kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۰۰۴
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶
اولین گردهمایی هیئت‌های نظارت انتخابات برگزار شد

تأکید آیت‌الله مدرسی‌یزدی به ناظران انتخاباتی بر لزوم انجام دقیق وظایف قانونی و شرعی

اولین همایش دو روزه اعضای هیئت‌های نظارت استانی سراسر کشور با عنوان «انتخابات قوی، منظم و موثر» در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ مهرماه در مشهد مقدس برگزار شد.
 
 
 
 
آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی‌یزدی، رئیس‌هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات و عضو فقهای شورای نگهبان خطاب به شرکت‌کنندگان در اولین همایش دو روزه اعضای هیئت‌های نظارت استانی سراسر کشور که با عنوان «انتخابات قوی، منظم و موثر» در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ مهر ۱۴۰۲ در مشهد مقدس برگزار شد، پیامی صادر کرد.
آیت‌الله مدرسی‌یزدی با بیان اینکه وقتی مردم در انتخابات آگاهانه و با اطمینان حاضر شوند، بهترین پیروزی برای ملت و سخت‌ترین شکست برای دشمنان است، ابراز داشت: بهترین راه برای رسیدن به این هدف، عملکرد مطلوب همه نهادها و مسئولان و انجام وظایف قانونی و شرعی خود است. شورای نگهبان و هیئت‌های نظارت برآمده از آن، چنان که واضح است نقش محوری در این راستا به عهده ‌دارند.
به گزارش پایگاه‌ اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، رئیس‌هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات خطاب به شرکت‌کنندگان در این همایش تاکید کرد: شما عزیزانی که به عنوان اعضای هیئت‌های نظارت انتخاب شده‌اید، بار امانت بزرگی به دوش می‌کشید. بخش مهمی از اطمینان مردم و نظام در گرو عملکرد شماست. در تکریم و افتخار شما همین بس که از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «المؤمن من ائتمنه المؤمنون علی اموالهم و امورهم؛ مومن کسی است که مومنین او را بر اموال و امورشان امین قرار دهند.»
ضمن داشتن حُسن‌خلق و مردم‌داری، باصلابت و قانونی عمل کنید
آیت‌الله سیداحمد حسینی خراسانی، عضو فقهای شورای نگهبان نیز در این همایش با بیان اینکه دستور خداوند در قرآن کریم این است که برای خدا کار کنید، گفت: اصلاح امور ملک، مملکت و ملت و تمشیت شئون زندگی و نظامات اجتماعی و همچنین سامان‌دهی درست همه امور زندگی مردم در گرو خداباوری و اخلاص است.
وی افزود: جانبداری‌ها، صلح و جنگ‌ها، دوستی‌ها و دشمنی‌ها و رد و تأییدها باید برای خدا باشد. اگر کسی رد صلاحیت می‌شود باید برای خدا باشد نه برای منافع حزبی، گروهی، جریانی، قومی و قبیله‌ای و یا شخصی و اگر قرار است کسی تأیید شود باید برای خدا باشد.
آیت‌الله حسینی خراسانی ادامه داد: شما به عنوان چشمان شورای نگهبان ضمن حسن خلق و مردم‌داری، باید در انجام وظایف خود با صلابت و در چارچوب قانون عمل کنید که این دو منافاتی با هم ندارند.
وی با بیان اینکه امروز با اخلاق می‌توان مردم را بیشتر به پای صندوق‌های رأی آورد، گفت: حسن خلق نوعی تبعیت از مقام معظم رهبری است.
وزیر کشور: همه طیف‌های فکری در پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس شرکت کردند
همچنین، دکتر احمد وحیدی، وزیر کشور در اولین همایش دو روزه اعضای هیئت‌های نظارت استانی سراسر کشور با بیان این‌که امسال قله حرکت ما بحث انتخابات است، گفت: انتخابات‌ها رویدادهای حساسی در سرنوشت کشور هستند و همیشه انتخابات اهمیت زیادی پیدا می‌کند اما امسال این انتخابات یک ویژگی خاصی دارد.
وی ادامه داد: چهار راهبرد انتخاباتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بسیار مهم است، اما بحث مشارکت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دکتر وحیدی به برخی ادعاها مبنی بر اینکه مردم از انتخابات ناامید و منزوی شده‌اند،‌اشاره و تاکید کرد: ثبت‌نام‌ حدود ۴۹ هزار نفر در مرحله پیش ثبت‌نام که از همه طیف‌های فکری هستند، نشان داد که این‌گونه نیست.
وزیر کشور تاکید کرد: باید هنجارهای انتخابات را در فرهنگ عمومی نهادینه کنیم؛ چراکه نظام ما یک نظام مردم‌سالار و موجب افتخار ماست.
دکتر ره‌پیک: انتخابات نقش مهمی در توسعه اقتدار و کسب جایگاه حقیقی
 در نظم جدید جهانی دارد
دکتر سیامک ره‌پیک، عضو حقوقدان و قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان نیز در اولین همایش دو روزه اعضای هیئت‌های نظارت استانی سراسر کشور بیان داشت: این جوهره و امر ذاتی در انقلاب اسلامی عبارت است از آن جنبه‌هایی که به اخلاص‌ها، نیت‌های پاک، انگیزه‌های بلند و مقاومت‌ها توجه دارد. آن‌چه که امام خمینی(ره) و شهدای انقلاب از خودشان به یادگار گذاشتند، این جوهره است. تا وقتی‌که این جوهره وجود دارد که ان‌شاءالله تا ظهور امام زمان (عج) وجود خواهد داشت، انقلاب اسلامی هرچقدر هم که با مشکلات رو‌به‌رو باشد، آن ذات و اصالتش مورد آسیب قرار نخواهد گرفت.
قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان همچنین با‌اشاره به اتفاقاتی که سال گذشته در کشور رخ داد، اظهار داشت: سال گذشته دیدیم که آن جوهره انقلاب چگونه از نظام حفاظت کرد؛ هرچند آن اتفاقات هزینه‌هایی برای نظام به وجود آورد، اما حرکت کلی انقلاب اسلامی متوقف نشد و آن حرکت همچنان ادامه دارد.
ره‌پیک در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره رابطه توسعه اقتدار در نظم جدید جهانی با انتخابات گفت: انتخابات از مقولاتی است که با حوزه اقتدار کشور ارتباط دارد. مقام معظم رهبری در بیاناتشان انتخابات را به عنوان عاملی که قدرت را افزایش می‌دهد، عنوان کردند. برای ما که در حوزه انتخابات فعالیت می‌کنیم، فرصتی است تا در دستیابی به آن جایگاه مشارکت داشته باشیم.
همچنین، دکتر طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در این همایش به بیان مؤلفه‌ها و ویژگی‌های راهبرد «مشارکت» پرداخت و گفت: این راهبرد یک تفاوت اساسی با سایر راهبردها دارد؛ چراکه عامل نهایی شکل‌گیری آن مردم هستند و نهادهای اجرایی و نظارتی در این رابطه نقش مقدمه‌ای و زمینه‌ای دارند. اما متولی و عامل شکل‌گیری سایر راهبردها، نهادها، دستگاه‌ها و گروه‌های سیاسی و... هستند.
وی در همین رابطه خاطرنشان ‌کرد: به نظر می‌رسد اگر سه راهبرد امنیت، سلامت و رقابت از سوی نهادها، دستگاه‌ها و گروه‌های سیاسی و... محقق شود، راهبرد «مشارکت» نیز تامین خواهد شد؛ البته باید توجه داشت که عوامل مختلفی در مشارکت مردم در انتخابات نقش دارند.
بخش دیگر سخنان سخنگوی شورای نگهبان ارائه نکات و توصیه‌هایی به اعضای هیئت‌های نظارت در استان‌ها بود. اولین توصیه وی این بود که اعضای شبکه نظارت باید افرادی خوش‌نام و دارای حُسن سابقه باشند. رفتار و گفتار آنها نباید دارای سوگیری و در تضاد با راهبردهای اعلامی باشد.
توصیه دوم این عضو شورای نگهبان نیز تأکید مجدد بر اهمیت رسانه بود که خطاب به مدیران دفاتر استانی شورای نگهبان و اعضای هیئت‌های نظارت گفت: برخورداری از سواد رسانه‌ای امری مهم و ضروری است و مدیران و اعضای هیئت‌های نظارت استانی باید هم خود برای ارتقای سواد رسانه‌ای تلاش کنند و هم از مشورت با‌اشخاص امین و متخصص در این موضوع بهره‌مند شوند.