kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۴۹۷۳
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۳
درخواست وزارت بهداشت برای پیشگیری از تب کریمه کنگو

از ذبح دام خارج از کشتارگاه پرهیز شود

رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته کاهش یافته از مردم خواست از ذیح دام خارج از کشتارگاه پرهیز کنند.


محمد مهدی گویا به ایرنا گفت: از ابتدای امسال تاکنون 28 نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که 19 نفر آنها مربوط به یک کشتارگاه در زاهدان بوده که به علت نقص فنی در سردخانه کشتارگاه مبتلا شدند.
گویا افزود: همه این مبتلایان در زاهدان درمان شدند و از ابتدای امسال فقط دو مورد مرگ ناشی از این بیماری در کشور داشتیم که یک مورد پیرمردی در کرمانشاه و دیگری در بندر عباس بود.
وی ادامه داد: در مدت مشابه سال گذشته تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو 35 نفر بود و تعداد موارد فوتی نیز بیش از امسال بود بنابراین جای هیچ نوع نگرانی نیست و موارد ابتلا و مرگ این بیماری رو به کاهش است.
رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: علت ابتلای 19 کارگر کشتارگاهی در زاهدان نیز این بوده که باید گوشت دام‌های ذبح شده پس از کشتار مدتی(حداقل 24 ساعت) در سردخانه می‌ماند تا خطر انتقال بیماری از بین برود اما به علت نقص فنی در سردخانه این کار انجام نشد و تعدادی از کارگران سردخانه مبتلا شدند که البته همگی درمان شدند.
گویا افزود: به طور کلی حدود 30 درصد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست می‌دهند و مرگ و میر این بیماری بالاست اما همیشه در کشور ما میزان مرگ این بیماری کمتر از حد معمول بوده است.
وی اظهار داشت: در صورتی که مردم به توصیه‌های وزارت بهداشت توجه نکنند باید منتظر افزایش این بیماری باشیم. توصیه وزارت بهداشت این است که به طور جدی از ذبح دام در مراکز خارج از نظارت سازمان دامپزشکی خودداری شود، اگر در هنگام ذبح اصول بهداشتی رعایت نشود امکان انتقال این بیماری از هر دامی وجود دارد.
به گفته این مسئول وزارت بهداشت، راه اول انتقال این بیماری کنه روی بدن دام است که اگر انسان را نیش بزند می‌تواند بیماری را منتقل کند، راه دوم پاشیدن خون و ترشحات حیوان روی بدن انسان است که می‌تواند بیماری را منتقل کند راه سوم انتقال این بیماری نیز انتقال بیمارستانی است و اگر خون و ترشحات بدن فرد بیمار به افراد دیگری از جمله کادر بیمارستانی برخورد کند ممکن است باعث انتقال بیماری شود.
گویا افزود: هیچ مشکل نگران‌کننده درباره بیماری تب کریمه کنگو در کشور وجود ندارد فقط خواست ما از مردم این است که از خرید دام از کنار خیابان و مرکز خارج از نظارت سازمان دامپزشکی خودداری کنند و کادر کشتارگاه‌ها نیز حتما باید هنگام ذبح دام نکات بهداشتی را رعایت کنند تا از ترشحات دام آسیب نبینند و گوشت دام نیز بعد از ذبح حتما حداقل 25 ساعت در سردخانه بماند.