kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۷۰۴
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵
مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون مطرح کرد

جلوگیری از حوادث قلبی و عروقی با اهدای خون

مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون ایران گفت: شروع اهدای خون از اوایل سنین جوانی علاوه بر اجر معنوی سرمایه‌گذاری برای سلامتی است.



به گزارش فارس، حسن ابوالقاسمی اظهار داشت: بهترین زمان برای اهدای خون در ماه مبارک رمضان بعد از خوردن افطاری سبک است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه خون فرآورده‌ای است که به سادگی از بدن جدا می‌شود، افزود: از طرفی خون می‌تواند جان بسیاری از بیماران را که فقط به خون وابسته هستند و هیچ جایگزین دیگری برای درمان خود ندارند نجات دهد.
وی تأکید کرد: از همه هموطنان عزیز که سال‌ها به ویژه در دفاع مقدس به طور مستمر خون اهدا کردند تقاضا می‌کنم به این سنت حسنه ادامه دهند و جوانان خود را به اهدای خون تشویق کنند چرا که شروع اهدای خون از اوایل سنین جوانی علاوه بر اجر معنوی می‌تواند سپر خوبی برای جلوگیری از حوادث قلبی و عروقی و سرمایه‌گذاری برای سلامتی در آینده باشد.
این متخصص خون و کودکان ضمن بیان اینکه در ماه مبارک رمضان نیاز به فرآورده‌های خونی کاهش پیدا نمی‌کند، اظهار داشت: بیمارانی که مصرف‌کننده فرآورده‌های خونی هستند در ماه مبارک رمضان نیز به آن نیاز دارند.
ابوالقاسمی گفت: تصور مردم روزه‌دار بر این است که اهدای خون را قبل یا بعد از ماه مبارک باید انجام دهند در حالی که مدت نگهداری خون و فرآورده‌های خون همیشه کوتاه است به عنوان مثال پلاکت کمتر از پنج روز یا خون در بسیاری موارد کمتر از 35 روز نگهداری می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان اهدای خون مشکلی برای فرد روزه‌دار به وجود نمی‌آورد، افزود: فیزیولوژی بدن به گونه‌ای است که مایعات کافی بعد از افطار می‌تواند حجم خون را تأمین کند.
به گفته این عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی کشور، زنان به دلیل کمبود فقر آهن از اهدای خون معاف می‌شوند اما می‌توانند با خوردن قرص‌های آهن و تأمین خون کافی مبادرت به اهدای خون کنند و مشکلی در این باره نداشته باشند.