فروش حبوبات وارداتی با ارز ترجیحی به قیمت آزاد در بازار!
درحالی که دولت سیزدهم برای واردات حبوبات ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تخصیص میدهد اما برخی واردکنندگان و توزیعکنندگان در حال عرضه این کالا با نرخ ارز آزاد هستند.
به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم برای حمایت از مصرفکنندگان نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای واردات کالاهای اساسی از جمله حبوبات تخصیص میدهد. دولت برای حمایت از مصرفکنندگان برای ماه مبارک رمضان در اسفندماه ۱۴۰۲ نیز اقدام به توزیع انواع حبوبات با قیمتهای مصوب کرد تا افزایش تقاضا برای برخی کالاهای پرمصرف، مردم را با مشکل روبهرو نکند.
بنابراین انواع حبوبات با قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار و در بستهبندیهای مناسب برای مصرف خانوار تامین و در سراسر کشور از طریق فروشگاههای زنجیرهای توزیع و در اختیار عموم مردم قرار گرفت.
مسلم است وقتی کالایی با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تامین و وارد کشور میشود باید با قیمتهای دولتی و مصوب به بازار عرضه و به دست مصرفکنندگان برسد اما وضعیت فعلی بازار نشان میدهد که برخی از واردکنندگان و توزیعکنندگان با نوسان نرخ دلار اقدام به افزایش قیمتها و عدم توزیع این محصولات در بازار کردهاند. به طوری که این اقدام برخی شرکتهای واردکننده و توزیعکننده باعث افزایش قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته شده است.
آنچه مشخص است، این افراد به دنبال آن هستند تا محصولی که با ارز دولتی تامین و وارد شده را با نرخ دلار بازار غیررسمی در بازار به فروش برسانند که این امر علاوهبر سودجویی، اجحاف به مصرفکنندگان است.
به نظر میرسد نیاز است که دستگاههای نظارتی وارد عمل شده و مشخص کنند حبوبات وارداتی با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به کجا تزریق شده و چرا بخشی از این محصول به بازار عرضه نمیشود.
احتکار حبوبات به دلیل نوسان نرخ ارز!
«رضا کنگری»؛ رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره افزایش قیمت مجدد حبوبات در ابتدای سال ۱۴۰۳ در بازار گفت: از ابتدای سال تاکنون با کمبود حبوبات در بازار روبهرو شدیم به طوری که قیمت این محصولات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. برخی شرکتهای واردکننده و فروشنده محصولات وارداتی حبوبات به دلیل نوسان نرخ ارز، عرضه را کاهش دادهاند بنابراین کمبود در عرضه حبوبات باعث افزایش قیمت این محصولات در بازار شده است.
وی تصریح کرد: کالاهایی که به دلار مربوط میشود قیمتهای مشخصی ندارند. دیروز قرار بود که قیمت فروش حبوبات مشخص شود که به دلیل نوسان قیمت ارز هنوز قیمتها مشخص نشده است.
گفتنی است، اقلام اساسی معمولا به کالاهایی گفته میشود که برای بقا، ضروری است و از این لحاظ اقلامی چون گندم، نهادههای دامی برای تولید مرغ و گوشت و دارو جزو کالاهای اساسی است و اعطای ارز ترجیحی به حبوبات جای سؤال دارد. گره زدن معیشت مردم به نرخ ارز، بارها با مخالفت مسئولان عالی کشور مواجه شده اما هر از گاهی، این مسئله در جامعه بروز میکند.