ادامه واکنشها به تجاوز اخیر آمریکا به سوریه
هیچ مدرکی دال بر استفاده سوریه از سلاح شیمیایی در خان شیخون پیدا نشد
همزمان با تداوم اعتراضات جهانی علیه تجاوز موشکی آمریکا به سوریه، ناظران سیاسی اعلام کردند که هیچ مدرکی دالبر نقش داشتن دولت و ارتش سوریه در انفجار شیمیایی «خانشیخون» پیدا نشده است.
سرویس خارجی-
در حالی که چند روز از حمله موشکی ناوهای آمریکایی به پایگاه هوایی «الشعیرات» سوریه میگذرد، اعتراضات علیه این اقدام «دونالد ترامپ» همچنان ادامه دارد؛ در آمریکا پیش از این، مردم پایتخت و 35 شهر علیه اقدام ترامپ به خیابانها آمدند و دیروز نیز خبرگزاری فارس به نقل از «ریچارد بلک» سناتور سابق آمریکا گزارش داد، افکار عمومی در آمریکا از مداخله واشنگتن در سوریه «بیزار» است. «بن رودز» مقام سابق کاخ سفید نیز گفت، «ترامپ با هدف جلب توجه رسانهها، دستور حمله به سوریه را صادر کرده است.» اظهارات و موضعگیریهای مشابهی هم از سایر کشورها طی روزهای گذشته گزارش شده است. اما همزمان با جریان مخالفتها و اعتراضها، ناظران در اظهارات تازه خود، وجود هرگونه ارتباط میان دمشق و انفجار تروریستی «خان شیخون» را رد میکنند.
بهانه دروغین
در پی موشکباران پایگاه سوری «الشعیرات»، ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی مدعی شدند که انفجار شیمیایی «خان شیخون» کار دولت دمشق بود و آمریکا در واکنش به این اقدام، دست به حمله «تنبیهی» زده است!
پس از این ادعاها، «فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه، در گفتوگو با «المیادین» اظهار داشت که هیچ ارتباطی میان دمشق و فاجعه خان شیخون وجود ندارد. وی در ادامه، به نکتهای اشاره کرد که این روزها مورد توجه ناظران است؛ مقداد گفت که پیش از این، دمشق به طرفهای غربی در مورد دستیابی عناصر تروریستی به سلاحهای شیمیایی اطلاع داده بود.
حال که چند روزی از ماجرای موشکباران میگذرد، کارشناسان اظهارات مقداد را تایید میکنند. به عنوان مثال در همین رابطه، «مظهر احمد» حقوقدان سوری به خبرگزاری فارس گفته، «تروریستها سلاحهای شیمیایی را از ترکیه وارد ادلب کرده بودند.» وی مسئله استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی را «امری بیاساس و ساختگی» خواند.
«ران پل» عضو سابق مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت، «هیچ مدرکی دال بر گناهکار بودن دمشق در ماجرای خان شیخون در دست نیست.»
سازمان پزشکان سوئدی نیز اعلام کرده: «ادعای معارضان سوریه درباره حادثه شیمیایی خان شیخون دروغ است.»
در پی انفجار مشکوک یک کارگاه ساخت سلاح شیمیایی در خان شیخون استان «حمص» که حدود دو هفته قبل رخ داده است، 100 تن جان خود را از دست داده و 400 نفر نیز مجروح شدهاند. این منطقه در اشغال تروریستهای النصره است!
«مایکل لودرس» تحلیلگر برجسته آلمانی نیز در اینباره گفته، «ماجرای خان شیخون بهانهای برای حمله آمریکا به سوریه بود.»
اما «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، که پیش از این جانب آمریکا را گرفته بود، موضع قبلی خود را کمی تعدیل کرد و اظهار داشت از این حادثه شیمیایی، نباید بهرهجویی سیاسی شود. وی زیر سوال رفتن تمامیت ارضی سوریه را هم «غیرقابل قبول» دانست. این موضع ابوالغیط احتمالا در پاسخ به برخی حرفهای مربوط به تجزیه سوریه از جانب آمریکاییها است.
موضع مقامات آمریکایی
اظهارات جدید مقامات آمریکایی، علاوه بر اینکه ثابت میکند، حمله موشکی به الشعیرات، بخشی از یک توطئه ادامهدار واشنگتن در سوریه است، نشان میدهد که آمریکا به دنبال تجزیه سوریه و برکناری «بشار اسد» است.
در ارتباط با تجزیه، «ولید فارس» مشاور دوران رقابتهای انتخاباتی ترامپ گفته: (بشار) اسد نباید دوباره بر شرق سوریه چیره شود، آینده اسد نه توسط سوریها، بلکه توسط علویهای سوریه تعیین خواهد شد! به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، وی در ادامه گفت: «راهبرد (آمریکا) باید گرفتن مناطقی هرچه بیشتر از داعش در شرق سوریه باشد تا یک «سوریه آزاد» در شرق این کشور به وجود آید. بدین ترتیب، موازنه قدرت تغییر خواهد یافت.»(!)
نامه ترامپ به کنگره
ترامپ نیز طی نامهای به کنگره آمریکا، اعلام کرده، نیروهای این کشور در صورت نیاز، برای انجام عملیات بیشتر در سوریه آماده میشوند!
در همین حال، ایسنا به نقل از روزنامه انگلیسی «اکسپرس» گزارش داده، دلشکستگی «ایوانکا» دختر ترامپ، علت حمله موشکی ترامپ به سوریه بود! به نوشته این روزنامه، ایوانکا که نفوذ زیادی بر پدرش دارد، از این خشمگین بود که چرا ترامپ به حمله شیمیایی خان شیخون، پاسخ نظامی نمیدهد.
بازدید از الشعیرات
سرلشکر «علی عبدالله ایوب» فرمانده کل ارتش سوریه اما به همراه شماری از افسران ارشد ارتش از پایگاه هوایی الشعیرات در استان حمص بازدید کردند. این فرمانده سوری از نزدیک در جریان خسارات وارد شده به الشعیرات قرار گرفت. این پایگاه فعالیت خود را با انجام چند حمله به مواضع تروریستها از سر گرفت.
سایر رویدادها
* برخی منابع خبری اعلام کردهاند، نیروهای آمریکایی، انگلیسی و اردنی قصد دارند عملیات مشترکی را در جنوب سوریه انجام دهند. این تجاوز به خاک سوریه نیز به بهانه مبارزه با تروریسم صورت میگیرد!
* در پی لغو همکاریهای نظامی میان روسیه و آمریکا در سوریه، بلژیک پرواز جنگندههای خود را در سوریه متوقف کرد.
* «عماد خمیس» نخستوزیر سوریه گفت: حمله آمریکا به پایگاهی در سوریه، عزم ما را در مبارزه با تروریسم قویتر کرده است.