kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۱۸۴
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵

ایران در رسانه های جهان

 
 
جروزالم پست: ایران در حال راه‌اندازی کمپین جدیدی علیه عادی‌سازی است
سرویس سیاسی- 
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی از ست فرانتزمن در روز 3 اکتبر(11 مهر) به تحلیل سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز میلاد پیامبر گرامی اسلام پرداخته و مدعی شد که ایران در حال شروع نبردی به منظور توقف عادی‌سازی بعضی کشورهای خاورمیانه(غرب آسیا) با اسرائیل است.
این روزنامه عنوان می‌دارد: در سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، وی عنوان داشت که کشورهایی که با اسرائیل عادی‌‌سازی می‌کنند «روی اسب بازنده شرط‌بندی می‌کنند».
جروزالم پست در ادامه عنوان می‌دارد: ایران در حال راه‌اندازی کمپین جدیدی علیه عادی‌سازی است. در عین حال، نزدیک‌ترین متحد ایران، حزب‌الله نیز همین آهنگ را به صدا در می‌آورد. سید حسن نصرالله همچنین در سخنرانی روز دوشنبه خود گفت هر کشوری که روابط خود را با اسرائیل عادی می‌کند باید محکوم شود.
این رسانه صهیونیستی می‌افزاید: این سخنرانی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که ایران در این هفته رزمایش جدیدی را با حضور صدها هواپیمای بدون سرنشین آغاز کرد. 
در ادامه این یادداشت عنوان شده: درک این موضوع مهم است که ایران چگونه فکر می‌کند و چگونه از پیام خود در منطقه برای تهدید عادی‌سازی استفاده خواهد کرد. نصرالله گفته است که جهان اسلام باید با عادی ‌سازی مقابله کند. نصرالله و آیت‌الله (خامنه‌ای) یک پیام دارند. این بدان معناست که ایران می‌تواند نیروهای خود را فعال کند. 
جروزالم پست: بی‌قانونی و بی‌ثباتی اسرائیل توجه ایرانیان را به خود جلب می‌کند
روزنامه جروزالم پست در یادداشتی دیگر در روز 2 اکتبر(9 مهر) به بحران‌های داخلی رژیم صهیونیستی نیز ‌اشاره کرده و عنوان می‌دارد: از منظر تهران، افزایش تهدیدهای کوچک متعدد مهم است و می‌تواند به بی‌ثبات کردن اسرائیل منجر شود. 
این روزنامه عنوان می‌دارد: در ده ماه گذشته توجه فزاینده‌ای از سوی ایران و رسانه‌های آنها به آنچه که آنها معتقدند بی‌ثباتی فزاینده در جامعه اسرائیل است، بوده است.
این رسانه صهیونیستی مدعی است: موضوع به طور کلی مورد پسند ایران است، این نشان می‌دهد که اسرائیل به طرز بحرانی درگیر مسائل بغرنجی شده است. 
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: این یادآور درگیری سال 2021 بین اسرائیل و حماس است که درگیری‌هایی در لود و دیگر شهرهای (فلسطین‌اشغالی) رخ داد. رسانه‌ها در آن زمان نیز بر این درگیری‌ها تمرکز کردند. پس از آن درگیری، تلاش‌های ایران برای متحد کردن جبهه‌های مختلف علیه اسرائیل افزایش یافته است. این به معنای افزایش تنش در مرز شمالی و همچنین در کرانه باختری است. از منظر تهران، افزایش تهدیدهای کوچک متعدد مهم است و می‌تواند به سمت بی‌ثبات کردن اسرائیل باشد.
در پایان این یادداشت آمده است: به طور کلی، زمینه روشن است، ایران معتقد است که می‌تواند از مشکلات داخلی اسرائیل سود ببرد. به این ترتیب، این بدان معناست که تهران به جز اینکه به برنامه‌های موشکی، پهپادی و هسته‌ای خود می‌بالد. بر استراتژی‌های دیگری مانند همکاری با روسیه و چین و تلاش برای دور زدن تحریم‌های آمریکا تمرکز دارد.
نیوزویک مدعی شد؛ روسیه در حال خرید موشک‌های کوتاه و میان برد از ایران است
هفته نامه نیوزویک متعلق به موسسه واشینگتن پست در روز 3 اکتبر (11 مهرماه) در یادداشتی به قلم الی کوک مدعی شد که روسیه به دنبال خرید موشک از ایران(به خصوص فاتح 110) در پاسخ به اقدام احتمالی آمریکا در ارسال موشک‌های دوربرد ام جی ام 140 آتاکمز به اوکراین است.
این هفته نامه مدعی شد: روسیه ممکن است در اواخر این ماه موشک‌های ساخت ایران را خریداری کند، زیرا تهران و مسکو روابط نزدیک‌تر خود را در بحبوحه جنگ اوکراین تحکیم می‌کنند.
مقامات ارشد نظامی روسیه و ایران در ماه آگوست و سپتامبر تسلیحات پیشرفته ایرانی را در هر دو شهر پایتخت بررسی کردند و «ممکن است توافقنامه فروش پهپاد و موشک» را در چند هفته آینده، زمانی که محدودیت‌های فعلی تحمیل‌شده توسط سازمان ملل منقضی می‌شود، منعقد کنند.‌اندیشکده موسسه مطالعات جنگ روز چهارشنبه این را اعلام کرد.
نیوزویک عنوان می‌دارد: محدودیت‌های موشکی سازمان ملل در 18 اکتبر به پایان می‌رسد، به این معنی که روسیه می‌تواند ظرف چند هفته موشک‌های ساخت ایران را از تهران خریداری کند.
این رسانه مدعی است: یکی از گزینه‌هایی که احتمالاً در دسترس کرملین است می‌تواند موشک بالستیک کوتاه‌برد فاتح-110 و همچنین دیگر موشک‌های دوربرد طراحی شده توسط تهران باشد که در چند دهه گذشته توسعه یافته‌اند.
نیوزویک در ادامه می‌افزاید: فاتح-110 در اواخر دهه 1990 زندگی خود را آغاز کرد، اما به گفته فابیان هینز، پژوهشگر تحلیل دفاعی و نظامی در مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، ایران در سال‌های بعد نسخه‌های جدید و بهبود یافته‌ای را توسعه داد. وی به نیوزویک گفت که فاتح-110 موشکی است که رویکرد ایران در توسعه موشکی را به نمایش می‌گذارد. هینز گفت که تهران «بسیار تدریجی» توانایی‌های خود را افزایش می‌دهد تا هر نسل از موشک‌های مبتنی بر فاتح-110 اولیه را مؤثرتر و دقیق‌تر کند.
هینز گفت که مدرن‌ترین تکرارهای فاتح-110 اکنون موشک‌های هدایت شونده دقیق «بسیار بسیار خوب» هستند. او گفت که این سیستم به یک سیستم بسیار همه کاره، موثر و آسان برای استفاده تبدیل شده است و افزود که «احتمالاً طراحی اصلی موشک‌های سوخت جامد ایران است.»
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: به گفته مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی(CSIS)، فاتح-110 یک موشک بالستیک سوخت جامد کوتاه برد است که می‌تواند تا 500 کیلوگرم محموله را حمل کند. این ‌اندیشکده گفت که «به احتمال زیاد در نظر گرفته شده است که یک کلاهک با مواد منفجره قوی، شیمیایی یا مهمات فرعی تحویل دهد» و تصور می‌شود که دارای قابلیت حمل هسته‌ای باشد.
نیوزویک در اعترافی حائز توجه عنوان می‌دارد: برخی از نسخه‌ها تا 500 کیلومتر یا 300 مایل برد دارند. این آنها را با سیستم موشکی تاکتیکی ارتش ایالات متحده آتاکمز یا موشک کروز دوربرد تاروس ساخت آلمان همتراز می‌کند. اگرچه جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده به کیف ‌اشاره کرده است که واشنگتن آتاکمز را به اوکراین ارائه خواهد کرد، جزئیات بیشتری تایید نشده است.
هینز گفت که موشک‌های فاتح با برد 300 مایلی «به طور کلی قابل مقایسه» با آتاکمز هستند. 
در ادامه همچنین عنوان شده است: برای روسیه، موشک‌های اضافی و نسبتا ارزان ممکن است برای تلاش‌های جنگی طاقت فرسا در اوکراین مفید باشد. روسیه ماه‌هاست که حملات موشکی تقریباً شبانه‌ای را به خاک اوکراین انجام می‌دهد و اغلب چندین نوع موشک مختلف را در عرض چند ساعت با یکدیگر شلیک می‌کند.
نیوزویک به نقل از هینز مدعی شد: موشک‌های کروز و بالستیک فقط یک بار قابل استفاده هستند، «و اگر بخواهید برای تمام مأموریت‌های ضربتی که باید انجام دهید از آنها استفاده کنید، بسیار گران می‌شود» و به تعداد زیادی موشک نیاز دارد. او گفت: « دریافت موشک‌های اضافی برای روس‌ها بسیار مفید خواهد بود.»
رویترز: تولید نفت اوپک برای دومین ماه به وسیله ایران و نیجریه افزایش یافت
خبرگزاری بریتانیایی رویتز در گزارشی به قلم الکس لالر در روز 2 اکتبر 10 مهرماه به بررسی افزایش تولید نفت اوپک برای دومین ماه پیاپی علی رغم کاهش عرضه عربستان و سایر اعضای اوپک پلاس‌اشاره کرده است.
این رسانه عنوان می‌دارد: بر اساس نظرسنجی رویترز در روز دوشنبه، تولید نفت اوپک برای دومین ماه متوالی در سپتامبر افزایش یافت که به دلیل افزایش فروش و عرضه در نیجریه و ایران علی‌رغم کاهش مداوم عربستان سعودی و سایر اعضای ائتلاف گسترده‌تر اوپک پلاس برای حمایت از بازار این سازمان انجام شد. 
رویترز افزود: این بررسی نشان داد که ماه گذشته سازمان کشورهای صادرکننده نفت 27.73 میلیون بشکه در روز (بشکه در روز) تولید کرد که 120 هزار بشکه در روز نسبت به ماه اوت بیشتر بود. تولید در ماه اوت برای اولین بار از فوریه افزایش یافته بود.
این خبرگزاری قدیمی بریتانیایی همچنین اظهار داشت: ایران که علی‌رغم تحریم‌های آمریکا در حال افزایش عرضه بوده است، تولید نفت خود را به بالاترین سطح از سال 2018 رسانده است.
بر اساس داده‌های حمل‌ونقل و منابع در نظرسنجی، نیجریه در ماه سپتامبر بدون هیچ‌گونه اختلال عمده در صادرات، افزایش قابل توجهی در صادرات داشت و تولید را 110000 بشکه در روز افزایش داد. این کشور تا سال آینده بهبود بیشتری را هدف قرار داده است.
رویترز همچنین عنوان می‌دارد: این بررسی نشان داد که دومین افزایش بزرگ مربوط به ایران است که تولید را به 3.15 میلیون بشکه در روز رساند. بر اساس نظرسنجی رویترز و ارقام جداگانه از اوپک، این بالاترین میزان از سال 2018 است، سالی که واشنگتن دوباره تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرد.
رویترز همچنین اظهار داشت: تحلیلگران گفته‌اند که به نظر می‌رسد صادرات بیشتر ایران نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریم‌های ایالات متحده است. 
بر اساس این نظرسنجی، تولید 10 عضو اوپک که مشمول توافق کاهش عرضه اوپک پلاس هستند، 80 هزار بشکه در روز افزایش یافت. عربستان سعودی و سایر اعضای خلیج‌فارس به شدت به کاهش بودجه توافق شده و کاهش داوطلبانه اضافی پایبند هستند. بر اساس این نظرسنجی، عربستان سعودی صادرکننده اصلی، تولید اوت و سپتامبر را نزدیک به 9 میلیون بشکه در روز نگه داشت، زیرا این کشور کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را برای حمایت بیشتر از بازار تمدید کرد.
در پایان این گزارش عنوان شده است: نظرسنجی رویترز با هدف پیگیری عرضه به بازار است. این بر اساس داده‌های حمل‌ونقل ارائه شده توسط منابع خارجی، داده‌های جریان Refinitiv Eikon، اطلاعات شرکت‌هایی که جریان‌های صادرات نفتی را دنبال می‌کنند مانند پترو لجستیکس و کپلر و اطلاعات ارائه شده توسط منابع شرکت‌های نفت، اوپک و مشاوران است.