کد خبر: ۱۰۰۸۱
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: مبادلات تجاری ایران و ترکیه به 30میلیارد دلار افزایش می‌یابد

ایران و ترکیه در چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بر افزایش روابط و مبادلات تجاری تا 30میلیارد دلار تأکید کردند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست ضمن خیرمقدم به جودت یلماز وزیر توسعه و برنامه‌ریزی ترکیه و هیئت همراه که به تهران سفر کرده‌اند، گفت: جمهوری اسلامی ایران به همسایگانش و بویژه کشور دوست و برادر ترکیه عنایت ویژه‌ای دارد.
وی ادامه داد: در سفر طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه به ایران اقدامات مثبتی صورت گرفت و این سفر را فصل جدیدی در روابط دو کشور تلقی می‌کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: هدفگذاری این سفر افزایش برنامه همکاری‌های دو کشور به 30 میلیارد دلار بود و با توجه به فضای مثبتی که میان دو دولت و ملت وجود دارد انجام شدنی است.
واعظی گفت: یکبار دیگر از طرف خود و هیئت همراه و دولت ایران پیروزی طیب اردوغان در انتخابات اخیر را تبریک عرض می‌کنم.
جودت یلماز وزیر توسعه ترکیه در صدر هیئتی متشکل از نمایندگان نهادهای مهم اقتصادی و بخش خصوصی این کشور برای شرکت در بیست‌وچهارمین دور کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه دوشنبه شب وارد تهران شد.
سفر سه روزه مسئولان اقتصادی و کارآفرینان ترکیه به ایران را شورای کار مشترک ایران و ترکیه به عنوان نهاد زیر مجموعه شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه وابسته به اتحادیه اتاق‌ها و بورس‌های ترکیه سازماندهی کرده است.
هیئت تجاری ترکیه متشکل از «جودت یلماز» رئیس طرف ترک کارگروه مشترک همکاری‌های ایران و ترکیه و رئیس طرف ترک کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه، «علی عثمان اولوسوی» رئیس طرف ترک شورای کار ایران و ترکیه، مقامات اقتصادی و تجاری نهادهای دولتی ترکیه، کارآفرینان فعال این کشور در شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر و وان است.
در این سفر، نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه تشکیل و فرآیند همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور بررسی و نقشه راه یک سال آینده روابط ترسیم خواهد شد.
ریاست طرف ترک را در این نشست‌ها جودت یلماز و ریاست طرف ایرانی را محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عهده دارند.
قرار است در خاتمه این نشست موافقتنامه‌ای توسط یلماز و واعظی امضا شود که در واقع ترسیم‌کننده نقشه راه همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور همسایه در دوره جدید مطابق با اهداف تعیین شده توسط رهبران ایران و ترکیه برای توسعه مناسبات خواهد بود.
تسهیل تجارت، حمل‌ونقل، همکاری‌های صنعتی، امور گمرکی، سرمایه‌گذاری‌ها، همکاری بین بخش‌های خصوصی، همکاری‌های بین‌المللی دو کشور، همکاری فنی در امور صادرات، استاندارد کردن کالاهای صادراتی، همکاری‌های بین سازمان‌های رادیو و تلویزیون دو کشور، انرژی، کشاورزی، محیط زیست، تأمین اجتماعی از موضوع‌های مورد بحث در این نشست‌ها پیش‌بینی شده است.