پس از خروج از توافق پاریس
آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل هم خارج میشود
نماینده آمریکا در سازمان ملل از احتمال خروج دولت واشنگتن از شورای حقوق بشر این نهاد بینالمللی به دلیل «مواضع ضد اسرائیلی» آن خبر داده است.
آمریکای دوره ترامپ، ظاهرا دیگر علاقهای برای حضور در نهادها و رژیمهای بینالمللی ندارد. پنج شنبه گذشته بود که «دونالد ترامپ» در باغ رُز کاخ سفید در جمع خبرنگاران حاضر شد و خروج واشنگتن از توافق آب و هوایی پاریس را اعلام و جهان را شوکه کرد. وی گفت: «این توافق برای آمریکا منصفانه نبود.» خروج آمریکا از این توافق نامه در حالی بود که توافق پاریس پس از سالها مذاکره و ناتوانی سران جهان برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، در پاییز سال ۱۳۹۴، در پاریس بهدست آمد؛ در آن زمان باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا بود و او این توافق را «تصمیمی برای نجات سیاره زمین» توصیف کرده بود.اما ظاهرا روند خروج آمریکا از نهادها و معاهدات بینالمللی همچنان ادامه دارد. روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در همین زمینه نوشته: «نیکهیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد واشنگتن درباره عقب نشینی از شورای حقوق بشر سازمان ملل بعد از پایان جلسه 3 هفتهای این شورا در ماه جاری میلادی در ژنو تصمیم گیری خواهد کرد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، دلیل اصلی خروج احتمالی آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل، تمایلات ضدصهیونیستی این شورا عنوان شده است. «هیلی» همچنین در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نوشته که خواستار پایان انتقادات این شورا از اسرائیل است.دولت واشنگتن پیشتر و تحت ریاست «جرج دبلیو بوش» ریاست جمهور اسبق آمریکا، شورای حقوق بشر سازمان ملل را به مدت 3 سال طرد کرد و در سال 2009 میلادی و همزمان با ریاست جمهوری «باراک اوباما» بار دیگر به این شورا پیوست. ایندیپندنت در ادامه گزارش خود نوشته: «احتمال خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل زنگ خطر را میان فعالان و متحدان غربی واشنگتن به صدا در آورده است.»