kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۰۲۲
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

رقبای دولت تمامیت‌خواه هستند چون می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند!



سرویس سیاسی -
روزنامه زنجیره‌ای آرمان در گزارشی به نقل از یکی از شخصیت‌های سیاسی مخالف جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، حضور این جبهه در انتخابات را تمامیت خواهی خواند!
در گزارش این روزنامه آمده است: «در پشت پرده جمنا تماميت خواهاني حضور دارند كه خود را كفيل و وصي مردم تلقي مي‌كنند و تلاش مي‌كنند افراد منتخب خود را به عنوان كانديدا وارد رقابت‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري كنند. به عنوان مثال مكان‌هايي كه در اختيار اين دوستان براي برگزاري جلسات و همايش‌هاي خود قرار مي‌گيرد در اختيار هيچ كدام از جريان‌ها و احزاب ديگر قرار نگرفته و تنها مختص به جمنا بوده است. اين در حالي است كه بقيه جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي نيز در اين زمينه ذي‌حق هستند و بايد از امكانات عمومي براي ارائه برنامه‌هاي خود به مردم استفاده كنند.»
آرمان به این سوال نپرداخته است که اگر حضور نامزد یک جریان و تشکل سیاسی و اجتماعی در انتخابات تمامیت خواهی است فلسفه انتخابات چیست؟ آیا بایستی تنها یک نفر و آن هم نامزد و رئیس دولت در انتخابات حضور داشته باشد و در انتخابات تک نفره پیروز شده و خود گوید و خود خندد؟!
از سوی دیگر تجربه انتخابات‌های گذشته همه به خوبی نشان می‌دهد که مدعیان اصلاحات بیشترین استفاده‌ها را از اماکن عمومی از ورزشگاه‌ها گرفته تا سالن‌های دولتی و غیردولتی برده‌اند و نشست‌های انتخاباتی برگزار کرده‌اند و خبرهای موثق حاکی است جلسات مورد نقد آرمان به هیچ عنوان به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار نگرفته و هزینه آن پرداخت شده است.
اقدامات رئیسی انتخاباتی باشد
کارهای دولت هم انتخاباتی است
روزنامه‌های زنجیره‌ای در روزهای گذشته و با نزدیک شدن اصولگرایان به وحدت و معرفی گزینه نهایی به شدت نگران هستند و این اضطراب و نگرانی از گزارش‌ها و خبرهای منتشر شده در این روزنامه‌ها کاملا مشخص است.
این روزنامه‌ها از سویی مدعی هستند که آمدن یک نامزد به عنوان نمونه حجت‌الاسلام رئیسی به نفع آنان است و روحانی را بار دیگر راهی پاستور می‌کند و از سوی دیگر در تحلیل‌های بی‌شمار می‌گویند چرا رئیسی نامزد انتخابات شده است، فضا دو قطبی خواهد شد و ...!
در این راستا روزنامه زنجیره‌ای شرق در گفت‌وگویی با کرباسچی عضو حزب کارگزاران و از حامیان روحانی نوشت: از زمانی که زمزمه‌های آمدن رئیسی قوت گرفت، او را جدی‌ترین رقیبی دانستند که در برابر روحانی ظاهر خواهد شد. رقیبی که با آمدن خود، احتمالا به شکل‌گیری فضای دوقطبی در انتخابات این دوره ریاست‌جمهوری کمک خواهد کرد. حتی بعضی از تحلیلگران معتقدند شکل‌گیری دوقطبی می‌تواند به نفع روحانی تمام شود. یعنی آمدن رئیسی آرای خاکستری و خاموش را ترغیب کند که نه‌تنها پای صندوق‌های رأی حاضر شوند، بلکه آرای خود را به سبد روحانی بریزند. اما اینکه این موضوع چقدر به واقعیت نزدیک است و اینکه این احتمال تا چه اندازه محقق‌شدنی است، سؤالی است که با غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران، در میان گذاشتیم.
کرباسچی در پاسخ به این سوال شرق که آیا اقدامات رئیسی در آستان قدس رضوی را انتخاباتی می‌دانید گفت؛ «ببینید اینکه گفته شود هرکسی تحرکی انجام می‌دهد، انتخاباتی است؛ این را درباره دولت هم می‌توان گفت. همان‌طور که گفته و اعلام هم شده که برخی از تحرکات دولت انتخاباتی است. از این رو درباره آقای رئیسی و فعالیت‌هایی که درباره آستان قدس هم انجام داده، می‌توان چنین تلقی‌اي کرد.»
کرباسچی ادامه می‌دهد؛ «ببینید کشورداری با اداره مرکزی مثل آستان قدس که مردم با عشق و علاقه براي آنجا کار می‌کنند و نذورات خود را تقدیم آستان می‌کنند، فرق دارد؛ با دولت که در جایگاهی قرار گرفته که باید به مطالبات پاسخ دهد. یکی از دولت کار می‌خواهد، یکی از دولت بازنشستگی می‌خواهد، یکی به دنبال فضای باز سیاسی است و... یعنی اداره دولت با اداره چنین نهادی خیلی متفاوت است. از همین رو باید مشخص شود که مثلا برنامه رقیب برای حل معضل اقتصاد و اشتغال چیست. اگر دولت مدعی است سالی ٧٠٠ هزار شغل ایجاد کرده، رقیب او تا چه میزان می‌تواند اشتغال ایجاد کند و با چه منابعی می‌تواند این کار را انجام دهد. »
فارغ از اینکه اضطراب و نگرانی از سرتاپای سخنان کرباسچی در رابطه با عملکرد و سوابق حجت‌الاسلام رئیسی می‌بارد، وی به صورت عامدانه تلاش دارد سوابق گسترده مدیریت کنونی آستان قدس رضوی از ابتدای انقلاب اسلامی از قوه قضائیه گرفته تا نهادهای دیگر را نادیده بگیرد و به تنها آستان قدس رضوی اکتفا کند.
از سوی دیگر وی خواستار ارائه برنامه رقیب برای اقتصاد و اشتغال است که خواسته صحیح و به جایی است ولی به این سوال نمی‌پردازد که دولت یازدهم در حل این مشکلات چه کرده است؟ دولت در چهار سال گذشته در دست تیم روحانی بوده است و این دو معضل نه تنها حل نشده‌اند بلکه ابعاد جدید و گسترده دیگری یافته‌اند.
کرباسچی می‌گوید؛ «برنامه جریان اصلاح‌طلب در حوزه سیاست خارجی و تعامل با دنیا روشن است. این جریان معتقد به مذاکره و به‌ثمر‌رسیدن آن بود تا بتواند فضای اقتصادی را تغییر دهد. در حقیقت در پس امنیت ایجادشده ناشی از مذاکرات بوده و هست که امکان گشایش اقتصادی فراهم می‌شود. این درباره جریان رقیب روحانی هم باید مشخص شود. یعنی معلوم شود در تمام حوزه‌هایی که نقد دارد یا قبول ندارد، چه جایگزيني ارائه خواهد داد.» ولی پاسخ نمی‌دهد که این برنامه یعنی مذاکره برای رسیدن به گشایش اقتصادی در چهار سال گذشته چه نتیجه‌ای داشته و آیا این مذاکرات به ثمری رسیده است؟!
رقیبی نیاید تا انتخابات دو قطبی نشود!
روزنامه زنجیره‌ای بهار در گزارشی با این ادعا که با فعالیت‌های اصولگرایان در انتخابات دو قطبی شکل گرفته است نوشت: پس از پراکندگی‌ها و آشفتگی‌هایی که در اردوگاه اصولگرایان به‌وجود آمد، به نظر می‌رسد که این جریان به یک جمع‌بندی رسیده که برای جبران خسارت‌های گذشته نیاز به یک انسجام و وحدت دارد. به همین جهت است که ائتلاف بزرگ اصولگرایان، یعنی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» شکل‌گرفته و در تلاش‌اند از میان 4 الی 5 نفری که هم‌اکنون از سوی این جریان مدنظرند، بر روی یک شخص اجماع و اتفاق‌نظر کنند. در صورت تحقق این امر، مبارزه‌ای بزرگ میان کاندیدای اصولگرایان و کاندیدای اصلاح‌طلبان درخواهد گرفت که می‌تواند فضای انتخاباتی را پرشور و دوقطبی کند.
از منظر مدعیان اصلاحات در انتخابات تنها یک نامزد باید حضور داشته باشد و این نامزد که همان رئیس دولت یا نامزد مورد حمایت آنان است پیروز شود، در هر انتخاباتی دو یا سه و چند قطبی ناگزیر است چرا که بایستی مردم از میان نامزدهای متعدد فردی را برای تصدی مدیریت قوه مجریه انتخاب کنند، دو قطبی مذموم نه حضور نامزدهای متعدد در انتخابات که شکل‌گیری آن حول نیازها و یا اختلافات کاذب است، به عنوان نمونه در حالی که جنگ اصلی موجود جنگ اقتصادی با دشمن برای حل مشکلات مردم است شکل گیری دو قطبی جنگ و صلح با این بهانه که اگر مذاکره و سازش نکنیم جنگ نظامی روی خواهد داد و در نتیجه بایستی در مذاکرات عقب نشینی کنیم تا جنگ روی ندهد دو قطبی کاذبی است که باید از شکل گیری آن جلوگیری کرد.
دولت کاری نتوانست بکند
 ولی باید به روحانی دوباره رای دهیم!
روزنامه زنجیره‌ای بهار در یادداشتی به انتخابات پیش رو پرداخت و با اذعان به ناکارآمدی دولت در پاسخ به مطالبات مردم نوشت: مسلما سطح مطالبات مردم از دولت با آن میزان از خدماتی که دولت قادر شد در این چهارسال فراهم کند، توازن چندانی ندارد. ولی همیشه نباید سطح مطالبات معیار سنجش عملکرد باشد، بلکه یک درک واقع بینانه از بضاعت موجود می‌تواند ما را به تحلیل درست‌تری رهنمون سازد.
بهار در ادامه با اشاره به دولت‌های پیشین نامزدهای احتمالی اصولگرایان را با آنها مرتبط دانسته و با ایجاد هراس کاذب از گذشته خواستار رای مجدد مردم به روحانی شد!
روحانی فکری به حال وزرای هزینه ساز بکند
روزنامه آفتاب یزد در نوشتاری به هتاکی اخیر آخوندی به یک خبرنگار و جوابیه هتاکانه مجدد وی پرداخت و نوشت: در نامه‌ای که آن حادثه تلخ را تشریح کرده بودید ... در کمال تعجب دیدیم همچنان غرور کار خود را می‌کند و ساز خود می‌نوازد! نفس کار با هردرجه‌ای که رخ داده باشد در عرف جامعه غیرقابل پذیرش است پس شایسته آن بود که ضمن پذیرش خطایی که صورت پذیرفته، در مقام دلجویی، چند جمله‌ای هم با درونمایه عذرخواهی و پوزش طلبی قلمی‌می‌شد و اما نشد زیرا وزیری که مدعی آزادی بیان است بدان اعتقاد و باوری ندارد و صرفا برای توجیه رفتار ناهنجاری که از وی سرزده چندجمله‌ای نگاشته می‌شود با طعم دفاع از آزادی بیان و غیره!
آفتاب یزد در ادامه از رئیس جمهور خواست در دولت بعدی از خیر وزیران هزینه ساز گذشته و با این وزیران برخورد کند.
هدف اصلاح‌طلبان حامی روحانی از ورود به انتخابات
روزنامه زنجیره‌ای اعتماد در یادداشتی به آرایش جریان‌های سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و در تحلیل اهداف و برنامه‌های اصلاح طلبان برای انتخابات پیش رو نوشت: هدف اصلاح‌طلبان از سياست ورزي و انتخابات افراط‌زدايي و خانه‌نشين كردن گفتمان پوپوليستي-راديكاليستي از ميدان قدرت و سياست، بالابردن ضريب عقلانيت در مديريت اجرايي كشور، قانونمند كردن امورات جاري كشور، بالابردن آگاهي‌هاي اجتماعي، تامين منافع ملي، كمك به امنيت ملي با رفع نارضايتي‌هاي عمومي و... است. رفرميست‌هاي ايران با تحليل دقيق از مديريت كشور در سال‌هاي ٨٤ تا ٩٢ بر اين اعتقادند كه با توجه به پتانسيل نيروي انساني و منابع اصلي مولد ثروت در كشور، ايران و ايراني در صورت دور بودن از فضاي هيجاني و مديريت‌هاي سليقه‌اي غيرقانوني و با دست فرمان اعتدالگرايي مي‌تواند به سمت اصلاحات و توسعه جهش كند. اصلاح‌طلبان با توجه به وضعيت سياسي موجودشان به دنبال آن هستند تا حسن روحاني به عنوان رئيس‌جمهور مستقر در انتخابات رياست‌جمهوري آتي رئيس‌جمهور باقي بماند. چه آنكه اهداف و مطالبات روحاني و اصلاح‌طلبان داراي اشتراكات فراواني است. اصلاح‌طلبان با تحليل شرايط بين‌المللي و جايگاه ايران معتقدند تغيير گفتمان خارجي ايران مي‌تواند منجر به هزينه‌هاي دردسرسازي در حوزه امنيت ملي و منافع ملي شود. از همين منظر به تثبيت موقعيت روحاني در دولت اعتقاد دارند.
دقت در این یادداشت و برنامه‌ها و اهداف نشان می‌دهد که حامیان دولت نه برنامه‌ای برای اقتصاد از هم پاشیده کشور در طول مدیریت دولت یازدهم دارند و نه توضیحی برای آن و تنها هدف آنان مقابله دون کیشوت وار با دولت‌های قبلی برای بقای پیروزی متزلزل سال 92 است.
وضعیت خیلی بد شده است
 یارانه نباید داد!
روزنامه زنجیره‌ای اعتماد در گزارشی به آثار هدفمندی یارانه‌ها و تاثیر آن در عدالت اجتماعی پرداخت و ضمن مقایسه وضعیت سال گذشته با سال 1392 نوشت:
امروز كه اثرات قانون شش ساله هدفمندي يارانه‌ها را بررسي مي‌كنيم؛ برجسته‌ترين دستاورد سه سال نخست آن يعني عادلانه‌تر شدن توزيع درآمدها (ضريب جيني) نيز در حال محو شدن است و با كاهش اثرگذاري يارانه نقدي در سفره خانوار به نصف، شكاف در توزيع درآمدها هم بيشتر مي‌شود. اعلام رسيدن ضريب جيني به 0/374 از عددي كه در سال ١٣٩٢ به 0/3650 رسيده بود و روند رو به افزايش اين شاخص به ما مي‌گويد كه ديگر پرداخت يارانه قدرتي براي عادلانه‌تر كردن توزيع درآمدها ندارد.
فارغ از درست و یا نادرست بودن آمارها و تحلیل‌های اقتصادی موجود در این گزارش حامیان دولت به این سوال پاسخ نمی‌دهند که در چهار سال گذشته برای بهبود وضعیتی که آن را بحرانی می‌دانند و به قول خود بحرانی تحویل گرفته‌اند چه کرده اند؟! آیا نتیجه چهار سال فعالیت دولت بیشتر شدن شکاف در توزیع درآمدها بوده است؟