آل اسحاق اعلام کرد
آمادگی بخش خصوصی برای مهار تورم و خروج از رکود
مسئولان اقتصادی دولت برای بهبود اوضاع از بخش خصوصی انتظاراتی دارند که ما آماده همکاری برای خروج از رکود و تورم کشور هستیم.
یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران در نخستین نشست سال جدید و چهلمین نشست اعضای اتاق تهران تاکید کرد: دولت نسخه عملیاتی و تیم کاربلد دارد و در عین حال فضای جامعه نیز مثبت و امیدوارانه است. او گفت: نظام مدیریتی دولت مناسب است گرچه بدون شک اشکالاتی در نظام مهندسی آن دیده میشود که ما میتوانیم به موقع و به صورت درست این مشکلات را به دولت اعلام کنیم. مسئولان اقتصادی دولت برای موفقیت در بهبود اوضاع اقتصاد از ما انتظاراتی دارند که ما هم آماده همکاری با دولت برای خروج از رکود و تورم و رونق گرفتن اقتصاد هستیم.
رئیس اتاق تهران همچنین با تاکید بر پیش رفتن به سوی اقتصاد مقاومتی بیان کرد که 24 مادهای که به عنوان اصول اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده همه تجربیات سه دهه گذشته به کار گرفته شده است. او گفت: در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بندهای مهمی دارد از جمله این که اقتصاد باید مردممحور باشد یا این که باید درونزا و بروننگر باشد. این همان مسئلهای است که در تجربیات سالهای گذشته ما به دست آمده و بخش خصوصی نیز در پی همین روند است که اقتصاد با تکیه بر تولید صادرات محور، با افزایش توان داخلی و با ارتقای وضعیت اقتصادی در داخل کشور، نگاهی به بیرون هم داشته باشد. آل اسحاق ادامه داد: در این سیاستها همچنین بر وابستگی حداقلی به نفت تاکید و اشاره شده که در تمامی فرایندهای عملیاتی از کشف و استخراج و پالایش و تولید فرآوردههای نفتی، بخش خصوصی حاضر و فعال باشد. رئیس اتاق تهران تاکید کرد که دستیابی به اقتصاد مقاومتی با هدف مقاوم بودن در برابر تهدیدات خارجی و رسیدن به اهداف تعیین شده اقتصادی در داخل مستلزم این است که فضای کسب و کار بهبود یابد.
آل اسحاق در بخش دوم سخنان خود به توضیح شرایط اقتصادی کشور و مسائل پیش روی فعالان اقتصادی و دولت پرداخت. او با اشاره به رکود تورمی به عنوان آسیب بزرگی که کشور در سالهای اخیر دچارش بوده، حل و فصل این معضل را به دلیل دوگانگی آن بسیار دشوار دانست. او از موفقیت دولت در کنترل تورم تقدیر کرد و گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه و دولت وعده داده نرخ تورم را به 25 درصد برساند و روند کاهشی آن را نیز حفظ کند. اما آل اسحاق مهمترین نکته در این مورد را استفاده دولت از ابزارهای غیرتعزیراتی و عدم استفاده از سرکوب قیمتها خواند و گفت: دولت برای کنترل تورم از امریه و دستور استفاده نکرد و این کار را با کنترل حجم نقدینگی، پایه پولی و اتخاذ سیاستهای پولی، مالی و ارزی درست انجام داد و موفق شد نرخ تورم را که با شتاب بالایی در حال افزایش بود تحت کنترل بگیرد. آل اسحاق افزود: ما در سالهای گذشته هم تجربه کنترل تورم را داشتهایم که نرخ تورم را تا 10 درصد هم رسانده اما راهکارهای مورد استفاده تعزیرات، کنترل و سرکوب قیمت و افزایش واردات بوده که نتیجه آن جهش مجدد تورم پس از یک مدت کوتاه بوده است. اما این بار دولت نسخه درستی دارد و از طریق سیاستهای صحیح در حال کنترل تورم است.