kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۶۹۶۵
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد

امکان خودکفایی در تولید گوشت قرمز  با حمایت جامعه دامپزشکی کشور

وزیر جهاد کشاورزی گفت که با حمایت‌های جامعه دامپزشکان در جلوگیری از بیماری‌های دامی، کشور در تولید گوشت قرمز به خودکفایی کامل می‌رسد. 
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری فارس، غلامرضا نوری، دیروز در مراسم یکصدمین سالگرد تاسیس سازمان دامپزشکی در کشور پیام رئیس‌جمهور را به این مناسبت قرائت کرد. 
رئیس‌جمهور در این پیام تاکید کرد؛ «دامپزشکی نقش مهمی در تامین سلامتی و بهداشت حوزه‌های دامی و نیز انسانی دارد و نقش دامپزشکان در تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه بسیار اهمیت دارد. با وجود خدمات ارزشمند و نقش فعالان این حوزه در امنیت غذایی آنچنان که شایسته است در جامعه دیده نمی‌شوند و مسئولان باید با حمایت ویژه به مطالبات جامعه دامپزشکان کشور توجه ویژه داشته باشند.»
همچنین وزیر جهاد کشاورزی گفت که اهمیت جامعه دامپزشکان کشور در تامین غذای سالم بر کسی پوشیده نیست این سازمان به ۱۷ میلیون تن تولید داخل و حدود ۱۴ میلیون تن واردات محصولات نظارت مستقیم دارد. 
نوری با بیان اینکه پیشگیری بر درمان مقدم است، افزود که سازمان دامپزشکی کشور هم در این حوزه گام‌های بسیار خوبی برداشته است. حدود ۲۵ درصد ارزش افزوده تولیدات دامی به خدمات سازمان دامپزشکی ارتباط دارد. البته بر اساس تکلیف قانون طی چهار سال آینده باید ضریب امنیت غذایی به ۹۰ درصد افزایش یابد که به حمایت و خدمات جامعه دامپزشکان کشور نیاز جدی داریم. 
وی با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد واکسن‌های طیور وارداتی است و حمایت‌های دامپزشکان می‌تواند ما را در این حوزه خودکفا کند، ادامه داد که اقدامات دامپزشکان کشور در مقابله با بیماری‌های دامی می‌تواند ما را در تولید گوشت قرمز خودکفا کند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که باید بسیاری از بخش‌های دامپزشکی به بخش خصوصی واگذار شود از سوی دیگر نظارت مؤثر بر واردات نهاده‌ها همچنین ایجاد ساز و کار مناسب برای رعایت استانداردهای لازم انجام شود.
 دلیل بالا بودن قیمت گوشت
همچنین حامد زارعی؛ رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در نشست خبری گفت که طی دو سال گذشته صدور پروانه‌های تأسیس دامداری در کشور ۴۰ درصد رشد داشته است. 
او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود افزایش تعداد دامداری‌ها قیمت بازار متعادل نشده و واردات هم بیشتر شده است تصریح کرد که در چندین سال گذشته با خشکسالی‌های شدید، دام‌های مولد به کشتارگاه‌ها روانه شد که جایگزینی آن چندین سال طول خواهد کشید و به این دلیل تأثیر سریع در بازار دیده نمی‌شود.
وی افزود که ۱۲ هزار پروانه دامداری معطل از سال‌های گذشته وجود دارد که اصلاً دام در آن پرورش نمی‌یابد اما در طی دو سال گذشته تلاش شده همه صاحبان پروانه‌ حتماً دام‌ پرورش بدهند بنابراین افزایش تولید فعلی عقب‌ماندگی‌های قبلی را جبران می‌کند. 
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور تصریح کرد که طی دو سال گذشته ۳۷۴۹۶ پروانه تأسیس، توسعه و تمدید در کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه رشد ۴۰ درصدی داشته است. وی دلیل افزایش صدور پروانه را قانون تسهیل کسب‌وکار، درگاه ملی مجوزها و نیز دخیل نبودن سلایق عنوان کرد که به گفته او پیش از این در استان‌ها رایج بوده است. 
گفتنی است، دلیل افزایش قیمت گوشت، صرفاً کاهش دام‌های مولد نیست چرا که با واردات این نوع دام قابل جبران است. دلیل اصلی نوسانات شدید قیمت گوشت، ناپایداری وضع فروشندگان خارجی این محصولات و وابستگی کشور به واردات نهاده‌های دامی و عدم خودکفایی در تولید خوراک دام و طیور است. خودکفایی در تولید کالاهای اساسی موجب ثبات در بازار این کالاها و حتی کالاهای غیر اساسی خواهد شد.