کد خبر: ۱۰۴۶۶۹
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۵
تخلفات بهداشتی به سامانه 190 اعلام شود

توصیه‌های بهداشت محیطی و غذایی در ماه مبارک رمضان

مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص وزارت بهداشت ضمن ارایه توصیه‌های بهداشت محیطی به مردم در ماه مبارک رمضان، بر همکاری متصدیان و شاغلین مراکز تهیه غذا با مامورین و بازرسین بهداشت محیط تاکید کرد.



به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، سیدرضا غلامی با تأكيد بر اين كه از خريد محصولات روباز كه در فضای معمولی نگهداری می‌شوند، بايد خودداری كرد،‌ گفت: شیرینی سنتی از جمله زولبیا و بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل‌های غیرمجاز و دستفروشان خودداری شود.
غلامی افزود: خرید شیرینی‌های سنتی از جمله زولبیا و بامیه در جعبه‌های مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت باشد. همچنین تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغن‌های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری کنند.
وی با بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از محل‌های مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد غذایی در ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت‌ها و ایام خاص افزود: نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد.
غلامی درخصوص نگهداری غذا نیز گفت: غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری نشود و در سریع‌ترین زمان ممکن مصرف شود. ضمنا در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصا توجه شود.
وی ادامه داد: افرادی که غذای سحری را هنگام افطار یا شام تهیه می‌کنند، در صورت پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد.
وی گفت: در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده‌های غذایی نسبت به سالم‌سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.
غلامی تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط، نگهداری و فروش مواد غذایی غیربهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت را مطلع کنند.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت هاو ایام خاص به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد: رعایت بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت محل کار، به ویژه محل و کارگاه‌های تهیه و طبخ شیرینی‌های سنتی، زولبیا و بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی الزامی است.
وی به هیئت‌های امنای مساجد و محل‌های برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمه‌ها در هنگام تهیه و طبخ  و توزیع رعایت شود و در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل‌های برگزاری مراسم رعایت شود. همچنین مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری نشود و ترجیجا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.