کد خبر: ۲۹۳۵۵۷
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۰

 ادامه نسل‌کشی در میانمار با استفاده از پهپاد!


 
 سرویس خارجی-
براساس گفته‌‎ شاهدان، حمله پهپادی به یک جمع از مسلمانان روهینگیایی در میانمار باعث کشته شدن ده‌ها نفر شده است.
پیشتر نیز گزارش شد که در میانه‌ بحران‌های متعدد و جنگ‌های مختلف در سراسر جهان، گویا کسی چندان توجهی به مسلمانان میانمار ندارد؛ رئیس مرکز حقوق بشر روهینگیا (اقلیت مسلمان میانمار) گفته است: «آنچه علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار در حال رخ دادن است، نه یک قتل عام که چندین قتل عام است.»
«نسل‌کُشی» روهینگیا به مجموعه‌ای از آزار، اذیت‌ و قتل‌عام مداومِ مسلمان روهینگیا به دستِ دولت و ارتشِ بودایی میانمار گفته می‌شود. مرحله اول این «نسل‌کُشیِ ادامه‌دار» در اکتبر سال ۲۰۱۶ (مهر-آبان 1395) آغاز شد و در ژانویه سال ۲۰۱۷ (دی-بهمن 1396) به پایان رسید و مرحله دوم از اواسط ۲۰۱۷ آغاز شد و تا مدتی ادامه داشت. این جنایت بیش از 1 میلیون روهینگیایی را مجبور به فرار از کشور خود کرد. کشته شدن حداقل 1000 تن، تجاوز و سر بریدن کودکان و نوزادان بخشی از آن «نسل‌کشی» بود. در همین سال 1399 شمسی بود که دو تن از نظامیان جدا شده از ارتش میانمار در یک کلیپ ویدئویی شهادت دادند که به آن‌ها دستور قتل و تجاوز به مسلمانان روهینگیا داده شده بود.
حالا گرچه کسانی که به صورت رسمی در این کشتار و فاجعه نقش داشتند، به دنبال کودتا در این کشور، به جان هم افتاده‌اند و دیگر مجال چندانی برای ادامه این فاجعه ندارند، اما کشتار مسلمانان توسط گروهک‌های شبه‌نظامی بودایی همچنان ادامه دارد و گویا ارتش و دولت این جنایت‌ها را «برون‌سپاری» کرده‌اند! و «هر دم نیز از این باغِ سیاهی بری می‌رسد»- با پوزش از ساحت جناب نظامی! – و اکنون خبر می‌رسد که بودایی‌ها با پهپاد به جان مسلمانان افتاده‌اند.
رویترز نوشته است که دست‌کم چهار شاهد از جمله یک فعال حقوق بشری و یک دیپلمات، شهادت داده‌اند که حمله پهپادی به جمعی از مسلمانان روهینگیا که درحال فرار از میانمار بودند، باعث کشته و زخمی شدن چندین نفر شد. این حمله چند روز پیش رخ داده، اما به تازگی خبر آن افشا شده است. در میان کشته‌ها یک زن باردار نیز وجود داشته است. این حمله بدترین کشتار مسلمانان روهینگیا پس از حملات وحشیانه تابستان سال ۲۰۱۷ بود که به گفته پزشکان بدون مرز تنها در ماه اول نزدیک به هفت هزار کشته برجای گذاشت و باعث فرار یک میلیون مسلمان به بنگلادش شد. برخی معتقدند ارتش آراکان که علیه حکومت نظامی میانمار می‌جنگد عامل این حمله بوده و برخی دیگر نیز ارتش میانمار را مقصر این حمله می‌دانند. شبه نظامیان و ارتش میانمار هم یکدیگر را مقصر دانستند. آن‌طور که شفقنا نوشته است، ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی انبوهی از اجساد را نشان می‌دهد که در زمین گل‌آلود پراکنده شده‌اند. سه نفر از بازماندگان گفتند که بیش از ۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند در حالی که یک شاهد گفت که حداقل ۷۰ جسد را دیده است.
گفتنی است سازمان ملل متحد روهینگیا را تحت تعقیب‌ترین و تحت فشارترین قوم در جهان می‌داند. میانمار و بوداییان افراطی این کشور مسلمانان روهینگیا را بنگالی دانسته و آن‌ها را به بدترین وضع کشته یا از کشور بیرون می‌کنند. «عزیز عبدالمجید ارکانی»، رئیس مرکز حقوق بشر روهینگیا (اقلیت مسلمان میانمار)، پیشتر در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اظهار کرده بود: «تعداد کشته شدگان در بین اقلیت مسلمان روهینگیا بی‌شمار است.» او همچنین اضافه کرده بود: «شمارش تعداد کشته شدگان روهینگیا در هفته گذشته به دلیل نبود هیچ جناح رسمی و بیطرف در آن مناطق دشوار است. عرصه اکنون در برابر گروهک‌های ارتش آراکان خالی [از رقیب] است و از کشتارهایی که مرتکب می‌شوند تنها بخشی دیده می‌شود که در فضای مجازی منتشر می‌شود. ما در برابر مرحله آخر نسل‌کُشی اقلیت روهینگیا در آراکان قرار داریم.»