اخبار ویژه
برخی نامزدهای اصلاحطلب شورای شهر دلال و بیصلاحیت هستند
جدال طرفین حاضر در جبهه ائتلافی اصلاحطلبان بر سر سهم خود از فهرست انتخاباتی شورای شهر تهران شدت گرفته است.
مهدی آیتی (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم و رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در خراسانجنوبی) ضمن مصاحبه با روزنامه ستاره صبح، برخی نامزدهای اصلاحطلب را دلال و واسطهگر خواند و گفت: مردم به کسانی که سابقه دلالی و واسطهگری دارند رأی ندهند.
او خطاب به تهیهکنندگان فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان گفت: شما قیم مردم نیستید که بگویید چشم بسته به یک لیست رأی دهید.
آیتی تصریح کرد: شوراها باید آب و رنگ سیاسی کمتر و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی پررنگتری داشته باشند، اما دیده میشود که این طور نیست و لابیگری و بازیهای حزبی در جریان است و در لیستهای تهیه شده زد و بندهای سیاسی و رانتخواری ورود میکند و این حرکات در خروجی باعث ورود افرادی به شورای شهرها میشود که تخصص و اشرافی به مسائل مدیریت شهری ندارند.
شرط اصلی در ورود به شورای شهر این است که شخص یکی از شروط لازم برای فعالیت در شورای شهر و شهرداری را داشته باشد و بدون این شروط قطعا این انتخاب مردود است.
وی افزود: نباید اجازه داد کسانی با سابقه مشاغلی چون واسطهگری و دلالی وارد شوراها شوند. این وظیفه بر دوش رسانهها قرار دارد. مردم باید آگاه باشند که به لیست رای ندهند، بلکه باید به تک تک افراد صاحب صلاحیت رای داد. من این را قبول ندارم که باید به لیستی کامل رای داد. حتی اگر این حرف را رئیس دولت اصلاحات زده باشد.
یکی از ایراداتی که به صورت کلیدی و اساسی به رئیس دولت اصلاحات دارم این است که ایشان در جمله تاریخی و حساسی که ایجاد کرد و گفت: «تکرار میکنم که به هر 46 نفر لیست رای دهید». من در جواب ایشان گفتم شما قیم مردم نیستید و نمیتوانید این را به مردم بگویید که چشم بسته به هر 46 نفر یک لیست رای دهند مردم باید خود تحقیق کنند و انتخاب اصلح داشته باشند.
در همین حال یک سایت اصلاحطلب دیگر با حمله به محمدرضا عارف نوشت: آقای خاتمی! جلوی یکهتازیهای عارف را بگیرید! عارف نه در حد و اندازههای یک لیدر است و نه حتی در حد و اندازه سرشاخه است! او اشتباها بزرگ شد.
آقای خاتمی یادمان نرفته که در دور قبل انتخابات در حالی که گلوی همگان از بس فریاد ائتلاف سر میدادند پاره شده بود، عارف همچنان از این استان به آن استان در حال تبلیغ بود! تا اینکه جنابعالی از او خواستید کنار بکشد و ایشان برخلاف میلش کنار کشید! این چنین کنار رفتنی مستحق آن همه بزرگداشت و نکوداشت نبود! آنقدر در اقصی نقاط کشور مرد اخلاق مرد اخلاق کردند که بزرگ و بزرگتر شد!
عارف نه در حد معاون اول بود نه سرلیست امید، نه ریاست مجلس و نه اکنون رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان! اینها همه بر تن عارف بزرگ بود، خیلی بزرگ!!
عجیب است که چنین فرد خودمحور اقتدارگرای انحصارطلبی تا بدین حد در جبهه اصلاحطلبان برکشیده میشود! کسی که سخنانش یادآور تفکر استالین است: «همه حامیان مردمی ما باید به نظر این شورا تمکین کنند و اگر هم نکنند مشکل خودشان است چون قرار نیست چیزی عوض شود.»
این سایت میافزاید: این سخنان بوی عقده میدهند؛ عقدههای فروخورده کنار گذاشته شدنش به نفع روحانی. او را از این اوجی که به ناحق نصیبش شده پایین بکشید!
ضربه گیجکننده قالیباف به ائتلاف افراطیون
کنارهگیری ایثارگرانه و هوشمندانه محمدباقر قالیباف در ائتلاف با سیدابراهیم رئیسی، افراطیون مدعی اصلاحطلبی را به پریشانگویی و مواضع ضدونقیض واداشته است.
نشریات و فعالان طیف افراطی مدعی اصلاحطلبی و اعتدال در پی اعلام کنارهگیری قالیباف به نفع رئیسی تا چند ساعت در شوک بودند. سپس مدعی شدند قالیباف رأیی ندارد و کنار رفتن او بیارزش است!! برخی از اجزای همین طیف اما مدعی شدند قالیباف رأی دارد اما به سبد روحانی خواهد ریخت!! این ادعا هم در حالی بود که قالیباف در مناظرهها بیشترین چالش را با روحانی داشت و طبیعتا اغلب آنهایی که تصمیم گرفتند به وی رأی بدهند به خاطر همین اعتراض به مدیریت ناکارآمد و اشرافی دولت روحانی بوده است، اکنون نیز رئیسی در همان موضع اعتراضی ایستاده است.
اما جالب اینکه رسانههای طیف مذکور خشم خود در قبال اقدام هوشمندانه قالیباف را با ادعای اینکه قالیباف از سیاست کنار گذاشته شد و دیگر نمیتواند برگردد و انتحار سیاسی کرد و...، عقدهگشایی کردند حال آن که فراموش کردهاند در 4 سال گذشته چه قدر مقاله و تحلیل و گزارش و تیتر و عکس برای تمجید انصراف سال 92 عارف به نفع روحانی منتشر کرده و از او قهرمان ملی ساختهاند؟
اما ترس واقعی این محافل این است که با سونامی جمعیت در تبریز و شیراز و اصفهان و تهران، کار روحانی در همین مرحله اول یکسره شود و از ائتلاف نیروهای انقلاب جا بماند.
رأیالیوم: احتمال پیروزی رئیسی از روحانی بیشتر است
روزنامه منطقهای رأیالیوم نوشت به نظر میرسد شانس پیروزی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ایران از حسن روحانی بیشتر است.
عبدالباری عطوان روزنامهنگار معروف فلسطینی تصریح کرد: حسن روحانی رئیسجمهور فعلی ایران شاید در این دوره از انتخابات، موضع چندان قوی نداشته باشد، در حالی که رقیب او سیدابراهیم رئیسی شاید گزینه بهتری در نظر رایدهندگان ایران باشد. رئیسی خود را حامی محرومان معرفی کرده است.
به نوشته رأیالیوم نقطه ضعف اساسی حسن روحانی، اقتصاد است که همواره به امضای توافقنامه هستهای با کشورهای غربی افتخار میکند و وعده داده بود که شرایط معیشتی مردم با جذب 50 میلیارد دلار در اولین سال امضای توافقنامه و برداشتن کامل تحریمها بهبود بخشد؛ امری که اتفاق نیفتاد و هنوز تحریمهای آمریکاییها ادامه دارد.
این تحلیل اضافه کرد: به نظر میرسد شانس ابراهیم رئیسی بیشتر باشد به خصوص که در این مرحله میطلبد که یک رئیسجمهور قوی برای مقابله با تهدیدها در کرسی قدرت باشد. و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان هیچکس به اندازه ابراهیم رئیسی برای انجام این ماموریت مناسب نیست.
این تحلیل خاطرنشان کرد: حسن روحانی دیروز به دلیل مخالفت اهالی استان چهارمحال و بختیاری با عدم استقبال از وی ناچار شد سفر به این استان را لغو کند.
روحانی تمام شده است
«روحانی تمام شده است. بزرگترین رقیب وی، کارنامه اوست.»
داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاحطلب در یادداشتی با همین مضمون نوشت: روحانی تمام شد. مهر ماه سال گذشته شکست روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 96 را به اعتبار راز حاکم بر دموکراسی گمانه زده و متذکر این واقعیت بودم که رقیب اصلی روحانی در 96 «خود روحانی» است که با دوسیهای نحیف در مقابل خود و به خود خواهد باخت.
اکنون نیز همه شواهد موید آن است که هزیمت ایشان اجتنابناپذیر شده و مشارالیه ورشکسته به تقصیر در ماشین شکست نشسته و این ماشین در حال رساندن روحانی به نقطه پایان چهار ساله کمفروغشانند. شکستی که با اشتباهات مکرر ایشان در حال سرعت گرفتن نیز میباشد.
وی میافزاید: یک نکته نیز غیرقابل کتمان است و آن اینکه علیرغم یک دورهای بودن دولتهای انتقالی اما روحانی نیز برخوردار از اشتباهات مهلکی شد تا برخلاف تصور در فردای شکست در انتخابات، گریزی از این واقعیت نتواند داشته باشد که قبل از آنکه بازنده انتخابات محسوب شود عمر سیاسی خود را پاک باخته ببیند.
باختی که سهم عمده آن ناشی از نبود مهتر ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود تا جایی که مشارالیه را واداشت تا به منظور جبران خلأ وجود هاشمی متوسل به شاذگویی جهت ربایش آرای کثیف شود و آنک و در فردای واگذار کردن نتیجه انتخابات خودخواسته، فرد سرگردانی را تداعی کند که نه در غربت دلش شاد و نه رویی در وطن دارد.
قدر مسلم ادبیات نامتعارف و مواضع اپوزیسیونی روحانی در خلال دوران رقابتها نوعی هاراگیری بود.
چند نمونه درشت دروغهای دولت با مردم
خلافگوییهای دولت روحانی در 4 سال اخیر از حد و اندازه گذشته است.
روزنامه وطن امروز در گزارشی در همین زمینه با مرور برخی موارد نوشت: حسین دهباشی، کارگردان فیلم تبلیغاتی حسن روحانی در سال 92 اخیراً در گفتوگویی ویدئویی روایت جالبی از «بیصداقتی بزرگ» روحانی با مخاطبان دارد، تا حدی که مشخص میشود جمله مشهور روحانی در فیلم آن سال که گفته بود «من سالهاست که وقتی بین منزل و اداره تردد میکنم و مردم را میبینم و چهرهها را مطالعه میکنم، میبینم چقدر گرفته و چقدر عبوس هستند و خنده در چهرهها نیست» هم متعلق به روحانی و واقعی نبوده بلکه این جمله را خودش (دهباشی) به او یاد داده است تا بگوید.
وطن امروز، دروغ درباره سالم نبودن بنزین پتروشیمی و تقلب 3 هزار نفری در بورسیهها را از دیگر موارد مشابه خوانده و میافزاید: «اساس برنامه اقتصادی من بر 2 محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.» این شعاری بود که روحانی در تلویزیون و چشمدرچشم مردم داد اما زمانی برای مردم کمرنگ شد که با افشای فیشهای نجومی مدیران دولتی، روحانی اعلام کرد مسئله حقوقهای نجومی را به یک مسئله ملی تبدیل نکنید! آماری که در روزهای اول از سوی کواکبیان، نماینده طرفدار روحانی «حدود 3 هزار فیش بین 20 تا 50 میلیون تومانی» و «300 فیش بالای 50 میلیون تومانی» اعلام شد. پس از آن توسط دولتیها این آمار به 900، 500، 300، 50 و در نهایت 13 نفر(!) تقلیل داده شد اما در گزارشی که دیوان محاسبات از نجومیبگیران منتشر کرد و تنها مربوط به ارقام بالای 20 میلیون بود، نام 397 نفر وجود داشت. اگرچه برخی دولتمردان این اتفاق را اشتباه میدانستند اما با «ذخیره نظام» خوانده شدن صفدر حسینی از سوی سخنگوی دولت، مشخص شد این نیز رگهای از واقعیت نداشته و جابهجایی او از صندوق توسعه به صندوق محیطزیست نشان داد، عزم برخورد با نجومیبگیران هم دروغ بوده است.
وطن امروز ادعای «لغو تحریمها»، «عبور از رکود اقتصادی»، و فقدان بودجه برای پرداخت یارانهها را از دیگر دروغهای دولتیان توصیف میکند و ادامه میدهد: «خدایا به تو پناه میبرم از استبدادرأی و عجله در تصمیمگیری و تقدم نفع شخصی و گروهی به منافع مردم. همچنین به تو پناه میبرم از بستن دهان منتقدان و رقیبان. یاریام کن بنده مخلصی برای تو و خادم لایقی برای تو باشم و فراموش نکنم آنچه بر پیشینیان رفته است.» این معروفترین جمله روحانی در روز نخست ریاست جمهوریاش است اما برای آنکه بدانیم چقدر در بیان این جمله صداقت وجود داشته همین یک گزاره کافی است که روحانی به طور متوسط هفتهای یک توهین به منتقدان خود داشته است.
پس از ادعاهای روحانی درباره آزادی بیان، آیتالله آملی لاریجانی خطاب به او اعلام کرد: «برادر بزرگوار! شما خودتان شفاها یا کتبا با واسطه یا بیواسطه بارها گفتهاید چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمیکنید یا نزد رهبری گلایه میکنید چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است اما بین اهالی مطبوعات ندای آزادی سر میدهید!»
وطن امروز دروغهای دیگر دولت روحانی را «کاهش نرخ بیکاری، افزایش سرمایهگذاری خارجی، بدهی معوقه خواندن فساد 8 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، خودکفایی در تولید گندم و کاهش واردات از چین» توصیف کرد.