نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
سهمخواهی مدعیان اصلاحات از دولت در گردنه انتخابات
سرویس سیاسی-
هر چه بیشتر به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشویم ، صحت ادعاهای همگرایی و اتحاد جریان اعتدال- اصلاحات بر سر حمایت از روحانی بیشتر عیان میشود. روزنامه زنجیرهای بهار روزگذشته در یادداشتی حمایت مجدد و یکطرفه از روحانی را موجب خانه نشینی هر چه بیشتر اصلاح طلبان دانسته و نوشت: «اگر در انتخابات سال 92 اصلاح طلبان از روحانی حمایت کردند به خاطر شرایط خاص حوادث سال 88 و شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور در آن مقطع بوده است. حال که کارنامه 4 ساله دولت اعتدال در تحقق اهداف اصلاح طلبانه و آن شعارها مشخص است و مطالبات مردم روشن؛ حمایت یکطرفه از روحانی آن هم در شرایطی که اصولگرایان یک هدف مشترک بر تکرار نشدن دولت دارند حاشیه نشینی بیشتر اصلاح طلبان و عدم استقبال از انتخابات یا چنددستگی آنها را در پی خواهد داشت. مگر آنکه رابطه و نسبت دولت جدید روحانی در صورت پیروزی مجدد با اصلاحطلبان باز تعریف شود.»
گفتنی است سهم خواهی رسانههای اصلاحطلب از روحانی و مشروط کردن حمایت از وی در انتخابات پیش رو در حالی است که کارنامه تهی از عملکرد دولت تدبیر و امید، خوشبینترین فرد در میان حامیان زنجیرهای و تشکیلاتی دولت را هم از پیروزی روحانی در انتخابات اردیبهشت ماه تقریبا ناامید کرده و از سوی دیگر مدعیان اصلاحات که چه بخواهند و چه نخواهند ناکارآمدی و شکست سیاستهای دولت در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی کشور به پای آنها هم نوشته شده دقیقا معلوم نیست چه سهم دیگری از دولت ناکارآمد مورد حمایتشان میخواهند.
بسیج دولت برای شتاب تولید؛ 5 هفته مانده به پایان عمر دولت!
روزنامه وقایع اتفاقیه روز گذشته عنوان «بسیج دولت برای شتاب تولید» را برای تیتر یک خود انتخاب کرد و در گزارشی به بخشنامههای رئیسجمهور برای دستگاهها درباره برنامههای دولت در جهت تولید ملی و اشتغال پرداخت.
ظاهرا درکنار تلاشهای دولت برای فعال نشان دادن خود در روزهای پایان عمر دولت روزنامههای زنجیرهای نیز در حال ایفای نقش خود در القای پرکاری و فعال بودن دولتیها 5 هفته مانده به پایان عمر دولت یازدهم هستند. این درحالی است که طی 20 روز گذشته هم رئیس جمهور 5 سفر استانی داشته است. بهطور قطع هیچ شهروندی از داشتن دولتی پرکار و فعال ناراحت نیست اما دولت نمیتوانست همین انرژی و فعالیت را در چهار سال گذشته هم داشته باشد و به کار بندد؟ اگر دولت چنین انرژی و ظرفیتی دارد، پس چرا در این چهار سال نشانی از آن نبود و اگر اساساً ندارد ناگهان در این چند روز از کجا و برای چه آمده است؟!
تا زمان تغییر در سیاست خارجی نظام
دولت تکنوکرات روحانی بهترین گزینه است!
این روزنامه همچنین در یادداشتی به قلم بنيانگذار مؤسسه پژوهشهاي راهبردي تصميم در بیان 5 دلیل برای تداوم ریاست جمهوری حسن روحانی، حضور وی در سمت ریاست جمهوری را برای «مدیریت نامناسبات» با آمریکا ضروری دانست و نوشت :«تا آنجا که در رويکرد محوري سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، تغييري اعمال نشود، وضعيت روابط خارجي ايران و نيز ضرورتهاي اقتصادي کشور، وجود يک دولت «مادريت» (ميانهرو) و تقريبا تکنوکرات را در رأس قوه اجرايي ايجاب ميکند. دولت حسن روحاني، در بين همه احتمالات، بهترين خصوصيات را از هر لحاظ داراست».
اذعان این روزنامه زنجیرهای به ضروری بودن ابقای دولت تکنو کرات روحانی برای تعامل با آمریکا شاید به نوعی پاسخی باشد به چرایی ابراز نگرانیهای اخیر آمریکائیها از احتمال تغییر در مدیریت اجرایی ایران در انتخابات اردیبهشت. ضمن اینکه طی سالهای اخیر دلسوزان نظام درباره تلاش عدهای که میخواهند سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از رفتار عزت مندانه و تمسک به ارزشها و اصول تقلیل پیدا کند، مکررا هشدار داده و میدهند.
ادامه دروغگوییها درباره «حقایق آن صد روز»
روزنامه اعتماد تیتر یک شماره دیروز خود را به نشست خبری رئیس جمهور اختصاص داده و با تیتر «حقایق آن صد روز» به موضوع وعده روحانی برای حل مشکلات اقتصادی کشور در 100روز پرداخته است. این روزنامه زنجیرهای حامی دولت با رو تیتر «حسن روحاني پس از بيش از ٤٤ ماه، يكي از دروغهاي منتسب به خود را پاسخ داد!» وعده حل مشکلات در 100روز را دروغ خوانده است.
این روزنامه نوشت: «تنها دقايقي پس از آنكه حسن روحاني اين پاسخ را به خبرنگار همشهري داد، برخي سايتهاي منتقد دولت با بازنشر فيلم تبليغاتي حسن روحاني در انتخابات گذشته، آن را دروغ دانستند تا در مقابل، پايگاه اطلاعرساني رياستجمهوري پاسخ آنها را با انتشار بيانيهاي بدهد. در متن اين پاسخ آمده است: «برنامه كوتاهمدت يك ماه و صد روزه در كنار برنامه بلندمدت براي حل مشكلات كشور ارايه شده است و ادعاي حل همه مشكلات با برنامه يكصد روزه طرح نشده است!»
تلاش دولتمردان و روزنامههای حامی آنها برای دروغ خواندن وعده حل مشکلات در 100روز در حالی صورت میگیرد که فیلم اظهارت روحانی در این مورد موجود است. به نظر میرسد این موضوع پاشنه آشیل دولت است و رسانههای حامی دولت تمام توان خود را برای سرپوش نهادن بر آن به کار گرفته اند.
چرا رئیسی در بیانیه اعلام حضور برنامه هایش را مطرح نکرد؟!
به دنبال بیانیه حجتالاسلام رئیسی و اعلام حضور وی در انتخابات روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی به قلم یکی از مدعیان اصلاحات به مانیفست رئیسی پرداخت و در حالی که جای تشریح برنامهها در بیانیه چند صفحهای نیست این سوال را مطرح کرد که چرا چنین کاری انجام نشده است پس برنامهای وجود ندارد!
در بخشی از این یادداشت آمده است: مهمترین و اصلیترین سخنی که ایشان در بیانیه انتخاباتی مطرح کرده، انتقاد غیرمستقیم از عملکرد دولت یازدهم است. عمده انتقادات هم روی اشتغال و تولید، تمرکز یافتهاند. ایشان به مخاطبان این پیام را میدهد که برخلاف مسئولان فعلی که به دو امر مهم اشتغال و تولید -که دغدغه اصلی مردم است- چندان نپرداختهاند، نامزد اصولگرایان این دو مسئله را سرلوحه دولت احتمالی قرار خواهد داد. حتی اگر فرض بگیریم آنچه آقای رئيسی میگوید درست باشد و دولت یازدهم میتوانسته خیلی بیشتر از اینها به اشتغال و تولید بپردازد، اما کوتاهی کرده و نپرداخته، باز هم مانیفست انتخاباتی معاون اول سابق قوه قضائیه، با یک نقطهضعف و اشکال اساسی روبهرو است. به نظر نمیرسد که هیچ طرح و برنامه و درواقع «چه باید کرد» در مانیفست انتخاباتی اعلامشده، در نظر گرفته شده باشد. به عبارت دیگر او میگوید تولید و اشتغال در صدر اولویتها قرار دارد، اما یک کلام توضیح نمیدهد این دو مقوله چگونه و از طریق کدامین برنامه اجرائی تحقق پیدا خواهد کرد؟
رقیب مقتدری نیست ولی انتخابات را پرشور میکند !
یکی از محکومین فتنه 88 در گفت و گویی که روزنامه زنجیرهای شرق آن را منتشر کرد به حضور حجتالاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و این حضور را به نفع کشور دانست و گفت: آمدن آقای رئیسی به صحنه انتخابات ریاستجمهوری را باید به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد؛ چراکه این موضوع به سود کشور است. هم انتخابات را گرم و پرشور میکند و موجب افزایش مشارکت میشود و هم به سود جریان اصلاحات و اعتدال است؛ زیرا بسیاری از شهروندانی را که تردید داشتند در انتخابات شرکت کنند یا خیر یا تردید داشتند که آیا باید به آقای روحانی رأی بدهند یا خیر، ترغیب میکند که مشارکت فعالی در انتخابات داشته باشند و به آقای روحانی رأی بدهند. من آقای رئیسی را رقیب مقتدری برای آقای روحاني ارزیابی نمیکنم.
مدعیان اصلاحات در حالی در روزهای گذشته از حضور حجتالاسلام رئیسی استقبال و آن را به نفع روحانی میدانند که نگرانی و اضطراب از سرتاپای گزارشهای و نوشتههای این روزنامهها احساس میشود. اگر حضور یک شخص در انتخابات به نفع روحانی بوده و خطری متوجه دولت نمیکند سوال این جا است که چرا بخش اعظم گزارشات و یادداشتهای روزنامههای زنجیرهای به تخریب او اختصاص یافته است؟!
توصیه زنجیره ایها: کارنامهسازی و حواله دادن مشکلات به گذشته
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «عملکرد روحانی رقیب اصلی اوست» نوشت: «متاسفانه در این انتخابات، رقیب اصلی دولت خود دولت است. تیم رسانهای دولت، نکات مثبت و ارزشمند در کارنامه دولت روحانی را برای مردم تشریح نکرده و چه بسا در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است...علاوه بر تشریح ظرفیتهای ویژهای که در حوزه اجتماعی ایجاد شده، باید آواربرداری از برخی فعالیتهایی که در سالهای گذشته اتفاق افتاده را برجسته کنند».
این روزنامه زنجیرهای، ضعف تیم اطلاع رسانی دولت را علت اصلی عدم انتشار کارنامه دولت معرفی کرده است درحالی که براساس ضربالمثلی شهری که از دور پیدا ست نیازی به راهنما ندارد و معلوم نیست این جریان که خود به کارنامه تهی از عملکرد دولت واقف است از تیم اطلاع رسانی دولت توقع دارند که چه چیزی را برای مردم خوب تشریح کنند ؟
چندی پیش روزنامه آفتاب یزد در مطلبی نوشته بود: «یک نکته را نباید از ذهن دور نگه داشت که اکنون حسن روحانی در زنگ انشاء نیست و زنگ حساب آغاز شده است. ملزومات فضای جدید روشن و بَین است. یعنی دیگر رئیسجمهور نمیتواند بگوید «چه تحویل گرفته» بلکه باید بگوید «چه کرده است». احمدینژاد اگر هم زمین سوخته تحویل داده - که داده - اما باید دید دولت تدبیر و امید چه گلی به سر مملکت زده است».
مردم اصلا توقعی برای حل مشکلات در 100 روز نداشتند!
اظهارات عجیب رئیس جمهور در کنفرانس خبری اخیر و انکار وعده حل مشکلات و ایجاد تحول اقتصادی در 100 روز، بازخورد وسیعی در افکار عمومی و رسانهها داشت.
پس از این انکار، فیلم اظهارات روحانی درباره وعده 100 روزه به دفعات در فضای مجازی منتشر شد.این اظهارات آنچنان بدیهی بود که جای هیچ انکار و توجیهی را باز نمیگذاشت.
اما روزنامههای زنجیرهای تلاش کردند تا با فرار به جلو و تغییر صورت مسئله، بر این موضوع سرپوش بگذارند. روزنامه آفتاب یزد در همین رابطه در مطلبی با عنوان «دستان پر روحانی» نوشت:«یکی از بهترین موضوعاتی که در این نشست، پس از چهار سال به آن پرداخته شد، بحث وعده صد روزهای بود که رئیس جمهوری از آن برای گزارش عملکرد خود استفاده کرده بود اما مخالفانش سوءتعبیر کردند و اظهار داشتند که روحانی گفته است درصد روز مشکلات اقتصادی را حل میکنم. هر کسی که نسبت به مسائل و مشکلات کشور آگاهی داشته باشد به خصوص آنچه که میراث هشت ساله دولت گذشته بوده و از مجموعه خرابیها و بحرانهای پیش روی دولت یازدهم آگاهی داشته، هیچ گاه این تصور را پیدا نمیکرد که در کوتاهمدت میتوان این مشکلات را حل کرد. برای همین، مخالفان دولت از آنچه که روحانی به آن اشاره کرد، سوءبرداشت کردند و از آن به عنوان پتکی برای کوباندن بر سر دولت بهره بردند».
گفتنی است روحانی در جریان رقابتهای کاندیداهای ریاست جمهوری در سال 92 گفت:«راهحلهای کوتاهمدت یک ماه و 100روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیشبینی شده است که با این برنامه ما میتوانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم».وی همچنین در برنامه با دوربین شبکه یک سیما- هفتم خرداد 92- گفت:«در برنامه مدون من افزون بر برنامه برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست داخلی، سیاست خارجی و امر فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و صد روزه وجود دارد».