عبور صادرات دانشبنیانها از ۲ میلیارد دلار تا پایان امسال
به گزارش معاونت علمی ریاست جمهوری، روح الله
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه امروز با داشتن قریب به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان، توان کافی فناورانه برای حل هر مسئلهای در کشور وجود دارد، افزود: برای این که شرکتهای دانشبنیان تجمیع شوند و کارهای بزرگ انجام دهند، حمایتهای بدون هدف کارساز نیست و باید کاری کنیم تا این شرکتها میدان نقشآفرینی و به اصطلاح زمین بازی خود را در اقتصاد کشور پیدا کنند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به بازدید روز دوشنبه رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان یادآور شد: این نمایشگاه که برای دومین سال برگزار شد، مورد تفقد و توجه رهبر فرزانه انقلاب قرار گرفت و ایشان، فرصتی چهارساعته را برای بازدید از دستاوردهای دانشبنیان ارائه شده در این نمایشگاه و گفتوگو با فعالان شرکتها اختصاص دادند.
وی ادامه داد: وقتی رهبر معظم انقلاب بر «دانشبنیان شدن اقتصاد» به عنوان راه تحول و پیشرفت تاکید دارند، لازم است که ما به حوزههای اقتصادی که کشور در آن توانمندی دارد توجه کنیم و مزیتها، نقاط نیازمند کار بیشتر و جاهای خالی را در زنجیرههای ارزش بشناسیم. کشور ما در چند حوزه مزیت ویژه دارد که «انرژی» و «پزشکی و سلامت» از حوزههای مزیتهای ویژه ما است. همچنین در بخشهای آب، محیط زیست و برق، نیازهای جدی داریم؛ همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند برای رسیدن به اقتصاد دانشبنیان یعنی اقتصادی که بهرهور و نوآور است و از فناوریهای روزآمد استفاده میکند و میتواند محصولات با کیفیت و عرضه کند، باید در تمامی حوزههای اقتصادمان تأثیر فناوری را مشاهده
کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به میزان صادرات دانشبنیانها گفت: طبق آمار گمرک سال 1400 به 600 میلیون دلار صادرات دانشبنیان رسیدیم و در سال 1400 این میزان به 850 میلیون دلار رسید. تا پایان مهرماه امسال صادرات شرکتهای دانشبنیان به 1340 میلیون دلار رسیده است و پیشبینی میشود صادرات شرکتهای دانشبنیان تا پایان امسال از مرز دو میلیارد دلار صادرات عبور کند. اکنون 89 مقصد صادراتی داریم و بحث دیپلماسی علم و فناوری به طور جدی در معاونت علمی دنبال میشود به طوری که با کشورهایی که دوست و نزدیکتر هستیم، این تعاملات را به طور جدی دنبال میکنیم و هر هفته هیئتهای عالی رتبه از این کشورها مهمان زیستبوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانشبنیان ایران هستند، تعاملاتی که علاوهبر صادرات محصولات دانشبنیان، زمینه همکاریهای اقتدارآفرین فناورانه با سایر کشورها را نیز فراهم میکند.