انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
تازهترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگوهای اختصاصی درباره «مجلس و ضرورت افراد متخصص و انقلابی»، « انتخابات؛ تجلی قانونِ مردم محور و مردم قانونمحور» و نیز موضوعات متنوع دیگر چاپ و برروی پیشخوان روزنامهفروشیها قرار گرفت.
«الزامات مجلس شایستهسالار » عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی با اشاره به انتخابات پیشرو اینگونه نوشته است: پایایی و مانایی انقلاب اسلامی و ارزشهای آن به میزان زیادی به انتخابات بستگی دارد، و صحت و دقت در طی این فرآیند و اجرای دقیق و بدون ملاحظه آن نیز نقش بسیار تعیینکنندهای در جهتبخشی به انقلاب و کشور ایفا میکند. تداوم انقلاب در مسیر صحیح و اصیل و جلوگیری از انحراف و اعوجاج آن، و ممانعت از ورودش به مرحله ترمیدور یا چرخش از مواضع و اصول و ارزشها مستلزم وجود قانون دقیق از یک سو و اجرای بدون ملاحظه و قاطع آن از سوی دیگر است.
دکتر اصلانی در بخش دیگری افزود: اگر یک نظام سیاسی دچار یبوست سیاسی شود و قدرت دفع اراذل و رانتخواران، و مفسدان و عناصری که منافع امت را قربانی منافع شخصیشان میکنند از دست دهد، ارزشها و حاملان آنها به انزوا کشانده میشوند و نظام لاجرم از درون استحاله و منفجر میشود؛ بدین سبب نظام انقلابی و کارگزارانش بیهیچ انفعالی، بر رعایت آرمانها پافشاری و تداوم نهضت انقلابی را تضمین میکنند و آن را به پیش میبرند؛ کمکردن فاصله واقعیتها با آرمانهای انقلاب، محور این تلاش است.
در پایان تأکید کرده است: مراقب باشیم با انتخاب ناصحیح خودمان مخرب ارزشهایی نباشیم که فلسفه وجودی انقلاب و نظام ما را تشکیل میدهد! مراقب باشیم کنش و واکنش ما برخلاف تابلو و پرچمی نباشد که برافراشتهایم و برای اهتزاز آن خونهای مطهر بهترینهای این امت نثار شده است.
به ماجرای رفاعه بن شداد بَجلی بنگریم و عبرت بگیریم. مبادا مانند رفاعهها به خونخواهی امام حسین(ع ) و یارانش قیام کنیم و از لج مختار پشت سر شمر نماز بخوانیم و از او انتظار انتقام از قاتلان کثیف امام حسین علیهالسلام را داشته باشیم!
حضور و مشارکت هوشیارانه امت در عرصه انتخابات، که مطالبه جدی امام المسلمین است برای تضمین سلامت انقلاب ضروری است. غفلت نکنیم!
«مجلس و ضرورت افراد متخصص و انقلابی» عنوان گفتوگوی اختصاصی با حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی مصباح یزدی است که بخشی از آن چنین گفته است: از اموری که میتواند مشارکت پرشور و مطلوب را با خود به ارمغان بیاورد تبیین این مسئله است که ما به عنوان یک مسلمان، و حتی کسانی که به اسلام پایبندی ندارند به عنوان شهروند جمهوری اسلامی، یک وظیفه و تکلیف دینی- ملی داریم که برای سر بلندی و پیشبرد اهداف متعالی نظام پیش قدم باشیم و تا جایی که دست ما میرسد و امکان برایمان فراهم است به میدان بیاییم و دیگران را هم تشویق کنیم که حضور فعال در صحنه داشته باشند و نقشآفرینی کنند.
« انتخابات؛ تجلی قانونِ مردم محور و مردم قانون محور» عنوان گفتوگوی بعدی با دکتر مصطفی ملکوتیان است که با اشاره به مشارکت در انتخابات متذکر شده است: مشارکت یعنی حضور در صحنههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و فناوری. اصولا انقلابها باعث بسیج امکانات عمومی به منظور رشد و پیشرفت میشوند. یک راه مستقل و بدون وابستگی در واقع هدیه انقلاب به ملتهاست. وی در ادامه تأکید کرده است: مشارکت در حیطه سیاسی که در انقلاب اسلامی به شکل مردمسالاری دینی تجلی یافته است، به معنی حضور مردم در عرصههای سیاسی از ریاستجمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا است.
«دین، تکنولوژی و فرهنگ» عنوان نوشته حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی اسلامی است که در بخشی از آن میخوانید: فرهنگ رابطه مستقیمی با ارزشها دارد و این همان عرصه دین است که باید ارزشها را تعیین نماید، از اینرو، فرهنگ دینی و فرهنگ اسلامی معنا پیدا خواهد کرد. در بینش فرهنگ دینی، انسان دارای هدف نهائی است که سعادت اوست و خداوند از لطف خویش این امتیاز را به انسان ارزانی داشته تا بتواند سرنوشت خویش را با اختیار خود بسازد، اما در مقابل، در فرهنگ غیردینی هیچ تبیینی برای هدف نهائی و کمال حقیقی انسان وجود ندارد و زندگی را منحصر در زندگی دنیا میبیند.
همچنین در این شماره میخوانیم: «راه اصلاح کشور انتخابات است.» بیانات مقام معظم رهبری/ « اگر انسان آسمانی شد، رهاورد آسمان را هم به زمین میآورد» گفتاری از آیتالله جوادیآملی /
«چرا نظام اسلامی به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اصرار دارد» به قلم حجتالاسلام والمسلمین دکتر داود مهدویزادگان / «آیا آییننامه ارتقاء اصلاح میشود؟» از دکتر علیرضا عباسی /
«علامه طباطبایی و انقلاب اسلامی با پاسخ به یک بهتان تاریخی» نوشته دکتر سهراب مقدمیشهیدانی /
«نگرش فقهی و حقوقی به خواص جامعه اسلامی» نوشته رضا شهیدی صادقی / 11 اسفند؛
آوردگاهی هویتساز از قاسم غلامرضایی و...