کد خبر: ۳۰۲۲۹۰
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱

یک تغییر در جشنواره فیلم 100  برای توجه به فلسطین آزاد(اخبار ادبی و هنری)

 
 
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم 100 گفت: در این دوره از جشنواره 100 موضوع فلسطین، فلسطین ویژه است و جوایز بیشتری هم برای این بخش در نظر گرفته شده است. 
به گزارش خبرنگار کیهان، نشست خبری چهاردهمین جشنواره فیلم 100 با حضور حمیدرضا جعفریان‌(رئیس سازمان سینمایی سوره و رئیس شورای سیاستگذاری این جشنواره)، یوسف منصوری‌(دبیر جشنواره)، محدثه پیرهادی(عضو شورای سیاستگذاری جشنواره) و علی مرادخانی‌(مدیر روابط عمومی جشنواره) روز گذشته برگزار شد.
جعفریان در این نشست گفت: در چهاردهمین جشنواره فیلم 100 موضوع فلسطین محوریت دارد.
وی با بیان اینکه این جشنواره از منظر استعدادیابی ‌اهمیت دارد، تأکید کرد: کارکرد جشنواره مربوط به مضامینی است که با توسعه فضای مجازی و قالب‌های کوتاه، فراگیر شده‌اند.
منصوری هم در این نشست با یادآوری اینکه خیلی از فیلمسازان جوان کارشان را با این جشنواره شروع کردند، افزود: ویژگی جشنواره فیلم 100 این است که علاوه‌بر تمرین برای علاقه‌مندان به فیلم‌سازی، در پی قالبی است که از هنر مختصرگویی و ایجاز برای انتقال پیام استفاده می‌کند. این قالب یک راه خوب برای تأمین خوراک فرهنگی جامعه و همچنین ارتباط و حرف زدن با سایر کشورهاست.
وی آمار شرکت‌کنندگان ادوار قبلی این رویداد را بیش از 19 هزار فیلم از هشت هزار و ۹۲۴ هنرمند از سرتاسر جهان دانست و گفت: بیشترین کشورهایی که در دوره سیزدهم در این جشنواره شرکت کردند به ترتیب، آمریکا، برزیل، هند، روسیه، مصر، عربستان و کشورهای اروپایی بودند.
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم 100 در ادامه بخش‌های مختلف این جشنواره به این شرح معرفی کرد: این دوره در سه بخش برگزار خواهد شد؛ بخش ملی ایران عزیز که پذیرای فیلمسازان ایرانی هستیم. در این بخش هر موضوعی درباره ایران عزیز و دوست‌داشتنی از منظر یک ایرانی را در بر می‌گیرد. یک سری عناوین پیشنهادی برای این بخش عبارتند از پیشرفت، اقتصاد و ثروت ملی، زیبایی‌های ایران، اخلاق و خانواده، تاریخ، معماری و... بخش بین‌المللی با موضوع کرامت انسانی؛ نوعدوستی؛ فضائل اخلاقی و عدالت و آزادی پذیرای آثار است. بخش ویژه هم به فلسطین اختصاص دارد.
منصوری درباره بخش ویژه با عنوان فلسطین آزاد توضیح داد: یک ویژگی و تفاوت بخش فلسطین آزاد این است که تحت عنوان فراصد، فیلمسازان مجاز هستند آثارشان بیش از 100 ثانیه و تا ۳۰۰ ثانیه هم باشد. البته این بخش محدود به فلسطین و غزه نیست و هر فیلمی با موضوع مقاومت و مبارزه با استعمار و استثمار و اشغالگری و نژادپرستی است می‌تواند در این بخش شرکت کند.
وی تأکید کرد: بخش فلسطین ویژه است و جوایز بیشتری هم برای آن در نظر گرفته شده است. چون جشنواره باید نسبت به اتفاقاتی که در جهان و پیرامون ما می‌افتد تعهد داشته باشد.
دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم 100 از تغییر زمان برگزاری این رویداد خبر داد و گفت: اختتامیه این دوره در اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد.
پیرهادی هم در این نشست گفت: این جشنواره جایی برای کشف استعدادهای جوان سینماست. امیدواریم همچون دوره قبل فیلمسازان جدی و قابل سرمایه‌گذاری را پیدا کنیم. بخش فراصد امکان بیشتری به فیلمسازان برای اثبات خود می‌دهد. این جشنواره همیشه موجب شده سازمان‌ها و تهیه‌کننده و سرمایه‌گذاران، فیلمسازان مدنظر خود را پیدا کنند. چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.