استاد اقتصاد دانشگاه:
ادعای خلق 760 هزار شغل با رکود نمیخواند
استاد اقتصاد دانشگاه گفت: ایجاد 760 هزار شغل با رکود حاضر در بازار و آمار نگرانکننده هر روز خاموشی و تعطیلی بنگاهها و کارخانجات تناقض دارد.
آرمان حاجیان فرد، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم افزود: واردات کالاهای مصرفی در سالهای گذشته اقدامی مقابل سیاستهای اقتصاد مقاومتی بود، در مجموع اقدامات بیان شده با مشی اقتصاد مقاومتی در تضاد بوده و ادعای ایجاد 700هزار شغل در سال و در کنار آن وجود جمعیت انبوهی از افراد جویای شغل دارای تناقضی آشکار است.
حاجیانفرد با انتقاد از افزایش روند واردات در کشور ادامه داد: سه نوع واردات کالا وجود دارد: کالای سرمایهای، واسطهای و مصرفی. کشورهایی مانند آمریکا و ژاپن بالای 500 میلیارد دلار در سال واردات دارند اما باید نگاه کرد که آنها چه کالاهایی را وارد میکنند. آنها کالاهای سرمایهای و واسطهای وارد میکنند نه اینکه کالای مصرفی وارد کنند. آنها مواد اولیه وارد میکنند تا در کشور خود تولید را رونق دهند و شغل ایجاد کنند. اما در کشور ما کالای مصرفی وارد میشود. به عنوان مثال برای روغنکشی کنجاله وارد میکنند، این جز مواد پسماند کارخانههای روغنکشی است. میتوانستیم دانههای روغنی را وارد تا هم روغن آن را بکشیم هم کنجاله آن را برای خوراک دامها مصرف کنیم. زمانی که کنجاله وارد میکنیم، کنجاله تولید شده در کارخانجات روغنکشی بلا استفاده خواهد ماند لذا با این کار کارخانههای روغنکشی را تعطیل میکنیم.
این کارشناس اقتصادی گفت: کشور ما یکی از غنیترین معادن سنگآهن را در کشور دارد. متأسفانه در کشور سنگآهن را تنی حدود 20 تا 25 دلار صادر میکنیم و از آن طرف با وجود داشتن کارخانههایی مانند ذوبآهن و تولید شمش و فولاد، لولههای آهنی و فلزی را با تنی حدود 500 دلار وارد میکنیم. محاسبات نشان میدهد که حدود 25 برابر پول بابت کالایی که خودمان صادر کردیم هزینه پرداخت میکنیم. اگر سنگآهن را در کشورنگه داریم علاوه بر تولید میتوانیم اشتغال ایجاد کنیم.
روغنی گلپایگانی بیان کرد: در حال حاضر وزارت نفت حدود 60هزار تن لوله فولادی وارد میکند، با یک محاسبه سرانگشتی اگر خودمان با امکاناتی که داریم لولههای مورد نیاز را تولید کنیم حدود 30 هزار شغل پایدار ایجاد خواهیم کرد. صنایع داخلی به بهانه واردات در حال تعطیل شدن است. مشابه این لولهها در کاخانههای داخلی تولید میشود که متأسفانه در حال حاضر کارخانهها با ظرفیتی حدود 10 درصد کار میکند و به راحتی 20هزار شغل از بین رفته است که این خیانت به کشور است. مگر نه اینکه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) فرمودند واردات کالایی که توان تولید آن در کشور وجود دارد حرام است؟