معاون سازمان محیط زیست:
جریمه شکار غیرمجاز حیاتوحش۴ برابر شد
معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: رقم ضرر و زیان گونههای حیاتوحش یا همان شکار غیرمجاز جانوران حدود چهار برابر شده است.
حسن اکبری در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در جلسه شورای عالی محیط زیست (۱۴ اردیبهشت ماه) موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت که یکی از آنها تعیین بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی بود که 3.9 یعنی حدود ۴ برابر شدن آن مورد موافقت قرار گرفت.
اکبری افزود: معمولا این عدد هر ۲ تا ۳ سال یکبار به روز میشود اما این کار از سال ۱۳۹۸ انجام نشده بود، برای همین وقفه ایجاد شده سعی کردیم اعداد متناسب با تورم باشد. همچنین تلاش کردیم طوری عمل کنیم که متناسب با نرخ بازار و شرایط اجتماعی بتواند بازدارنده باشد.
وی ادامه داد: البته در روند بررسیها عدهای معتقد بودند چرا باید تخلفات را دست پایین بگیریم، حتی در کمیته فنی ۱۰ برابر شدن تخلفات و ضرر و زیان گونهها مطرح شده بود اما در جلسات مختلفی که قبل از جلسه شورای عالی محیط زیست با بخشهای مختلف داشتیم و در نهایت بحثهای مفصلی که در شورای عالی اتفاق افتاد، در همین حد چهار برابر تصویب شد، البته رئیسجمهور هم تاکید بر بازدارندگی داشت و معتقد بود باید حتما علاوه بر اینکه افزایش صورت میگیرد مجددا مورد بررسی قرار گیرد تا میزان بازدارندگی آن مشخص شود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: معمولا میزان ضرر و زیان گونههای جانوری بر اساس شرایطی که داشتند تعیین میشود، مثلا گونههای در معرض خطر انقراض مانند یوزپلنگ، پلنگ، گوزن زرد، هوبره، میش مرغ و انواع شاهینها گونههایی بودند که بالاترین رقم را دارا بودند، البته گونههایی که وضعیت حفاظتی آنها چندان ویژه نیست حتی گونههای غیر بومی که وارد کشور میشوند، مانند انواع پرندگان زینتی و آبزیان را هم در قالب یک جدول ارائه دادیم و طبقهبندی آنها هم بر اساس وضعیت جمعیتی در خطر انقراض بودن و سایر مسائل آنها مورد توجه و بررسی قرار گرفت.