kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۰۵۱۱
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰
سعدالله زارعی:

اگر رژیم صهیونیستی جنگ را بدون پیروزی نظامی به پایان رساند، باید حکم نابودی خود را امضا کند

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل گفت: اگر رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون پیروزی نظامی به پایان برساند، با فروپاشی پایه‌های اطلاعاتی، نظامی، سیاسی و روابط خارجی باید حکم نابودی خود را امضا کند.
 
 
 
 
سعدالله زارعی، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و رئیس مرکز مطالعات اندیشه‌سازان نور، در نشستی با حضور اصحاب رسانه با ذکر این نکته که اراده آمریکا تعیین‌کننده روند و پایان جنگ نیست، گفت: تحولات این دو هفته اخیر نشان می‌دهد اکثر اتفاقاتی که رخ داده از اراده رژیم صهیونیستی و آمریکا خارج است.
استواری حیات رژیم صهیونیستی بر چهار مولفه
سعدالله زارعی گفت: آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها روی این مسئله که جنگ غزه باید با پیروزی نظامی رژیم صهیونیستی به پایان برسد اشتراک نظر دارند. آمریکا حیات رژیم صهیونیستی را حیات خودش می‌داند و از این‌رو بر این مسئله که جنگ نباید در چرخه‌ای غیر از چرخه نظامی با پیروزی رژیم صهیونیستی و با شکست مطلق مقاومت به پایان برسد، تردیدی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی ۴پایه اطلاعاتی، نظامی، سیاسی و روابط خارجی برای حیات دارد. در این ۸ ماه دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در جریان عملیات طوفان الاقصی دچار خطای جمع‌بندی شده است و رژیم در نشان دادن نقاط نگهداری اسرا و مرکز تجمع و تسلیحات مقاومت غزه دچار خطای پی‌در‌پی شده است. در گزارش‌هایی از بیمارستان شفا، خان یونس و رفح خطای رژیم صهیونیستی کاملا فاش شد لذا سیستم اطلاعاتی دچار خدشه جدی شده است.
زارعی بیان کرد: از طرفی دیگر سیستم نظامی رژیم صهیونیستی هم مختل و کار به انحلال کابینه جنگ کشیده شد. سیستم سیاسی رژیم هم در اینکه بتواند یک اجماع داخلی ایجاد کند و بر تفرقه‌ها و اختلافات داخلی همچون گذشته فائق بیاید نیز دچار بحران شده است.
وی افزود: اکنون برای اولین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی شاهد یک روند جهانی ضد صهیونیسم هستیم. ۱۴۸ کشور، فلسطین را به عنوان یک کشور با اختیارات کامل به رسمیت شناختند و دادگاه لاهه که فلسفه تاسیس‌اش حمایت از پرونده‌های تشکیل یافته توسط قدرت‌هایی مثل آمریکا بود به نفع غزه و به ضرر رژیم بیش از سه حکم صادر کرد و موج جهانی در کشورهای مختلف و به‌خصوص در غرب به نفع غزه در بیش از ۲۵۰ دانشگاه تظاهرات شکل گرفت. اینها نشان‌دهنده این است که پایه روابط خارجی رژیم صهیونیستی دچار خدشه شده است.
زارعی تاکید کرد: اگر رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون پیروزی نظامی به پایان برساند یعنی با فروپاشی این چهار پایه مهم باید نابودی خودش را امضا کند. واضح است که پایان دادن به جنگ بدون پیروزی نظامی برای صهیونیست‌ها چقدر خطرناک و خسارت‌بار است.
پایان اراده‌ آمریکایی
رئیس مرکز مطالعات اندیشه‌سازان نور با اشاره به عدم توانایی و اراده آمریکا در کنترل وضعیت نیروهای صهیونیست در غزه، اظهار داشت: یکی از نشانه‌های پایان اراده آمریکایی‌ها افزایش عملیات‌های مقاومت در غزه است که از ۱۱۰ مورد در ماه ‌آوریل به ۴۳۰ مورد در ماه می ‌یعنی ماه گذشته میلادی رسیده است. اینکه مقاومت غزه موفق شده با موشک‌های جدید جنگ‌افزار بسیار قدرتمند صهیونیستی را منهدم کند؛ نشان‌دهنده این است که هنوز مقاومت غزه نه تنها به شکل خوبی می‌جنگد. بلکه ابتکارهایی نیز در آستین دارد و این خیلی مسئله مهمی است.
وی بیان کرد: صهیونیست‌ها برای سرپوش گذاشتن بر شکست سنگین در غزه مخصوصا شکست‌های یک ماه اخیر به دروغ مسئله جبهه شمالی را مطرح می‌کند. در حالی‌که فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی رسما اعلام کرده‌اند که توان ادامه جنگ در غزه را ندارند، حالا رژیم صهیونیستی می‌خواهد در یک جبهه بسیار بزرگتری که اصلا با جبهه غزه قابل مقایسه نیست درگیر شود. این یک بلوف تبلیغاتی برای پوشاندن افتضاح این روزها است تا رژیم صهیونیستی در پناه یک تبلیغات سیاسی بتواند یک تنفس مصنوعی پیدا بکند.
بن‌بست نظامی رژیم صهیونیستی
کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با اشاره به جمع‌بندی کارشناسان نظامی مختلف گفت: رژیم صهیونیستی به هیچ وجه قادر به ادامه جنگ در سطحی که تاکنون انجام داده نیست و حتما ناچار است که در اداره جنگ یک تغییرات اساسی و بنیانی بدهد. ما گمان می‌کنیم انحلال کابینه نظامی در این راستا صورت گرفته است.
زارعی تصریح کرد: آمریکایی‌ها که بعد از ۸ ماه که قطعنامه‌ها را وتو می‌کردند، خودشان قطعنامه‌ای پیشنهاد دادند. اگرچه قطعنامه آمریکا مزورانه و به نفع رژیم صهیونیستی است اما در عین حال هیچ صحبتی از سلاح مقاومت نمی‌کند و حماس را به عنوان یک طرف مذاکره به رسمیت می‌شناسد و البته اشاره‌ای به اداره پس از جنگ غره نمی‌کند که درواقع بتواند دل مقاومت را برای پذیرش یک طرح سیاسی به‌دست بیاورد.
وی در ادامه افزود: این قطعنامه اشکالات اساسی دارد از جمله سرنوشت جنگ را مشخص نمی‌کند. آتش‌بس به یک دوره ۴۲ روزه محدود است و خروج نظامی رژیم صهیونیستی از غزه پیش‌بینی نشده و مسائلی دارد که برای مقاومت قابل پذیرش نیست اما در عین حال این قطعنامه آتش‌بس نشان‌دهنده این است که از نظر آمریکایی‌ها راه‌حل نظامی از سمت رژیم صهیونیستی وجود ندارد و گزینه نظامی نمی‌تواند مقصود آمریکا و رژیم صهیونیستی را در این جنگ تامین کند.
افق مذاکرات آتش‌بس
کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا که افق مذاکرات آتش‌بس چه خواهد بود، گفت: مذاکرات آتش‌بس در وضعیت بن بست است. پایان یافتن جنگ از طریق مذاکرات سیاسی و قطعنامه سازمان ملل مثل سم کشنده است. رژیم تجزیه و تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده است که اگر این جنگ با مذاکره سیاسی به پایان برسد هر چهار رکن رژیم صهیونیستی سقوط می‌کند و درواقع رژیم صهیونیستی ساقط می‌شود.
به گزارش ایرنا، زارعی در پایان سخنان خود عنوان داشت: بنابراین صهیونیست‌ها بزرگترین مانع مذاکرات هستند. به این دلیل که بر مذاکرات و توافق سیاسی پرچم پیروزی حماس را در دنیا بالا می‌برد و پایان جنگ از طریق مذاکرات سیاسی پرچم رژیم صهیونیستی را پایین می‌کشد. به همین خاطر صهیونیست‌ها اگرچه زیر فشار‌ند و راه‌حل دیگری هم ندارند اما به‌شدت در مقابل مذاکرات و نتایج مذاکرات از جمله قطعنامه ۲۵۳۷ شورای امنیت ایستادند و مخالفت می‌کنند.