اخبار ویژه
آمریکا با حقیقت میجنگد ایران منزوی شدنی نیست
یک روزنامه آمریکایی تأکید کرد نفوذ و اقتدار منطقهای ایران را نمیتوان نادیده گرفت.
روزنامه هافینگتونپست در یادداشتی با عنوان «جنون غیرمنطقی آمریکا مقابل ایران» نوشت: سیاست دولت جدید آمریکا در قبال ایران و عربستان اشتباه است و بدون ایران صلحی در غرب آسیا برقرار نخواهد شد.
این روزنامه آمریکایی در تحلیلی به قلم ژرژ اوژو، استاد دانشکده حقوق کلمبیا سیاست دولت جدید آمریکا در قبال ایران و جانبداری از عربستان را اشتباه خواند و نوشت: دونالد ترامپ (رئیسجمهور آمریکا) هفته گذشته مثبتترین اخبار از غرب آسیا را از دست داد. آن خبر مهم، انتخابات ایران بود.
بیش از سه چهارم ایرانیها در انتخابات شرکت کردند و این میزان 20 درصد بیشتر از میزان مشارکت در انتخابات آمریکا بود.
نقش ایران برای فرآیند صلح در غرب آسیا ضروری است؛ این کشور نفوذ قوی در بخشهای مختلفی از جهان اسلام دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت. این کشور 80 میلیون نفر جمعیت دارد که از مجموع جمعیت عربستان سعودی، کویت، امارات عربی متحده و قطر بیشتر است. ترامپ با جانبداری مستقیم از عربستان سعودی، یک بار و برای همیشه از خود به عنوان «برقرارکننده صلح در منطقه» سلب صلاحیت کرد. فقط فریاد زدن و شعار دادن برای ایجاد صلح کارساز نیست.
این روزنامه به اظهارات وزیر دفاع آمریکا در ریاض که مدعی شد ایران عامل مشکلات موجود در منطقه است، اشاره کرد و نوشت بیشتر داوطلبان خارجی گروه تروریستی داعش از بلژیک و یا مالدیو هستند تا ایران.
حقیقت این است که ایران پشت پرده آشفتگیهای فعلی در خاورمیانه نیست و تا وقتی که سیاستگذاران در واشنگتن مدل ذهنی خود علیه ایران را تغییر ندهند، محکوم به شکست هستند.
هافینگتونپست در ادامه با طرح این سوال که چطور میتوان کشور ایران را که در جنگ علیه داعش و گروههای مختلف وابسته به القاعده در عراق و سوریه سرمایهگذاری عمیقی کرده، بزرگترین حامی تروریسم خواند، نوشت: در حقیقت، بیشترین منابع استخدام خارجی داعش از میان کشورهای تونس، عربستان سعودی، ترکیه و اردن که از شرکای دوست آمریکایی به حساب میآیند، صورت میگیرد و نه ایران.
نویسنده این گزارش نوشت عجیب است که دولت «جورج دبلیو بوش» رئیسجمهور اسبق آمریکا، ایران را محور شرارت نامید اما ایران برخلاف آن 15 هواپیماربای سعودی و شاید برخلاف خود دولت سعودی، هیچ ارتباطی با حملات تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا نداشت و حتی در حذف اولیه طالبان در افغانستان و دستگیری جنگجویان فراری القاعده نیز کاملا مفید عمل کرد.
نه تنها حملات تروریستی 11 سپتامبر توسط سعودیها انجام شد بلکه عربستان سعودی از یک شاخه از القاعده به نام جبهه النصره نیز در درگیریهای سوریه حمایت میکند. علاوه بر این، حمایت ادامهدار ریاض از حملات هوایی تحت پشتیبانی آمریکا به حوثیهای یمن نیز به مرگ تعداد بیشماری از غیرنظامیان در این کشور منجر شده و به ایجاد یک قحطی فاجعهبار در یمن کمک و آن را تشدید کرده است. آمریکا نیز در واکنش به این اقدامات عربستان سعودی، یک قرارداد بیسابقه تسلیحاتی به ارزش 110 میلیارد دلار با سعودیها امضا کرد.
هافینگتونپست با اشاره به اینکه سیاست فعلی آمریکا در قبال ایران نتیجهای معکوس دارد نوشت: حقیقت شرایط فعلی این است که با وجود دههها تحریم و مهار نظامی ایران، آمریکا نتوانسته روی سیاستهای ایران و یا جایگاه این کشور در منطقه تاثیری بگذارد. حقیقت ناراحتکننده که واشنگتن باید با آن روبرو شود، این است که سیاست آمریکا در قبال ایران نتوانسته با وجود 4 دهه تلاش از زمان سرنگونی دیکتاتور دست نشانده آمریکا در ایران در سال 1979 میلادی تاکنون، به اهداف خود برسد جنگطلبان دموکرات و جمهوریخواه عرصه سیاست خارجی آمریکا بدون تردید با ناامیدی با این حیقیقت میجنگند اما منزوی کردن ایران مدتهاست که سودمندی خود را از دست داده است.
نه به افراط آن روز و نه به سقوط امروز
یکی از سرکردگان افراطیگری اعتراف کرد از ابتدا هم اهل افراط و تفریط بوده است.
عبدالله نوری در روزنامه شرق مینویسد: «پس از فاجعه 17 شهریور 1357، جامعه روحانیت مبارز تهران بیانیهای صادر و در آن بیانیه، تعداد تقریبی شهدای میدان ژاله را نیز اعلام کرد، به اتفاق برخی دوستان، از اصفهان به قم آمدیم و در منزل مرحوم آیتالله طاهریخرمآبادی، خدمت شهید بزرگوار، آیتالله دکتر بهشتی رسیدیم. من با ناراحتی به ایشان گفتم چرا در بیانیه شما تعداد شهدا کم ذکر شده؟ ایشان از من پرسیدند پس چه عددی باید مینوشتیم؟ من در جواب گفتم باید 10 برابر این تعداد مینوشتید، ایشان در جواب فرمودند، آقای نوری، شهدای میدان ژاله این تعداد هم نبوده است. سالها بعد که تب و تاب انقلاب فرو نشست، به فکر فرو رفتم که مگر اتهامزدن درباره همه انسانها، غیراخلاقی و حرام نیست؟ مگر اتهام زدن و نسبت ناروا دادن حتی به رژیم پهلوی و اعوان و انصارش مجاز است؟ بر مبنای کدام مستند دینی میتوان نسبت به انسان غیرمومن، نسبت خلاف واقع داد؟ چرا ما جهت تخریب رژیم شاه، گاه احساس وظیفه میکردیم که یک شهید را 10 برابر کنیم یا آنچه بر زبان و قلممان جاری میشود، بگوییم و بنویسیم و احساس میکردیم چون ما روحانی هستیم یا انقلابی هستیم یا اهل نماز و روزه و به عبارتی ظاهرالصلاح هستیم، خدا هم با ماست و ما مشمول عفو پروردگار خواهیم شد؟ راستی چنانچه در روز حساب و کتاب که «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره - و من یعمل مثقال ذره شرا یره» است، حاکمان و منسوبین رژیم پهلوی در دادگاه عدل الهی دادخواهی کنند که ما درباره کارهای خلافی که انجام دادهایم، آماده عقوبت هستیم؛ اما نوری و نوریها به ما نسبتهای کذب و خلاف واقع دادهاند و به عنوان حقالناس، از ما بخواهند جبران کنیم یا مواخذه شویم. چه پاسخی داریم و چه میتوانیم انجام دهیم؟»
عبدالله نوری توضیح نداده که در قبال خیانتهای بعدیاش به انقلاب و امام و شهیدان مظلوم، چه پاسخی برای روز قیامت آماده کرده است. اما این تعبیر امیرمومنان(ع) درباره امثال عبدالله نوری صادق است که «لاتری الجاهل الا مفرطا او مغرطا. نادان را نمیبینی مگر در افراط یا تفریط»
گفتنی است «عبدالله نوری» وزیر کشور دولت اصلاحات و مدیر مسئول وقت روزنامه زنجیرهای خرداد بود که تا مرز مشروعیتتراشی برای اسرائیل و نهضت آزادی پیش رفت و روزنامه متبوع وی از پیشاهنگان تحریک به آشوب در فتنه تیرماه سال 1378 بود. در سقوط وی همین بس که احمد پورنجاتی (از اعضای فراکسیون مشارکت در مجلس ششم و از مشاوران فعلی محمد خاتمی) 19 اسفند سال 91 به روزنامه بهار گفت «آقای عبدالله نوری زمانی که دفاعیاتش را برای روزنامه خرداد مینوشت، به من گفت این دفاعیات را بخوان. به او گفتم شما باید الان تصمیم بگیرید. این چیزی که نوشتهاید مفهومش این است که خداحافظ حاکمیت! و اگر یک مقدار بخواهیم بدبینانهتر برخورد کنیم، خداحافظ انقلاب! تصمیمات را باید درست بگیریم. نمیشود آن طوری تصمیم بگیریم و قبلش در بازنگری قانون اساسی از ولایت مطلقه دفاع کنیم، بعدها گارد اصلاحطلبی ویژه بگیریم. من در دفتر رهبری بودم، از آقای نوری تجلیل میشد که چه مرد مدبری است. بعد یک دفعه آقای نوری رسیده به اینجا. این است که ته ماجرا مردم میگویند این رفتارها اصالت ندارد و فقط برای رسیدن به قدرت است».
عذاب وجدان عبدالله نوری درباره پاسخ به سران جنایتکار رژیم پهلوی در روز قیامت و بیتفاوتی وی نسبت به ظلمهایی که در حق امام و انقلاب و شهیدان کرد، یادآور منطق خوارج است که بر سر یک خرما، از غیرمسلمان حلالیت میطلبیدند اما بیهیچ عذاب وجدانی، زن و مرد محبامیرمومنان(ع) را میکشتند.
اما و اگر دولت درباره وعدهها پس از عبور از پل انتخابات
روحانی در دولت یازدهم رفع مشکل بیکاری و اشتغالزایی را همواره از اولویتهای خود معرفی کرد؛ به گفته کارشناسان اما هیچ کدام از وعدههای انتخاباتی وی در 4 سال گذشته برای رفع معضل بیکاری به بار ننشسته است.
به گزارش مشرق، حسن روحانی که در کارزار انتخاباتی با زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی بر غیرقابل اجرا بودن برنامههای رقبا تاکید میکرد؛ برای اثبات خود وعدههایی داد که اکنون موعد اقدام و عمل به آنها فرا رسیده است؛ اگرچه تجربه 4 ساله وی در اداره کشور نشان میدهد که امکان تحقق این وعدهها برای مدیریت خسته اشرافی وجود ندارد؛ همچنان که پس از پیروزی در انتخابات دوباره زمزمههای «نمیشود» و «نمیتوانیم» به گوش میرسد.
روحانی در دولت یازدهم رفع مشکل بیکاری و اشتغالزایی را همواره از اولویتهای خود معرفی کرد؛ به گفته کارشناسان اما هیچ کدام از وعدههای انتخاباتی وی در 4 سال گذشته برای رفع معضل بیکاری به بار ننشسته است. با این حال مجددا در ایام انتخابات برای پیروزی بر رقبای خود ضمن تکرار وعدههای قبل، با صراحت و بدون هیچ اما و اگری از ایجاد سالیانه 950 هزار شغل خبر داد و قول داد که سایت کارورزی برای سر و سامان دادن به اوضاع بیکاری راهاندازی کند.
هنوز چند روزی از آن وعدهها نگذشته که شاهد کم رنگ شدن وعدهها و آغاز اما و اگرهای دولت در اجرای وعدههای انتخاباتی هستیم. چنانکه رئیسجمهور در کنفرانس خبریاش در مقابل سؤالی درباره ایجاد 950 هزار شغل گفت که این منوط به آن است که 770 هزار میلیارد تومان در چهار سال آینده سرمایهگذاری شود و سرمایهگذاری داخلی و خارجی جذب گردد تا این مقدار شغل ایجاد شود! حال اینکه رتبه ایران در سالهای اخیر در جذب این مولفه 18 پله سقوط کرده و عدد واقعی در سال بین 2 تا 3 میلیارد دلار بوده است.
رفع تحریمهای غیربرجامی نیز موضوع دیگری بود که آقای روحانی در ایام انتخابات بر روی آن بسیار مانور داد تا خود را به عنوان گزینهای که قادر است همه تحریمها را برطرف کند نشان دهد؛ با این حال روحانی پس از پیروزی در انتخابات باز هم تحقق آن را منوط به شرایط کرد. اینگونه اظهارات حاوی 3 پیام مهم برای ملت است: منتظر هیچ تغییری و تحول مثبتی در سیاستهای اقتصادی دولت نباشید؛ وعدههای داده شده تنها مصرف انتخاباتی داشت؛ نباید انتظار زیادی از دولت دوازدهم داشته باشید.
مخالفت خواهرزاده خاتمی با شهرداری محسن هاشمی
نایب رئیس فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس با شهردار شدن محسن هاشمی مخالفت کرد.
محمدرضا تابش خواهرزاده خاتمی در گفتوگو با نامهنیوز، اظهار داشت: ناکارآمدی و عدم پایبندی به قولها و وعدهها مهمترین مسئلهای است که میتواند باعث روی گردانی مردم از اصلاحطلبان شود.
وی در مورد اختلافات اصلاحطلبان در انتخاب شهردار و اینکه آیا این موضوع نمیتواند آغاز اختلاف اصلاحطلبان باشد، اظهار داشت: کسی که رای مردم را گرفته است باید پای رای مردم بایستد، شخصا با شهردار شدن آقای محسن هاشمی مخالفم، حتی خود آقای هاشمی هم این موضوع را رد کردهاند.
در همین حال محمدمهدی تندگویان عضو اصلاحطلب شورای شهر در گفتوگو با نامهنیوز و درباره حواشی ایجاد شده پیرامون نحوه انتخاب شهردار آینده تهران، گفت: تاکنون در میان اعضای جدید شورای شهر جلسهای برای تعیین شهردار آینده تشکیل نشده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب به مشکلات فراکسیون امید و مستقلین در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: بعد از تشکیل شورای عالی اصلاحطلبان مشکلاتی ایجاد شده است که به نظر میرسد مطالبات احزاب رعایت نمیشود. معتقدم اگر به همان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برگردند و همه احزاب اصلاحطلب را درگیر کنند، برخی از این مشکلات حل میشود. شورای عالی نتوانست نقش خود را به خوبی ایفا کند که نتیجه آن در بستن لیست مجلس و شورای شهر هم نمایان بود.
وی در ادامه تصریح کرد: شورای عالی باعث ایجاد انشقاق در میان برخی از احزاب اصلاحطلب شده است که باید آن را ترمیم کند.
ژنرال آمریکایی: پس از چین و روسیه ایران تهدیدی چشمگیر برای ماست
سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، پس از چین و روسیه، ایران را خطر چشمگیر برای ایالات متحده ارزیابی میکنند.
پایگاه اینترنتی «نشنال اینترست» در گزارشی نوشت: سرویسهای اطلاعاتی کشورهایی همچون ایران میتوانند خطر چشمگیری برای آمریکا باشند.
مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا اعلام کردهاند که سرویسهای اطلاعاتی خارجی از جمله سرویس اطلاعات خارجی روسیه در میان خطرناکترین تهدیدهایی هستند که آمریکا با آنها روبرو است. همچنین سرویسهای اطلاعاتی کشورهایی همچون ایران نیز خطر چشمگیری برای آمریکا به حساب میآیند.
ژنرال وینسنت استیوارت مدیر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در نشستی در کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت: سرویسهای اطلاعات خارجی تهدید جدی برای توانایی وزارت دفاع آمریکا در طرحریزی و اجرای عملیاتهای راهبردی در سراسر جهان محسوب میشوند.
وی افزود: سرویسهای اطلاعات خارجی روسیه و چین در میان سرویسهای اطلاعاتی که علیه وزارت دفاع و منافع ملی آمریکا تهدید به حساب میآیند، برجسته هستند.
این سرویسها با استفاده از جمعآوری سنتی و مدرن اطلاعات علیه پرسنل، عملیاتها و تواناییهای عوامل آمریکایی علیه منافع ملی این کشور اقدام میکنند.
براساس اعلام این مقام آمریکایی، تهدیدها از سوی آژانسهای اطلاعات خارجی پیچیدهتر از گذشته شده است.
در حال حاضر تهدیدها از سوی چندین کشور است این در حالی است که در دوران جنگ سرد تهدید اصلی از سوی دو سرویس اطلاعاتی قدرتمند «کاگب» و «جیآریو» شوروی سابق بود.
استیوارت گفت: این تهدیدها متنوعتر و پیچیدهتر از هر زمانی در تاریخ بوده است. راهها برای جاسوسان سنتی و مدرن رو به گسترش است که بدین ترتیب چالشهایی برای زنجیره تامین وزارت دفاع آمریکا، تاسیسات زیربنایی مهم و فناوریهای در حال ظهور که از فعالیتهای فعلی و آتی وزارت دفاع آمریکا حمایت خواهد کرد، ایجاد میکند.
این مقام آمریکا تاکید کرد: فناوریهای جدید حتی مشکلات را نسبت به سالهای گذشته سختتر میکنند.