دفاع تمامقد هریس از لابی اسلحه، به خاطر یک مشت رأی
«کاملا هریس» نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در دفاع تمام قد از آزادی مالکیت سلاح در این کشور اعلام کرد که من اسلحه دارم و هرکسی به خانهام وارد شود به او شلیک میکنم.
برآوردها نشان میدهد آمریکاییها از ۸۵۷ میلیون قبضه سلاح قابل دسترس برای افراد
غیر نظامی در جهان، ۳۹۳ میلیون قبضه از این سلاحها را در اختیار دارند. بر اساس محاسبه شبکه خبری «سیانان» هر شهروند آمریکایی حداقل یک بار تجربه مواجهه با خشونت سلاح گرم در عمر خود را دارد. برآوردهای مؤسسه پژوهشی «Small Arms» مستقر در «ژنو» سوئیس نیز نشان میدهد که برای هر ۱۰۰ آمریکایی در حدود ۱۲۰ قبضه سلاح گرم وجود دارد اما برای کشور یمن که دومین کشور از نظر حمل سلاح بعد از آمریکا شناخته میشد از هر ۱۰۰ شهروند یمنی تنها ۵۳ نفر به سلاح گرم مسلح هستند. همین مسئله در کنار محرکهایی مثل تشدید منازعات اجتماعی، قطببندی جامعه و نژادپرستی موجب شده است که آمارهای مربوط به کشتارهای مسلحانه سال به سال رکوردهای جدیدی را ثبت کند.
بایدن رئیس جمهور آمریکا طی 4 سال گذشته بارها نسبت به افزایش خشونتهای مسلحانه در کشور هشدار داده و ابراز نگرانی کرده است.
«جو بایدن» در یک سخنرانی در دانشگاه «ویلکس» در ایالت «پنسیلوانیا» با اشاره به این مسئله گفته بود: «بسیاری از خانوادهها آرامش ندارند. اخبار را نگاه میکنند و میبینند که تقریباً هر شب کودکان در مدارس و در خیابانها به ضرب گلوله کشته میشوند. اخبار را باز میکنید و چیزی که میبینید این است. ما در کشوری که غرق در سلاحهای جنگی است زندگی میکنیم؛ سلاحهایی که برای شکار ساخته نشدهاند بلکه برای کشتن دشمن طراحی شدهاند. به خاطر خدا بگویید منطق وجود این همه سلاح در خارج از منطقه جنگی چیست؟»
علیرغم این اظهارات و آمارهای تکان دهنده دولت بایدن هیچگاه برای مقابله با لابی قدرتمند اسلحه جدی نبوده است. خرید و فروش اسلحه در آمریکا همچنان آزاد است و روزانه نیز آمارهای جدیدی از قتلهای جمعی با اسلحه در این کشور منتشر میشود. کاملا هریس نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز در جدیدترین اظهارات خود و به خاطر یک مشت دلار و برای این که طرفداران اسلحه را در آمریکا از خود نرنجاند از آزادی حمل اسلحه در این کشور دفاع و حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یواس ای تودی، «کاملا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا در گفتوگویی درباره بحث چالشی آزادی مالکیت سلاح در آمریکا تأکید کرد که «من خودم اسلحه دارم و هرکس بدون اجازه وارد خانهام شود، به او شلیک میکنم.» «هریس» لحظاتی بعد با خنده گفت: احتمالاً نباید این حرف را میزدم، تیم ستاد انتخاباتی من بعداً درباره این موضوع بحث خواهند کرد. وبسایت شبکه سیانان در گزارشی برای توجیه این اظهارنظر نامزد دموکراتها نوشته است که هریس پیش از این نیز اعلام کرده بود که اسلحه دارد و در مناظره اخیر با «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری نیز هنگامی که ترامپ خطاب به مردم آمریکا هشدار داد که «هریس میخواهد سلاحهای شما را از شما بگیرد»، پاسخ داد که «من و تیم والز (معاون انتخابات هریس) هر دو اسلحه داریم، ما نمیخواهیم اسلحه هیچ کسی را بگیریم؛ پس لطفاً دروغگفتن درباره چنین موضوعات بیخودی را متوقفکنید.» بر اساس این گزارش آزادی مالکیت و حمل سلاح آمریکا موضوعی است که دارای ابعاد متنوع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی است. به لحاظ سیاسی یکی از موضوعات و محورهای چالشی بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است که در ایام انتخابات برجستهتر نمایان میشود.
بدترین سیستم بهداشتی
خبر دیگر از آمریکا این که نتایج یک بررسی جدید که روز پنجشنبه منتشر شد نشان میدهد که آمریکا در بین ۱۰ کشور توسعه یافته ثروتمند بدترین سیستم بیمه سلامتی را دارد. به گزارش «هیل»، مطالعه صندوق مشترکالمنافع، یک بنیاد خصوصی که از سال ۲۰۰۴ گزارش سالانه رتبهبندی بیمه سلامتی را تهیه کرده است، نشان میدهد که استرالیا، هلند و انگلیس دارای سیستمهای برتر بیمه سلامتی هستند و تأکید کرد: «تفاوتها در عملکرد کلی بین اکثر کشورها نسبتاً کم است. با این حال، به گفته این بنیاد آمریکا از این نظر «با سایر کشورها بسیار متفاوت» است زیرا سیستم بیمه سلامت آن نسبت به همتایان خود «بهطور چشمگیری پایینتر» عمل میکند. نویسندگان این گزارش نوشتند که آمریکا همچنان از نظر عملکرد ضعیف در بخش سلامتی خود کاملاً استثنا است. در حالی که ۹ کشور دیگر بر خلاف آمریکا در جزئیات سیستم و عملکردشان متفاوت هستند، همه آنها راهی برای برآورده کردن اساسیترین نیازهای بیمه سلامتی شهروندان خود پیدا کردهاند. این تحقیق به بررسی سیستمهای بیمه سلامت در استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، هلند، نیوزیلند، سوئد، سوئیس، انگلیس و آمریکا پرداخت. آنها را
بر اساس دسترسی به بیمه، فرآیند بیمه، کارایی اداری، برابری و نتایج سلامت ارزیابی کرد.
بر اساس این پژوهش در حالی که هیچ کشوری به طور مداوم در همه حوزهها عملکرد خوبی نداشت، آمریکا از نظر دسترسی به بیمه، فرآیند بیمه، برابری و نتایج بیمه در رده آخر قرار گرفت. این کشور از نظر کارایی اداری رتبه نهم را به خود اختصاص داد که تنها از سوئیس بهتر بود. تخمین زده میشود که
۲۶ میلیون آمریکایی فاقد هرگونه پوشش بیمه سلامت هستند، در حالی که بسیاری دیگر به دلیل افزایش هزینههای فرانشیز در طرحهای بیمه خصوصی، از بیمه سلامت استفاده نمیکنند.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۴۰۱ نیز تحقیقات گروه «صندوق مشترکالمنافع» نشان داد که آمریکا در مقایسه با کشورهای همتای خود بالاترین نرخ مرگ مادر و فرزند و بالاترین نرخ مرگ و میر بر اثر بیماریهای قابل درمان یا قابل اجتناب را دارد. بر اساس این گزارش، آمریکاییها عمر کوتاهتری دارند زیرا نظام سلامت آمریکا آنطور که باید، کارایی ندارد. این گزارش نشان داد علت اصلی این که برخی از آمریکاییها برای پوشش سلامت ثبتنام نمیکنند توان مالی آنها است و این درحالی است که هزینههای آزاد درمان نیز منجر شده تا حدود نیمی از بزرگسالان از انجام مراقبتهای درمانی صرفنظر کنند یا آن را به تأخیر بیندازند.