kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۶۱۳
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۰

اخبار ویژه



آقای ناطق! این یک بام و دو هوا را چگونه توجیه می‌فرمائید؟!
مرور خاطرات ناطق نوری(متحد امروز حسن روحانی) نشان می‌دهد که افراطیون مدعی اصلاحات مانند رفتار همین روزهای حسن روحانی، اقدام به دروغ‌پراکنی برای ترساندن مردم از نامزدهای رقیب می‌کردند.
به گزارش الف، ناطق نوری درباره خاطرات خود در زمینه انتخابات سال 1376 می‌نویسد: «جنگ روانی علیه من بسیار شدید بود و متاسفانه کسی هم اینها را پیگیری نکرد. بیشترین تهمت‌ها به من زده شد و انعکاس آن به این صورت بود که دیگران خیلی مظلوم واقع شدند. مثلا اینکه اگر فلانی بیاید، مثل طالبان عمل می‌کند. آنها با تبلیغات خود فرصت فکر کردن و اندیشیدن را از مردم گرفتند که این از مصادیق استثمار فکری است. این را اختناق می‌گویند این ضد آزادی است که با بمباران تبلیغاتی جلوی فکر مردم را بگیرند، اصلا از آنها آزادی فکر را گرفتند و افکار مردم را به یکسو کانالیزه کردند.»
او می‌افزاید: «به قدری علیه من تبلیغ بود که مردم فکر نکردند، این آقای ناطق یک دفعه و از یک جای ناشناخته نیامده، این همان ناطقی است که مجلس را اداره می‌کند؛ اصلا کسی در مدیریت ایشان حرف ندارد؛ اگر بنا بود طالبان باشد در اداره مجلس و در تصویب قوانین و مصوبات با شیوه طالبان عمل می‌کرد یا زمانی که وزیر کشور بود یک عده در خیابان‌ها زن و بچه مردم را می‌زدند؛ مقابل آنها نمی‌ایستاد که مملکت نباید هرج و مرج باشد.»
یادآور می‌شود رئیس‌جمهور که در نظرسنجی‌ها با ریزش قابل توجه آرا مواجه شده، اخیرا در یک بی‌اخلاقی بزرگ و با توسل به دروغ و نیرنگ، رقبا را متهم کرد که می‌خواسته‌اند در پیاده‌روها بین زن و مرد دیوار بکشند و 38 سال است می‌خواهند در مملکت چوبه‌های دار برپا کنند.(!)
و اما، اکنون این سؤال از آقای ناطق نوری در میان است که اگر ترور اخلاقی را زشت و پلشت می‌دانید و از به کارگیری آن علیه خودتان گله دارید چرا، امروزه که همین شیوه غیراخلاقی را با شدت بیشتری از سوی جبهه موسوم به اصلاحات و اعتدال شاهد هستید، نه فقط در برابر آن سکوت کرده‌اید بلکه به دفاع از آنها نیز برخاسته‌اید؟!
آقای ناطق نوری! این یک بام و دو هوا را چگونه توجیه می‌فرمائید؟!

نسبت بدهکار و طلبکار در میان دولت و شهرداری
رئیس بانک مرکزی با هدف تخریب رقیب انتخاباتی روحانی مدعی شد شهرداری تهران، بدهکار کلان بانکی است. ولی‌الله سیف ضمن طفره از سؤالات درباره کارنامه مالی و اقتصادی دولت گفت: در حال حاضر شهرداری تهران یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی است و بدهی حدود پنج تا شش هزار میلیارد تومانی به بانک‌ها دارد. یعنی خود شهرداری هم جزو چهار درصد است؟
آنچه آقای سیف مسکوت گذاشته، دو مطلب است؛ اول اینکه دولت به شهرداری تهران بالغ بر 14 هزار میلیارد تومان بدهکار است اما از سر لجبازی و گروکشی، بدهی خود را تسویه نمی‌کند. ثانیاً بدهی دولت ظرف 4 سال اخیر از 200 هزار میلیارد به 700‌هزار میلیارد تومان رسیده است.

عملیات روانی وزیران با مردم به موازات ریزش رأی روحانی
وزیران صنعت و ارتباطات در یک فضاسازی عجیب مدعی شدند روحانی در دور اول بالای 50 درصد رأی می‌آورد و پیروز می‌شود!
محمود واعظی وزیر ارتباطات دیروز در حاشیه جلسه دولت گفت: آقای روحانی بالای 50 درصد رأی دارد و به نظر من در دور اول، انتخابات تمام می‌شود.
محمدرضا نعمت‌زاده وزیرصنعت (و رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 92) نیز گفت: روحانی در دور اول انتخابات، اکثریت آرا را کسب می‌کند.
این فضاسازی‌ها در حالی است که طبق نظرسنجی‌ها، رأی روحانی به 30 تا 33 درصد ریزش داشته و رأی منفی وی نیز بالای 30 درصد است. بنابراین باید دولتمردانی که فعالیت‌های غیرقانونی را در انتخابات از ماه‌ها پیش کلید زدند، برای برنده شدن به هر قیمت یا زدن زیر بازی در صورت ناکامی انتخاباتی هم برنامه دارند یا صرفا آرزوهایشان را تبدیل به تحلیل و خبر کرده‌اند؟!

پاسخ‌های پرت دولت به پرسش‌های مردم از کارنامه دولت
بر اساس نظرسنجی‌های گوناگون توسط نهادهای متفاوت، مهم‌ترین دغدغه مردم، مسائل اقتصادی و معیشتی خودشان است. بیکاری بزرگترین مشکل مردم و رکود، جدی‌ترین مشکل تولیدکنندگان و کارآفرینان است. اما دولت حاضر نیست به پرسش‌های مردم در این زمینه پاسخ دهد.
محمدکاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: سومین مناظره که پربیننده‌ترین مناظره انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است، روز جمعه برگزار می‌شود.
بر اساس نظرسنجی‌های گوناگون توسط نهادهای متفاوت، مهم‌ترین دغدغه مردم، مسائل اقتصادی و معیشتی خودشان است. بیکاری بزرگترین مشکل مردم و رکود، جدی‌ترین مشکل تولیدکنندگان و کارآفرینان است.
دولت در این چند سال پرسش‌های منتقدین را بی‌پاسخ گذاشته است و چون تریبون یک‌طرفه در اختیار داشته منتقدین خود را با عبارات موهن نواخته و در پایان هم آنها را به جهنم حوالت داده است.
پرسش‌ها چیست و چه کسی باید به آنها پاسخ دهد؟
اولین پرسش، فهرست وعده‌هایی است که رئیس دولت کنونی، قبل و بعد از انتخاب شدن داده است. دولت بیش از 140 وعده اقتصادی داده که به بسیاری از آنها عمل نکرده است. وقتی هم آن وعده‌ها را یادآور می‌شویم، انکار می‌کند. در مناظره اول رئیس‌جمهور وعده 4 میلیون شغل با فعال کردن گردشگری را منکر شد، وقتی سند آن را به او نشان دادند باز بر انکار به شیوه دیگر اصرار کرد.
دولت وعده داده بود با فساد مبارزه کند. اما فساد 8 هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان، ورود وزیر آموزش و پرورش به عنوان یک واردکننده پوشاک در هیبت رئیس هیئت مدیره یک شرکت خصوصی، پرونده تخلفات مالی برادر رئیس‌جمهور، پرونده‌های گوناگون از اختلاس و... در بانک‌ها، روی میز دستگاه قضایی است. دولت توفیقی در مبارزه با فساد نداشته است.
دولت وعده داده بود با تبعیض ناروا برخورد کند. اما سند حقوق‌های نجومی و وام‌های کم‌بهره به مدیران، به صفحات اول روزنامه‌ها راه یافت و قلب مردم ایران به ویژه کارمندان زحمتکش دولت را که با حقوق بخور و نمیر زندگی می‌کنند جریحه‌دار کرد.
رئیس دولت که وعده داده بود برنامه 100 روزه و یکساله و چند ساله دارد، معلوم شد بی‌برنامه‌ترین دولت پس از انقلاب است. دولت به برنامه پنجم عمل نکرد. تفریغ بودجه سال‌های 92 و 93 و 94 نشان می‌دهد رئیس دولت به ترتیب در این سال‌ها 35 درصد، 30 درصد و 33 درصد احکام بودجه‌ای که خود به مجلس آورده است به آن عمل کرده است و بیش از 65 درصد بقیه آن بلااجرا مانده یا به اهداف مورد نظر نرسیده است.
دولت یازدهم میلیاردها دلار بنزین وارد کرده است که می‌توانست با نیمی از هزینه‌های واردات بنزین، پالایشگاه بسازد و کشور را از واردات بنزین بی‌نیاز کند. پالایشگاه ستاره خلیج فارس بدون کمک فنی و مالی دولت توسط سپاه به ثمر رسید. سهم دولت از این پروژه فقط افتتاح آن توسط رئیس‌جمهور بود!
رئیس دولت وقتی به مصدر امور نشست، گفت؛ «خزانه خالی است.» اما با همین خزانه خالی هزینه‌های دولت را 3 برابر کرد و به مدیران خود حقوق نجومی داد و هیچ پاسخی هم به پرسش‌های مردم و افکار عمومی در این زمینه نداد.
مردم، دولت را پیر، فرتوت، خسته و بسته می‌بینند، به همین دلیل پاسخ‌های خود را در زمینه عمل به مطالبات معیشتی نگرفتند. امروز مردم می‌پرسند روحانی برای ما چه کرده است؟
با وجود صدها ساعت سخنرانی رئیس‌جمهور و معاون اول او در صدا و سیما و میتینگ‌ها، مردم پاسخی به پرسش‌ها نمی‌شنوند.
امروز رئیس‌جمهور زیر آواری از سوالات و مطالبات مردم که محصول 4 سال کارکرد اوست به سر می‌برد. او در پاسخ به این سوالات نه تنها ادب رقابت را رعایت نمی‌کند بلکه مطالبی می‌گوید که متضمن اهانت و دروغ و تشویش اذهان عمومی است.
به این پاسخ‌ها که رئیس‌جمهور مستقر در همدان در جمع مردم داده توجه کنید؛
- ملت حصر نمی‌خواهد، در طول 38 سال فقط اعدام و زندان بلد بودند، مردم اگر خانه بنشینند پیاده‌روها را دیوارکشی می‌کنند، در جلسه‌ای تصمیم گرفتند در تهران پیاده‌روها را زنانه، مردانه کنند، آمده‌ام به خشونت‌طلبان پایان دهم.
چه تناسبی بین این پاسخ‌ها و آن پرسش‌هاست؟

روحانی احتمالا تک دوره‌ای باشد /بیشتر ایرانی‌ها از او ناراضی‌اند
رسانه‌های آمریکایی با نگرانی از تقویت احتمال شکست حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران خبر می‌دهند.
نشریه «واشنگتن‌ دیپلمات» در این زمینه نوشت: در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، سؤال این است که آیا مسیر حسن روحانی ادامه خواهد یافت یا سایر رقبا به ریاست‌جمهوری می‌رسند؟ روحانی در حالی در انتخابات چهار سال پیش وارد عرصه رقابت شد که وعده بهبود روابط با غرب و ایجاد ثبات در اقتصاد ایران داد. اصولگرایان پیش از این نتوانسته بودند بر سر یک کاندیدای واحد و به اندازه قوی برای کنار زدن حسن روحانی از قدرت به اجماع نظر برسند اما ماه گذشته سیدابراهیم رئیسی به عنوان رقیب اصلی حسن روحانی در انتخابات اعلام حضور کرد.
«حسین رسام» یک مشاور سابق امور ایران برای وزارت خارجه انگلیس به رویترز گفت: اکنون حتی احتمال زیادی وجود دارد که ما شاهد انتخابات دو دوره‌ای باشیم. انتخابات ریاست‌جمهوری آتی ایران همچنین آزمونی برای دستاورد حسن روحانی در حصول توافق هسته‌ای ایران با غرب است. توافق هسته‌ای نتوانسته انتظاراتی که مردم از نتایج اقتصادی حصول توافق داشتند، برآورده کند. همچنین به رغم توافق، بیشتر تجار خارجی در مورد سرمایه‌گذاری در ایران هراس دارند.
این نشریه آمریکایی با میانه‌رو خواندن روحانی می‌افزاید:  اگر روحانی شکست بخورد، این اولین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است که یک رئیس‌جمهور تک دوره‌ای می‌شود. او قول داده بود که با توافق هسته‌ای، تحریم‌ها لغو و رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد اما مردم عادی شاهد این اتفاق در معیشت‌شان نبوده‌اند. حامیان روحانی می‌گویند این مسئله زمان می‌برد اما ناامیدی در میان شهروندان عادی به ویژه رای‌دهندگان طبقه ضعیف می‌تواند منجر به آسیب‌پذیری حسن روحانی شود.
در نظرسنجی انجام شده دسامبر 2016 توسط دانشگاه مریلند و مرکز ایران پل مشخص شد که  بیش از 70 درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند که به دنبال حصول توافق هسته‌‌ای شرایط زندگی آنها بهبود نیافته است.
سیدابراهیم رئیسی توانسته از این نارضایتی‌ها بهره ببرد و بگوید که سیاست روحانی ناکام بوده است.
در حالی که توافق هسته‌ای نتایج اقتصادی محسوسی به همراه نداشته، حسن روحانی مجبور است همچنان از آن دفاع کند.  هاله اسفندیاری گفت: هر زمانی که کسی می‌خواهد از حسن روحانی و کابینه‌اش دفاع کند، آنها مسئله توافق هسته‌ای را وسط می‌کشند.
پایگاه اینترنتی «کانورسیشن» نیز که یادداشت‌های چهره‌های علمی در حوزه‌های مختلف را چاپ می‌کند، درباره انتخابات ایران نوشت: نارضایتی اقتصادی مردم، می‌تواند عامل شکست حسن روحانی در انتخابات باشد. از همان اولین مناظره انتخاباتی مشخص شد که اقتصاد در مرکز توجه کارزار انتخاباتی ایران قرار دارد. نامزدهای رقیب روحانی، بیشتر مشکلات اجتماعی را به سیاست‌های اقتصادی وی مربوط می‌دانند.
براساس آخرین نظرسنجی‌های مستقل که در دسامبر 2016 انجام شد، بیشتر ایرانی‌ها فکر می‌کنند که بهبودی در وضعیت مالی و اقتصادی آنان بعد از برجام ایجاد نشده است.