kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۴۵۲۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۵

تفاوت آبجو و ماءالشعیر

مدیر تولید یکی از شرکت‌های تولیدی ماء‌الشعیر ایرانی به تشریح تفاوت آبجوی مست‌کننده و ماءالشعیر در فرآیند تولید آن پرداخت.


وحید مقاری در گفت‌وگو با تسنیم، درباره فرآیند ساخت ماء‌الشعیر در شرکت‌های ایرانی گفت: برخی شرکت‌ها دارای واحد مالت‌سازی هستند و ماء‌الشعیری که تولید می‌کنند از «جو» گرفته می‌شود، اما برخی شرکت‎ها، ماء‌الشعیر مالتی که تولید می‌کنند از جو گرفته نشده و در آن شرکت‌ها مانند یک نوشابه با طعم‌دهنده، مالت تولید می‌شود.
وی در تشریح فرآیند تولید مالت و ماء‌الشعیر در کشورمان تصریح کرد: در قسمت مالت‌سازی، جو خیس خورده و به قسمت جوانه‌زنی (زمانی که جوانه‌زنی انجام می‌شود، آنزیم‌ها فعال شده و برای عصاره‌گیری از آن جو فراهم می‌شوند) برده شده تا جوانه بزند و بعد از آن، مرحله خشک کردن‌(ریشه‌گیری) اتفاق می‌افتد؛ پس از ریشه‌گیری، در تانک‎های پخت قرار می‌گیرد تا فرآیند آماده‌سازی مایع در آن انجام گیرد و بعد از آن به قسمت فیلتراسیون می‌رود و در آن‌ جا مایع شفاف می‌شود و بعد از اضافه شدن مواد افزودنی، ماءالشعیر درست می‌شود.
مدیر تولید این شرکت افزود: ماءالشعیر پس از این که از لحاظ طعم، مزه و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تأیید کنترل کیفیت را می‌گیرد، پس از تزریق گاز co2 به قسمت پُرکنی فرستاده می‌شود.
مقاری یادآور شد: پس از ارسال مایع به تانک‎های فیلر، بطری‌های خالی که از شرکت‎های مختلف خریداری شده یا در همین جا ساخته شده پس از شست‌وشو وارد این دستگاه می‌شود و عمل پر کردن در دستگاه فیلر انجام می‌شود و پس از در بندی، نوبت به پاستوریزه کردن می‌رسد و بطری‌ها وارد تونل پاستوریزه کردن می‌شوند و در آن جا در دمایی تعیین‌ شده و زمانی خاص، محصول از میکروب‌های بیماری‌زا خالی خواهد شد.وی با اشاره به این که پس از پاستوریزه‌کردن، نوبت به اتیکت‌زنی می‌رسد، تصریح کرد: به‌ غیر از قوطی و بطری‌هایی که در جعبه پُر می‌شوند، بقیه بطری‌ها اتیکت می‌خورند و پس از آن بسته‌بندی‌های چندتایی توسط دستگاه شیرینگ انجام می‌شود و به‌ روی پالت‌ها چیده می‌شوند. این مدیر تولید درباره تفاوت آبجوی مسکر و ماءالشعیر تولیدی در ایران متذکر شد: تفاوت در فرآیند تولید است یعنی آن جا مخمرها کارها را انجام می‌دهند، اما ما در این جا نمی‌گذاریم که مخمرهایی که به‌ روی بافت محصول وجود دارند، رشد کنند یعنی مخمرها به ‌روی محصول قرار دارند؛ در آبجوهای مست‌کننده، مخمرهای مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد که ممکن است هر کدام طعم‌های متفاوتی را ایجاد کنند.
 در ساخت ماء‌الشعیر در یک فرآیند حرارتی به‌ وسیله آنزیم‌ها شکست به‌ روی کربوهیدرات‌ها ایجاد می‌شود.