kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۵۴۳
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱
گسترش اعتراض کشاورزان به سراسر اروپا

۷۰ کشاورز معترض در فرانسه دستگیر شدند

اروپا در بسیاری کشورهای خود با شعله‌ور شدن خشم کشاورزان و اعتصابات آن مواجه شده است؛ در تداوم این اعتراضات در فرانسه نیروهای پلیس حدود ۷۹ نفر را بازداشت کردند.



سرویس خارجی-

اروپا این روز‌ها اوضاع کمابیش آشفته‌ای دارد. سریالی از مشکلات مختلف به ویژه معضلات اقتصادی که از دوران کرونا شروع شد و با جنگ اوکراین تعمیق شد و همچنان ادامه دارد، مردم این قاره سبز را به خشم آورده است و دلتمردان کشورهای این قاره نیز از حل این مشکلات ناتوان هستند. موج اعتصابات کشاورزان، پزشکان، کارمندان بخش حمل‌ونقل و... که بلند شد اما هنوز فرو نشسته است. در آستانه برگزاری نشست سران کشورهای اروپایی در بروکسل، اعتراضات کشاورزان در سراسر اروپا در حال گسترش است. کشاورزان فرانسوی و بلژیکی بار دیگر علیه افزایش هزینه‌ها، مقررات زیست‌محیطی و واردات ارزان با مسدود کردن جاده‌ها تظاهرات کردند. در فرانسه، روز چهارشنبه، صفی طولانی از تراکتورها به سمت بازار عمده‌فروشی رونگیس در نزدیکی پاریس حرکت کردند. این در حالی بود که «جرالد دارونین»، وزیر کشور فرانسه به‌شدت به کشاورزان نسبت به تلاش برای مسدود کردن این سایت، فرودگاه یا حتی خود پایتخت هشدار داد. دارونین گفت که در مجموع، نیروهای پلیس فرانسوی حدود 100 محاصره توسط کشاورزان را ثبت کردند. گفتنی است، کشاورزان فرانسوی به نوعی پیشقراول این سری از اعتصابات بودند. به گفته دولت فرانسه، حدود 10000 کشاورز هم روز گذشته برای سومین روز متوالی به خیابان‌ها آمدند تا به اعتراضات خود ادامه دهند. آنها با کاروان‌های تراکتوری خود نه‌تنها در مقابل پاریس و نزدیک بازار عمده‌فروشی رونگیس بودند، بلکه به شهرهای بزرگ دیگر نیز نزدیک شدند. در تولوز، جنوب غربی فرانسه، آنها سعی کردند یک بازار ارگانیک را مسدود کنند. پلیس توانست از این امر جلوگیری کند. کشاورزان همچنین سعی کردند راه‌های دسترسی مهم به سومین شهر بزرگ لیون را مسدود کنند. در میان گسترش اعتراضات کشاورزان در فرانسه، ده‌ها کشاورز با وجود حضور گسترده پلیس وارد بازار عمده‌فروشی رونگیس در پاریس شدند. شبکه تلویزیونی بی‌اف‌ام تی‌وی شامگاه چهارشنبه به نقل از پلیس گزارش داد که حداقل 79 کشاورز دستگیر شدند. در انباری از بازار عمده‌فروشی خساراتی به اموال وارد شد. پلیس ضد شورش با خودروهای زرهی، لودرهای چرخدار و هلیکوپتر در منطقه حضور داشت. برخی از کشاورزان محاصره پلیس را دور زدند و به مسیر خود به سمت پاریس ادامه دادند. کشاورزان اکثر بزرگراه‌های اطراف پایتخت را مسدود کردند.
کشاورزان معترض در بلژیک، اسپانیا، ایتالیا و...
در بلژیک، جایی که نشست سران اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه در بروکسل پایتخت این کشور برگزار شد، کشاورزان از جمله راه‌های دسترسی به بندر کانتینری زیبروگ را مسدود کردند. مراکز ترافیکی بلژیک و هلند روز جمعه اعلام کردند که کشاورزان چندین گذرگاه مرزی بین بلژیک و هلند را مسدود و مانع عبور کامیون‌ها شدند. مشابه آنچه اخیراً در آلمان اتفاق افتاد، جایی که ده‌ها هزار کشاورز در اواسط ژانویه در برلین تظاهرات کردند. اقدامات و اعتراضات مشابهی قبلاً در سایر کشورهای اروپایی مانند لهستان و رومانی انجام شده است. کشاورزان اسپانیایی هم اعلام کرده‌اند که به این جنبش خواهند پیوست. اعتراض کشاورزان در ایتالیا نیز در حال گسترش است. «فرانچسکو لولوبریجیدا»، وزیر کشاورزی ایتالیا، روز چهارشنبه با نمایندگان کشاورزان معترض با تراکتور ملاقات کرد. حدود 300 تظاهرکننده در مقابل ورودی یک نمایشگاه کشاورزی در ورونا تجمع کرده بودند که وزیر نیز به آن دعوت شده بود. لولوبریجیدا اطمینان داد که دولت نخست‌وزیر جورجیا ملونی از خواسته‌های این بخش آگاه است. در یونان، کشاورزان مهم‌ترین بزرگراه شمال به جنوب این کشور را با تراکتورهای خود مسدود کردند. این جاده تسالونیکی در شمال را به پایتخت آتن متصل می‌کند. کانال خبری ERT نیوز گزارش داد که اعتراض به افزایش قیمت کود و گازوئیل انجام شده است. کشاورزان همچنین خواستار کمک بیشتر برای کاهش پیامدهای تغییرات آب و هوائی هستند. آنها انتقاد می‌کنند که غرامت دولت برای بلایای طبیعی جدی در سال گذشته بسیار کم بوده و برخی از آنها پرداخت نشده است.
انگشت اتهام به سمت اتحادیه اروپا
«ماتئو سالوینی»، معاون نخست‌وزیر و وزیر حمل‌ونقل ایتالیا، هم روز چهارشنبه «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا، را مسئول اعتراضات کشاورزان دانست. این خشم علیه طیف وسیعی از مسائلی است که کشاورزان آن را به عنوان مضرات درک می‌کنند. در این میان از جمله واردات محصولات کشاورزی از اوکراین مورد توجه ویژه قرار گرفته است. کشاورزان در اتحادیه اروپا کسب‌وکار خود را در سایه این روند در معرض خطر می‌بینند، زیرا تعرفه واردات کالا از اوکراین درپی جنگی که در آنجا شروع شد به حالت تعلیق درآمد، به این معنی که محصولات با قیمت‌های بسیار پایین‌تر وارد اتحادیه اروپا می‌شوند.
اعتصاب گسترده در آلمان صدها پرواز را زمین‌گیر کرد
 خبر دیگر آن‌که اعتصاب کارکنان امنیتی فرودگاه‌های بزرگ در کشور آلمان، صدها پرواز را از جمله در فرودگاه فرانکفورت زمین‌گیر کرد. اعتصاب روز پنج‌شنبه بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ پرواز در ۱۱ فرودگاه از جمله فرانکفورت را زمین‌گیر کرد و ۲۰۰هزار مسافر متأثر این قضیه شدند.