kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۸۳۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
جان گرفتن جهاد و مقاومت در مساجد-بخش پایانی

مهـربانی و همدلی طلایـی برای تقویت جبهه مقاومت

 
 
 
 فائقه بزاز
اگرچه دوران دفاع مقدس را می‌توان دوران اوج قدرت همیاری مردم دانست اما مردم ثابت کرده‌اند در هر شرایطی می‌توانند از دل بحران‌ها حماسه بیافرینند. 
روحیه جهادی شکل گرفته در دفاع مقدس، از دل مساجد و نمازهای عبادی– سیاسی جماعت در بطن مردم نهادینه شده تا با هر بضاعتی در عرصه‌های حیاتی، علاوه‌بر مساجد و تکایا، در دل خانه‌ها در پایگاه‌های بسیج در حسینیه‌ها و حتی درون خانه‌های کوچک حرکت‌های خودجوش مردمی در حمایت و تقویت حق شکل بگیرد. 
همان‌گونه که در شماره قبل اشاره شد، مردمی‌سازی و تشکیل شبکه‌های همیاری مردمی یکی از نکات بارز در کارنامه انقلاب اسلامی و رمز پیشرفت و مقاومت آن است و می‌توان گفت شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران نیز از مساجد شروع و از طریق مساجد و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی آن تثبیت شده است.
مسجد همواره مکان جوشش حرکت‌های مردمی بوده است. به‌خصوص زنان بعد از انقلاب توانستند با تشکیل پایگاه‌های مردمی در مساجد و دیگر اماکن به تقویت جبهه‌ها کمک کنند. 
 بر همین اساس بود که امام خمینی رحمه‌الله علیه حضور فعال زنان ایرانی را وجه بارز انقلاب اسلامی ایران می‌دانند و می‌گویند: «از دامن زن مرد به معراج می‌رود.» تاکید امام به نقش مؤثر زنان در کنار مردان، نشانه آن است که زن نقش فعالی در حرکت اجتماعی و برابر با نقش مرد ایفا می‌کند و حتی ممکن است در سازندگی جامعه از مرد پیشی بگیرد. و این مصداق همان جمله معروف است که «زن‌ها با یک دست گهواره و با دست دیگر دنیا را تکان می‌دهند.» 
 میعاد در سپیده‌دم
نزدیک به 4 دهه از دفاع مقدس گذشته است اما روحیه مقاومت بیشتر از گذشته در قلوب مردم قوت گرفته است. ظلم اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی و فراتر از مرزهای فلسطین بیداد می‌کند. دشمن افسارگسیخته، علاوه‌بر مردم غزه، مردم لبنان را هم به خاک و خون کشیده است.
یک سال است رژیمی منحوس در غزه و لبنان بیداد می‌کند و با پشتیبانی غرب، توحش این سگ ‌هار روزبه‌روز بیشتر می‌شود و به تجاوز و جنایت‌ها افزون می‌گردد. یک سال است آتش دل‌هایمان سرد نشده و با حیرت و غمِ بی‌حد، این جنایت عریان و این مقاومت غرورآفرین و حسرت‌انگیز را نظاره‌گر هستیم. اندوهی که با شهادت سیدحسن نصرالله با غم عمیق‌تری پیوند خورده و تازه‌تر گشته است. اما «ان الارض یرثها عبادی الصالحون» و این آغاز نصرالله است.
ما دل به وعده‌های الهی سپرده‌ایم و هرگز سستی در این راه نداریم که؛ «ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم.» ما با آرزوی شهادت پیچ و خم تاریخ را به‌سمت ظهور طی کردیم و در این نزدیک‌ترین زمان به قله از پای نخواهیم نشست.
 جهادی به رنگ طلا
نه اینکه ماجرا مربوط به امروز یا دیروز باشد. سالیان درازی است به وسعت تاریخ که زنان با فرمان ولی امر خود، جهاد کرده‌اند و دارایی خود را به پای فتواهای تاریخی ریخته‌اند. گاهی قیام کرده، قلیان شکسته‌اند و گاهی زیورآلات ارزشمند خود را اهدا کرده‌اند.
تاریخ در حال تکرار است. ولی امر مؤمنین کمک به مقاومت لبنان و فلسطین را فرض دانسته‌اند و موجی از همدلی‌های طلایی برای زنان مسلمان رقم خورده است. و باز هم قرار است مادران با دست‌هایشان، گهواره دنیا را تکان دهند.
ماجرا از حرکت‌های خودجوش در سطح محله‌ها و سکوهای پرمخاطب شخصی در فضای مجازی آغاز شده است و در زمان کوتاهی آن‌قدر پیام عشق و ایثار جان گرفت که قرار شد مراسم «فاطمیه بزرگ تهران» میعاد و موعدی برای این ایثار باشد. مراسمی که در آن تمام تشکل‌های خرد و کلان که به صورت داوطلبانه و خودجوش در پایگاه‌های مختلف تشکیل شده بود گرد هم آمدند و شکوه خود را در ایثار به رخ کشیدند. تمام گروه‌ها، زنان و دختران زیورآلات خود از النگو تا دستبند و گوشواره را به مردم لبنان هدیه کردند. 
گل‌های گردنم، تقدیم به عروس خاورمیانه
مؤسسه کرامت؛ کانون رشد و آموزش مربی تراز انقلاب اسلامی، یکی از مراکزی است که با ارائه محتواهایی اثرگذار به صورت خودجوش این حرکت را برای مخاطبانش رقم زده است.
در کانال اطلاع‌رسانی این مجموعه در پیام‌رسان ایتا تصاویری از زیورآلات اهدایی مخاطبین این مجموعه همراه با جملاتی انگیزشی بارگذاری شده که مخاطب را برای همدلی و همراهی با این جریان نورانی فرا می‌خواند، بخوانید:
«بی‌شک، روزی خواهد رسید که دارایی‌مان را از دست می‌دهیم! این ما هستیم که تعیین می‌کنیم به ابدیت ملحق شوند یا در این سرای فانی مدفون گردند. انتخاب بین جاودانگی و عدم است»....
در جای دیگری نیز کنار زیورآلات اهدایی آورده است: «گل‌های گردنبندم را در راه پیروزی مقاومت به عروس خاورمیانه هدیه می‌دهم تا لبخندی را مهمان چهره‌اش کنم،  زنجیری برای بستن دستانم نشدی. تو را در راه مقاومت می‌دهم تا زنجیری بر دستان دشمنان باشد. انگشتر نشانه دوستی و تعلق است. آن را به مقاومت هدیه می‌کنم تا تعلق و پیوستگی بین ما مسلمانان برای همیشه باقی بماند.»
«محمد رحمانی» مسئول روابط عمومی کرامت در ارتباط با چگونگی شکل‌گیری اهدای زیورآلات بانوان برای تقویت جبهه مقاومت به گزارشگر کیهان می‌گوید:
« با توجه به اتفاق تلخ 6 مهر و شهادت سید حسن نصرالله و به دنبال آن اعلام پیام مهم مقام معظم رهبری در 7 مهر و اینکه ایشان برای همه مسلمانان فرض گذاشتند که هر کس با هر امکاناتی که در اختیار دارد باید شروع کند و از مردم مظلوم غزه و لبنان حمایت کند، مجموعه کرامت هم دست به کار شد و این فرض را بر خود واجب دانست که چگونه از این شرایط استفاده کند.»
این فعال فرهنگی در ادامه می‌گوید: «ظرفیت بزرگی که مجموعه کرامت دارد تعداد مخاطبین این مجموعه در فضای مجازی و پیام رسان‌هاست که این ظرفیت طی 8 سال که از شروع به کار مجموعه کرامت می‌گذرد، شکل گرفته است. ما نیز از این فرصت استفاده کردیم و دست به کار شدیم، اولین اقدام ما تولید محتوا برای جبهه  مقاومت در حوزه رسانه بود. مثل تولید ویدئو و کلیپ سخنان مقام رهبری و نمایش و بازنشر رزمایش‌ها و موسیقی‌ها و سرودهای حماسی در زمینه جهاد و مبارزه با دشمن تا اگر مخاطب می‌خواهد کاری انجام دهد مصمم‌تر شود.»
 رحمانی در ارتباط با چگونگی شکل‌گیری حرکت اهدای طلا توسط بانوان ادامه می‌دهد:  «رهبری در پیامشان تاکید کردند فرض است. افراد یک جامعه نیز در پاسخ به این فرمان امام جامعه به دنبال این هستند که در شرایط حاضر وظیفه من چیست؟ همان ابتدای آغاز بمباران مناطق جنوبی لبنان، ما از طریق واسطه‌ها و رابط‌هایی متوجه شدیم بخش بزرگی از مردم لبنان جنوب را ترک کرده به شمال لبنان رفته‌اند و مشکلات زیادی در رابطه با غذایی و پوشاک دارند. و به این نتیجه رسیدیم که پاسخ مخاطبین کرامت را می‌شود این‌گونه داد که اگر من به عنوان زن خانه‌دار نمی‌توانم در منطقه حضور داشته باشم و کار میدانی کنم می‌توانم از چیزی که اندوخته من است و برای روز مبادا گذاشته‌ام و به آن تعلق خاطر دارم بگذرم. طلا در ذهن خانم‌ها جایگاه خاصی دارد و خانمی که از این تعلق بگذرد کار بزرگی انجام داده است. برای همین ایده‌ها رفت به سمت جمع‌آوری و ارسال کمک‌های نقدی و غیرنقدی.»
مسئول روابط عمومی کرامت در پایان خاطرنشان می‌کند: «تا به حال 35 میلیون تومان از درگاه کمک‌های نقدی و حدود 200 گرم طلا شامل سکه‌های گرمی، گوشواره و النگو و حتی مبلغ حدود 200 دلار توسط مخاطبین کرامت که ما را امین خود دانسته‌اند برای ما ارسال شده است.»
زهرا موحدی نیا، پزشک و دستیار تخصصی پیشگیری اجتماعی دانشگاه تهران، مادر 5 فرزند و مالک کانال پرمخاطب «مامان دکتر» نیز در ارتباط با چگونگی شکل‌گیری اولیه اهدای طلا توسط مخاطبین کانالش به گزارشگر کیهان می‌گوید:«در پی فرمان حضرت آقا که فرض است بر همه و از قبلش هم متوجه شدیم جبهه مقاومت نیاز به کمک مالی دارد. در بحث غزه کمک‌های ما محدود بود و از طریق سایت رهبری کمک می‌کردیم. بعد از حمله به لبنان و آواره شدن مردم در سوریه من تصمیم گرفتم انگشتر نشانم را که همسرم در بله‌بران برایم آورده و خیلی هم برایم خاطره‌انگیز بود، اهدا کنم. موقع اهدا با خودم گفتم اگرچه کار نیک مخفیانه باشد اجر بالایی دارد ولی اجر جریان سازی هم کم نیست. من مسئول باشگاه مادرانه نهضت مادری هستم و هم‌راستا با گروه‌های دیگر. 
 تشکلی به نام «امهات القدس » داریم که از قبل‌تر طلا جمع می‌کرد و از پایه‌گذاران این حرکت است. مسئول این گروه با من تماس گرفت و تاکید کرد شما هم از پایگاهی که در فضای مجازی داری استفاده کن و به عنوان حلقه میانی بین امام و امت این کار را انجام بده. انگار انگشتر من قرار بود جریان ساز شود.
اما این مبحث مشکلات خودش را داشت، چون مکانی برای نگهداری امانت مردم نداشتم.
به نظرم رسید که از طریق هیئت علوم پزشکی خودمان اقدام کنم. در اطلاعیه هیئت هم گذاشتیم و اعلام کردیم. استقبال خوب بود و علاوه‌بر اقلام غیرنقدی، حدود 200 گرم به همراه تعداد قابل توجهی سکه جمع‌آوری و تحویل حاج حسین یکتا شد.»
 تجلی یک حماسه، همدلی، هم‌نفسی 
اهدای طلا توسط بانوان تنها حمایت اقتصادی از مقاومت نیست بلکه منظر زنانه‌ای در حمایت از جریان مقاومت دارد. طلا برای زنان زینت است و اهدای آن نوعی ایثار وجودی است. در واقع زنان هنگام بخشیدن طلا برای حمایت از جریان مقاومت بخشی از ابعاد وجودی‌شان را می‌بخشند.
گذشتن از طلا و بخشیدن آن مانند اهدای بخشی از قدرت نهان زن در ساختار خانواده و اجتماع هم هست. طلا پس‌اندازی برای روزهای سخت مبادا در خانواده است تا زن ایرانی. 
مثل همیشه پشتیبان و یاور عزیزانش در بحران‌های زندگی باشد و وقتی با اهدای طلا از این جایگاه قدرتمند اما شخصی می‌گذرد یعنی ایثاری بسیار بزرگ انجام داده است.
هدایای زنان همیشه مشحون از پیام‌های عاطفی است که مقاومت را تجدید قوا می‌کند. پیام‌هایی عاطفی که به صورت معناداری با معرفت و سیاست در هم آمیخته است. پیام‌هایی که علاوه‌بر ایثار، به معنای آمادگی زنان برای شرکت در جهاد است. 
شاید کلام ناب « حاج حسین یکتا» در گردهمایی فاطمیه بزرگ تهران، فصل‌الخطاب این گزارش کوتاه باشد. آنجا که گفت: «خانم‌هایی که حواسشان بود چشم نامحرم به طلا نیفتد امروز برای کوری چشم دشمن طلاهای خود را به این مکان آوردند. ظاهراً دستبندی می‌دهید ولی دستی می‌گیرید. ظاهراً انگشتری می‌دهید ولی انگشتی به اشاره بالا آوردید که بگویید ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند، ظاهراً گوشواره می‌دهید ولی اجازه نمی‌دهید حرامی‌ گوشواره بکشد. همانی که رهبر گفت اگر مدافعان نبودند باید در کرمانشاه و همدان با آنها می‌جنگیدیم. امروز صحنه زیبایی از خواهران و جبهه فرهنگی انقلاب در فاطمیه دیدیم چه کسی که مادی کمک می‌کند و چه کسی که به هلال احمر کمک می‌کند. همه اینها‌ تیری به قلب دشمن است و قلب رزمنده‌ها را خنک می‌کند.»