مدیرعامل شرکت توزیع برق پایتخت:
50 درصد مشترکان خانگی برق تهران مشمول پاداش صرفهجویی شدند
سرویس اقتصادی-
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران با بیان اینکه نخستین مرکز راهبردی و پایش هوشمند برق در پایتخت راهاندازی شده از رصد هر نوع مشکل در شبکه برق قبل از تماس مشترکان خبر داد.
به گزارش کیهان، کامبیز ناظریان در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره توسعه شبکه اتوماسیون برق، گفت: نخستین مرکز راهبردی و پایش هوشمند برق کشور در تهران راهاندازی شده و از طریق این مرکز به تمامی اطلاعات مربوط به مشترکان برق نظارت داریم. به محض تماس یک مشترک برای اعلام مشکل برق، ما موقعیت و مشخصات کامل مشترک را میبینیم و بر مشکل ایجاد شده هم واقف هستیم.
وی افزود: در این مرکز هر نوع مشکل در شبکه برق قبل از تماس مشترکان برای ما مشخص میشود. ضمن اینکه در صورت تعمیرات شبکه یا هر نوع قطعی برق، از طریق دسترسی به اطلاعات مشترکان در این مرکز از طریق پیامک، مشترکان آن محله را از قبل خبردار میکنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران با بیان اینکه درخواست انشعاب جدید و کنتور را حداکثر در سه روز انجام میدهیم، گفت: با سرعت در حال تبدیل پستهای قدیم برق به پستهای اتوماسیون هستیم. پست اتوماسیون این توانایی را دارد که خرابیهای آن از راه دور و در کمترین زمان برطرف شود. پستهای جدید نیاز به چهار تخصص و فناوری دارد که نه تنها دانش فنی آنها بومیسازی شده بلکه تجهیزات و فناوری این پستها هم در داخل کشور فراهم شده است.
میزان صرفهجویی مشترکان خانگی
ناظریان ادامه داد: میزان صرفهجویی انجام شده توسط مشترکان خانگی در سال جاری، بالغ بر 225 میلیون کیلوات ساعت بوده که رقم بسیار بزرگ و قابل توجهی است. البته جابهجایی و کاهش ساعات ادارات در شهر تهران در مدیریت مصرف برق تاثیر بسیار زیادی داشت. در بخش اداری شاهد صرفهجویی 185 مگاواتی مصرف برق در اوج مصرف بودیم و همکاری بخش اداری تهران در مدیریت مصرف که از 40 درصد در ابتدا آغاز شده بود اکنون به 90 درصد رسیده است.
او تصریح کرد: انرژی تحویل شده در سال جاری به مشترکان تهرانی تا روز هفتم شهریور بالغ بر 11 هزار و 698 میلیون کیلووات ساعت بوده که شش و دو دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. یعنی بیش از 600 میلیون کیلووات ساعت برق بیشتری امسال در تهران توزیع شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران ادامه داد: در اوج مصرف مردم تهران هم میزان مصرف برق به 4850 مگاوات رسید که فاصله این رقم با نیاز 5595 مگاواتی، حدود 700 مگاوات بود. یعنی حدود 700 مگاوات صرفهجویی مصرف برق در شهر تهران فقط در زمان اوج پیک امسال داشتیم.ناظریان با بیان اینکه هفت درصد مصرف برق تهران مربوط به صنایعی است که مجموعاً یک درصد تعداد مشترکان را شامل میشوند، افزود: در پنج ماه ابتدای امسال مصرف برق صنایع تهران رشد 17 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
سیاستهای تشویقی در بخش خانگی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران ادامه داد: سیاستهای تشویقی در بخش خانگی که از ابتدای خردادماه آغاز شده و تا پایان شهریورماه نیز ادامه دارد موجب شده تاکنون در دو میلیون و 650 هزار قبض صادر شده، پاداش صرفهجویی لحاظ شود و در مجموع 250 میلیارد تومان پاداش صرفهجویی تا امروز به مشترکان تهرانی داده شده است.
ناظریان افزود: از هر دو مشترک خانگی در شهر تهران، یک مشترک پاداش صرفهجویی دریافت کرده و بهطور متوسط پاداش صرفهجویی در هر قبض، 100 هزار تومان بوده است. البته 65 درصد مشترکان تهرانی زیرالگوی مصرف و 35 درصد بیش از الگو به مصرف برق میپردازند. سه درصد مشترکانی که بیش از دو برابر الگو مصرف میکنند حدود 10 درصد مصرف برق تهران را بهخود اختصاص دادهاند. همچنین نیم درصد مشترکان بیش از سه برابر الگو، مصرف برق دارند.
وی ادامه داد: نیمدرصد مشترکین تهرانی بیش از یکهزار کیلووات ساعت در ماه مصرف برق دارند که متوسط قبض برق آنها حدود دو میلیون تومان در ماه است. همچنین 200 مشترک تهرانی بالغ بر 20 برابر مشترکین عادی، مصرف برق دارند که متوسط قبض برق آنها هم 15 میلیون تومان در ماه است.
ناظریان با بیان اینکه بیش از چهار میلیون و 600 هزار مشترک برق در تهران داریم، افزود: 45 درصد کنتورهای برق در تهران هوشمند و قابل رصد از راه دور و قرائت به صورت آنلاین است. بقیه کنتورها نیز اگر مصارف غیرعادی و تغییرات مصرف قابل توجه در آنها رخ دهد با تحلیل نرمافزاری، مورد رصد و بازرسی قرار میگیرند.
رکوردشکنی مصرف برق
همچنین به گزارش ایسنا، مصطفی رجبی مشهدی؛ سخنگوی صنعت برق درخصوص آخرین وضعیت شبکه توزیع برق گفت: اوج مصرف برق را پشت سر گذاشتیم و امسال رکوردهای جدیدی در مصرف برق داشتیم. رکورد جدید ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات برق را شکستیم و رشد پنج و 77 صدم درصد در مصرف برق را امسال داشتیم.
وی ادامه داد: ۳۶ روز پیک سال گذشته را پشت سر گذاشتیم که این شاخص در سال قبل ۱۷ روز بوده یعنی تقریبا دو برابر سال قبل تداوم بار داشتیم. امیدواریم با کاهش دما مصرف برق کاهش پیدا کند.
سخنگوی صنعت برق در ادامه بیان کرد: متوسط راندمان تولید نیروگاههای کشور ۳۹ درصد است و در دنیا رتبه نهم تا دهم را در بین نیروگاههای حرارتی داریم. چیزی که امکانپذیر باشد و بر اساس محاسبات به آن رسیدهایم راندمان تولید ۴۲ درصد است.