kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۵۰۳۸
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱

 ضرورت اعلام بموقع قیمت برای خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی


 
 جلسه شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی به دلیل اینکه شرکت‌کنندگان به حد نصاب نرسیدند لغو شد اما اعلام بموقع قیمت برای خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی در جهت نیل به خودکفایی ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ جلسه شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی که قرار بود ساعت 14 دیروز برگزار شود به دلیل اینکه شرکت‌کنندگان به حد نصاب نرسیدند،
لغو شد.
در این جلسه قرار بود برای 32 قلم محصولات کشاورزی از جمله گندم قیمت تعیین شود. نخستین جلسه شورا هفته گذشته برگزار شد اما به دلیل اختلاف زیاد نمایندگان دولت و بخش خصوصی پس از چند ساعت کش و قوس بی‌نتیجه پایان یافت و قیمتی برای محصولات کشاورزی 
تعیین نشد. 
در جلسه گذشته قیمت پیشنهادی تشکل‌ها و بخش خصوصی و وزارت جهاد کشاورزی برای گندم محدوده 23 تا 25 هزار تومان بود درحالی‌که نماینده سازمان برنامه و بودجه قیمت 15 هزار تومان را مطرح کرده بود که کمتر از نرخ سال زراعی گذشته است!
طبق قانون نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باید تا اواخر تیرماه تعیین و قبل از شروع سال جدید زراعی اعلام شود، این زمانبندی برای مدیریت کشت کشاورزان از محصولات غیرضروری به سمت کالاهای اساسی و نیز ارتقای امنیت غذایی اهمیت دارد.
گفتنی است، خودکفایی در تولید گندم و افزایش تولید دیگر محصولات اساسی کشاورزی، حاصل اعتمادسازی دولت سیزدهم، بخصوص شهید رئیسی در کشاورزان است. دولت سیزدهم با اعلام قیمت نسبتاً مناسب و پرداخت بموقع مطالبات کشاورزان، کشور را در تولید گندم به خودکفایی رساند.
ادامه این راه، بستگی به تعیین قیمت متناسب با هزینه‌ها و افزایش نرخ تورم و پرداخت بموقع مطالبات دارد و با توجه به اهمیت راهبردی محصولات اساسی کشاورزی، به نظر می‌رسد پس از اخذ نظر فعالان و متخصصان، در نهایت سران قوا باید تصمیم گیر باشند تا خودکفایی گندم از دست نرود و خودکفایی نهاده‌های دامی همچون جو در جهت تثبیت تولید و قیمت گوشت قرمز نیز حاصل شود.
لازم به یادآوری است که سهراب سهرابی؛ مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای فصل برداشت تا دیروز، میزان خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تن به ارزش ۲۱۰ هزار میلیارد تومان رسید. این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته
یک میلیون و ۶۲۱ هزار تن معادل ۱۶ درصد رشد را نشان
می‌دهد.
او درباره پرداخت مطالبات گندمکاران اظهار داشت: تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان از پول کشاورزانی که گندم خود را به مراکز دولتی خرید تضمینی تحویل داده‌اند واریز شده و پرداخت مابقی وجوه نیز در حال پیگیری از سوی سازمان برنامه و بودجه است.
مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: عملیات برداشت گندم در استان‌ها با اقلیم سرد همچنان ادامه دارد. همچنین تمام نیاز گندم خبازی‌ها و صنف و صنعت کشور از محل تولید داخل تامین خواهد شد و نیاز به واردات گندم 
نخواهیم داشت.