استقبال گسترده ناشران خارجی از نمایشگاه کتاب تهران(اخبار ادبی و هنری)
سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از چهارشنبه ۱۹
تا شنبه ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود.
به همین مناسبت، نشست خبری این نمایشگاه با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و قائممقام و سخنگوی این رویداد برگزار شد. در ابتدای این نشست احمدوند با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش، آگاهی و کتاب است، گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بعد از ۳۵ دوره به قوامی رسیده که جایگاه ویژهای در تقویم خانواده ایرانی دارد. از خانوادهها برای حضور و بهرهمندی از آثار ناشران و برنامههای متعدد فرهنگی دعوت به حضور میکنم امیدوارم میزبان شایستهای برای مردم و ناشران باشیم. تلاش شده بخشهای مختلف ارتقا پیدا کند و ضعف و کاستیها را جبران کنیم. وی افزود: کمیته فرهنگی نمایشگاه کتاب، برنامههای متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به اجرای برنامههای ویژه برای غزه و فلسطین اشاره کرد که در این زمینه کار حجمی و نماد سازی برای مجاهدتهای مردم غزه صورت میپذیرد و هم برنامههای مختلفی با حضور اصحاب فرهنگ و قلم در زمینه فلسطین، تقدیر از ناشران و نویسندگان را در اینزمینه خواهیم داشت.
وی افزود: امسال هم نمایشگاه کتاب تهران همزمان در دو بخش حضوری و مجازی است. رئیس سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در ادامه گفت: در بخش بینالملل حدود ۶۰ ناشر خارجی حضور دارند که ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی توسط آنان عرضه میشود. این عناوین سال گذشته ۴۵ هزار عنوان بود بنابراین به لحاظ حجم بار دریافتی، پیشبینی میکنیم افزایش داشته باشیم و چیزی بالغ بر ۷۰ تن حجم دریافتی این بخش باشد که در نمایشگاه عرضه میشود. در این دوره از نمایشگاه کتاب میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران از ۲۴ تا ۲۶ در بخش خارجی هستیم که براساس نیاز معرفی بیشتر نشر ایران به ناشران خارجی و کارگزاران منطقهای طرحریزی شده ۲۰ مهمان از کشورهای منطقه و کارگزاران ادبی در این بخش حضور دارند، امیدواریم این اتفاق شروع ارتباط ناشران ما با ناشران جهانی باشد.
وی همچنین با اشاره به سابقه فرهنگی یمن و ارتباطات فرهنگی این کشور با ایران از قبل اسلام تاکنون، از این کشور به عنوان مهمان ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یاد کرد.
در ادامه، علی رمضانی نیز با بیان اینکه نمایشگاه کتاب را میتوان به عنوان گردشگاه ادبی در نظر گرفت، ادامه داد: میزان یارانه اختصاصی برای دانشجویان از ۶۰۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان و برای اساتید به ۸۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است؛ بخشی از این یارانه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت میشود.
رمضانی با تأکید بر اینکه هنوز تعداد ناشران قطعی نشده است، اعلام کرد: مجموع ناشران در دو بخش حضوری و مجازی نهائی نشده و امکان افزایش آن ممکن است؛ تا امروز دوهزار و ۶۱۹ ناشر ثبتنام کردند. ۲۵۰ ناشر هم در مراحل مختلف هستند که به بخش مجازی اضافه خواهند شد.