نتایج کاروان ورزشی ایران در بازیهای کشورهای اسلامی چگونه بود؟!
عملکرد خوب ووشو و والیبال، نمایش ضعیف دوومیدانی و بوکس
سرویس ورزشی-
در پایان بازیهای کشورهای اسلامی رشتههای ووشو، ورزش زورخانهای و کشتی بیشترین سهم را در کسب مدال طلای کاروان ایران داشتند و از سوی دیگر رشتههایی چون بوکس، تنیس ، دوومیدانی و کاراتهمردان ضعیف ظاهر شدند.
چهارمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی در باکو آذربایجان به پایان رسید و ایران مقام سوم بازیها را به دست آورد. کاروان ورزشی ایران توانست در این دوره صاحب 39 مدال طلا، 26 نقره و 33 برنز شود.
در میان رشتههای شرکتکننده از ایران، زورخانه و ووشو با کسب 6 مدل طلا بیشترین سهم را در مدالآوری کاروان ایران داشتند و پس از آن کشتی در حضور برخی صاحب نامهای جهان و المپیک صاحب 5 مدال طلا شد. والیبال نیز تنها رشته تیمی بود که اعزام شد و تیم ملی والیبال جوانان ایران در حضور تیمهای بزرگسال سایر کشورها به مقام ارزشمند قهرمانی رسید.
اما در این میان رشتههای بودند که انتظارات را نتوانستند برآورده کنند مانند دوومیدانی که شاید کمتر کسی باور داشت دوومیدانیکاران موفق به کسب حتی یک مدال طلا نشوند و ورزشکاری مانند احسان حدادی مدال طلا را به رقیب عراقی واگذار کند. بوکس هم در ادامه روند نزولی و ضعیف خود تنها یک مدال برنز گرفت که نتیجه ضعیفی برای این رشته المپیکی محسوب میشود. تنیس نیز تنها رشتهای بود که دست خالی از باکو بازگشت. کاراته مردان نیز در شرایطی که امید میرفت موفق به کسب چند مدال طلا شود، تنها یک مدال طلا و یک مدال برنز کسب کرد.
برگزاری مراسم اختتامیه در غیاب پرچمدار ایران
اما دوشنبه شب با برگزاری مراسم اختتامیه، پرونده چهارمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی پس از ده روز رقابت شرکتکنندگان در باکو، پایتخت آذربایجان بسته شد.این مراسم از ساعت ٢١ به وقت محلی در ورزشگاه المپیک باکو، ورزشگاهی که یازده روز پیش محل برگزاری مراسم افتتاحیه بود، برگزار شد. «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان و همسرش که از چهرههای ویژه حاضر در این مراسم بودند. الهام علیاف و همسرش که در افتتاحیه هم حضور داشتند، در جریان برگزاری بازیها بارها در سالن مسابقات حاضر شدند.
اختتامیه بازیهای کشورهای اسلامی اگرچه به گستردگی مراسم افتتاحیه نبود اما به همان اندازه منظم و برگرفته از یک برنامهریزی و کارگردانی هوشمند و مدرن بود. داستان مراسم افتتاحیه بازیهای کشورهای اسلامی با محوریت «امید و صلح» و معرفی «فرهنگ کهن آذربایجان» نوشته شده بود که در آن یک «دخترک بادبادک به دست» نقش اساسی ایفا میکرد. داستان مراسم اختتامیه اما کاملا متفاوت و ریشه در چشم اندازهای طبیعی سرزمین میزبان داشت.
ایران بدون پرچمدار
این مراسم با اهتزاز پرچم آذربایجان در کنار پرچم فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی آغاز شد، سپس نمایندگان کاروان ورزش هر یک از کشورهای شرکتکننده، به عنوان پرچمدار کشورشان وارد ورزشگاه شدند تا با ورود آنها و سپس رژه دیگر ورزشکاران کشورشان، برنامههای مراسم اختتامیه پیگیری شود.البته ایران در کنار دو سه کشور دیگر همچون امارات در مراسم اختتامیه حضور نداشت و بر همین اساس کاروان کشورمان پرچمداری هم در این مراسم نداشت، پرچم کشورمان ایران توسط یه کودک حمل شد. در بخشی از این مراسم گوشهای از رقابت ورزشکاران در چهارمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی که البته قالب آن مربوط به ورزشکاران میزبان بازیها یعنی آذربایجان بود، به تصویر کشیده شد و اینگونه موفقیت ورزشکاران دوباره جشن گرفته شد و روح بازیها - یگانگی و همبستگی - با جهانیان به اشتراک گذاشته شد. احسان حدادی، الهه احمدی و نجمه خدمتی از ورزشکاران کشورمان بودند که تصاویری از عملکرد آنها و مدالآوریشان در بازیها به تصویر کشیده شد.
اهتزاز پرچم ترکیه در قلب باکو
نمایش تصاویری از استانبول، میزبان دوره آتی بازیهای کشورهای اسلامی بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود. بعد از پخش این تصاویر، پرچم فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی که در مراسم افتتاحیه در ورزشگاه المپیک باکو به اهتزاز در آمده بود، پایین آمد و به جای آن پرچم ترکیه برافراشته شد. باکو تا چند روز دیگر برای دومین سال متوالی میزبان رقابتهای جهانی فرمول یک است. به همین منظور بخشی از مراسم اختتامیه به یادآوری این مهم و میزبانی بزرگ پیش روی آذربایجانیها اشاره داشت.
مرور عملکرد ١٠ روزه کاروان ایران
در پایان چهارمین دوره بازیهای کشورهای اسلامی، کاروان ورزش ایران با ٩٨ مدال شامل ٣٩ طلا، ٢٦ نقره و٣٣ برنز در جایگاه سوم جدول توزیع مدالها ایستاد. در این جدول آذربایجان با ١٦٢ مدال شامل ٧٥ طلا، ٥٠ نقره و ٣٧ برنز در صدر قرار گرفت. ترکیه هم با ١٩٥ مدال شامل ٧١ طلا، ٦٧ نقره و ٥٧ برنز در جایگاه دوم ایستاد.