روابط ترکیه و آلمان شکراب شد/برلین نظامیان خود را از اینجرلیک خارج میکند
در پی افزایش تنشها میان برلین و آنکارا بر سر مسائل مختلف، نظامیان آلمانی امروز پایگاه «اینجرلیک» در ترکیه را به مقصد اردن ترک میکنند.
سرویس خارجی-
بالاخره خروج نیروهای آلمانی از پایگاه اینجرلیک و خاک ترکیه از امروز آغاز میشود. این نظامیان که تعداد آنها گزارش نشده، قرار است در پایگاه «الازرق» اردن مستقر شوند.
دولت آنکارا و حزب حاکم ترکیه هر چند طی سالهای گذشته بر سر آوارگان، کردها و قضیه پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا، از دولتهای مؤثر در این اتحادیه دلخور بوده است، ولی از 25 تیر سال گذشته، یعنی زمانی که کودتای نافرجام در ترکیه، مناسبات میان ترکیه و اروپا تیرهتر شده آنکارا، اروپا و آمریکا را به طور غیرمستقیم در کودتا دخیل میداند و اروپاییها از جمله آلمان نیز سرکوبهای پس از کودتا در ترکیه را تقبیح میکند.
اما، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه زمانی به طور جدی مقابل اروپاییها قرار گرفت که در ماجرای همهپرسی قانون اساسی (27 فروردین گذشته) دولتهای اروپایی، از جمله آلمان، هلند و اتریش به مقامات ترکیه جهت سخنرانی و تبلیغات، اجازه ورود به خاک خود را ندادند. این اقدام اروپاییها، اردوغان را به شدت عصبانی کرد و دولت وی دست به مقابله به مثل زد. بدین ترتیب که اخیراً یک هیئت پارلمانی آلمان قصد داشت با هدف بازدید از نظامیان آلمانی، وارد ترکیه شود و به پایگاه اینجرلیک برود اما، دولت آنکارا اجازه این کار را نداد و اعلام کرد، برخی از نمایندگان آلمانی با «پ.ک.ک» ارتباط دارند. علاوه بر آن، «بینالی ایلدریم» نخستوزیر ترکیه دوشنبه گذشته، ملاقات از قبل برنامهریزی شده خود را با «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان، لغو کرد.
همه این مسائل باعث شده که آلمان نیروهایش را از اینجرلیک خارج کند، البته پس از اینکه مذاکرات بین دو کشور در اینباره به در بسته خورد.
مأموریت ظاهری این نیروها، مبارزه با داعش بوده است. اما داعش سرپوشی برای نفوذ ناتو و غرب، در غرب آسیاست. به همین خاطر، هدف واقعی و اولیه نیروهای آلمانی و غربی در کشورهای همسایه سوریه، براندازی دولت قانونی «بشار اسد» است.
به هر حال، برخی کارشناسان هم میگویند، اختلافات میان ترکیه و اروپا، ریشهای نیست و دوام چندانی ندارد، ولی به ائتلاف آمریکایی علیه مقاومت در منطقه، قطعاً ضربه وارد میکند.