عبور جوانان مسلح فلسطینی از دیوارهای امنیتی الخلیل یک صهیونیست کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند
با وجود همه تدابير صورتگرفته، اما شهركهاي اشغالي صهيونيستنشين در كرانه باختري بهشدت ناامن شده است، بهگونهاي كه طي دو روز گذشته دو عمليات مسلحانه ضداشغالگري در اين شهركها و در مناطق مجاور آن انجام شده است. در اين عملياتها جوانان فلسطيني موفق به عبور از موانع امنيتي میشوند و...
سرويس خارجي-
وقتي «ایگال الون»، معاون و وزیر خارجه «اسحاق رابین»، نخستوزير وقت رژيم صهيونيستي در 55 سال پيش طرح خود را براي الحاق و اشغال بخشهاي زيادي از كرانه باختري از نهر اردن تا شرق قدس و جنوب بیتلحم مطرح کرد، هيچگاه تصور نميكرد كه طرحش نيمقرن بعد يك طرح شكستخورده باشد. الون اندکی پس از جنگ 1967 میلادی طرح اشغال بخشهايي از كرانه باختري را كه تقريبا 70 درصد اين مناطق را شامل ميشد، مطرح كرد و از همان زمان شهركسازيها نيز بهصورت مجتمعهاي مسكوني چندهزارنفري شروع شد. با اين حال تا همين امروز ناامني در شهركهاي اشغالي آنقدر زياد است كه زندگي در اين شهركها براي صهيونيستها مثل جهنم شده است. جوانان فلسطيني نيمقرن پس از طرح ايگال الون، آنچنان دست به عملياتهاي مسلحانه ميزنند كه خود صهيونيستها نيز در چگونگي انجام اين عملياتهاي مسلحانه متحير ميمانند.
جمعيت شهركهاي اشغالي كرانه باختري كمي بيش از 600 هزار نفر و تعداد اين شهركها تا 60 واحد شهركي نيز اعلام شده است. امنيت تقريبا همه اين شهركها با ديوارها بتني، سيمهاي خاردار، دوربينهاي مادون قرمز ديد در شب و هزاران نظامي تماموقت تامين ميشود و در برخي از آنان ارتش رژيم صهيونيستي حتي سامانه موشكي گنبدآهنين را مستقر كرده است، اما اين شهركها همچنان بهشدت ناامن است و ساكنان آن هر لحظه بيم انجام عمليات نيروهاي فلسطيني را دارند. بر طبق یافتههای گزارش مرکز تحقیقاتی ارتش رژیم صهیونیستی كه تايمز اسرائيل آن را 6 ماه پيش منتشر كرد، ترس و واهمه سربازان ارتش از استقرار در نگهبانی شهرکهای اشغالی سبب شده است تا ارتش اقدام به انعقاد قرارداد با شرکتهای امنیتی بخش خصوصی نماید. این در حالی است که شرکتهای مزبور از کمبود نیروی حرفهای و خوشسابقه در این بخش در مضیقه هستند. با وجود همه تدابير صورتگرفته، اما شهركهاي اشغالي صهيونيستنشين در كرانه باختري بهشدت ناامن است، بهگونهاي كه طي دو روز گذشته دو عمليات مسلحانه ضداشغالگري در اين شهركها و در مناطق مجاور آن انجام شده است. پس از آنكه دو شهروند فلسطيني روز يكشنبه در علميات مسلحانه موفق خود در شهرك حواره توانستند 2 شهركنشين را از پاي درآورند، صبح دوشنبه نيز یک زن شهرکنشین در عمليات تیراندازی در نزدیکی شهر الخلیل در کرانه باختری اشغالی، جان باخت. خدمات آمبولانس رژيم صهيونيستي گفته است كه این عمليات در نزدیکی شهرک کریات اربع رخ داد و منجر به مصدومیت شش نفر ديگر هم شد. برآورد اولیه منابع صهيونيستی حاکی از آن است که خودروی مجریان عملیات تیراندازی در الخلیل به خودروی صهیونیستها نزدیک شده و منتظر رسیدن به داخل میدان بوده تا سرعت خودرو کم شود و پس از آن از فاصله بسیار نزدیک به سمت صهیونیستها تیراندازی کرده و بدون اینکه کسی از خودرو پیاده شود، محل را ترک کردند.
حضور فلسطينيها در شهركهاي اشغالي و عبور از موانع امنيتي باعث تعجب و حيرت صهيونيستها شده است. جنبشهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین هم در واکنش به عملیات ضدصهیونیستی مبارزان فلسطینی در شهر الخلیل در کرانه باختری تاکید کرد که جوانان فلسطینی قادر به برهمزدن امنیت رژیم صهیونیستی و عبور از سیستمها و سامانههای امنیتی این رژیم بهرغم آمادهباش آنها هستند.
ارتش ناتوان تا بن دندان مسلح
ارتش رژيم اسرائیل ضمن تایید مرگ زن شهركنشين، به ناتواني در دستگيري عامل فلسطيني اين عمليات اذعان كرده است. راديو ارتش رژيم صهيونيستي با انتشار بيانيهاي به نقل از فرمانده نظامي منطقه محل حادثه گفت كه با کارگذاشتن موانعی در جادهها، عملیات جستوجو برای یافتن مجري اين عمليات را که از یک خودروی در حال حرکت، اقدام به تیراندازی کرد، آغاز کرده است. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز از اعزام یک بالگرد نظامی و نیروهای ویژه به منطقه خبر داد. همچنين به گفته شاهدان عینی، ارتش رژيم اسرائیل درپی این حمله، مجبور به بستن ورودی جنوبی الخلیل به منطقه صهيونيستنشين شده است. نكته جالب آن است كه صهيونيستها هنوز عامل عمليات شهرك حواره را نيز نتوانستهاند پيدا كنند و اكنون با يك عمليات ديگر روبهرو شدهاند كه در دستگيري عامل فلسطيني عمليات دوم نيز ناكام ماندهاند.
چرا دست نظاميان صهيونيست در برابر فلسطينيها بسته است؟
بهطور معمول فلسطينيهاي فاقد تجهيزات پيچيده و تشكيلاتي هستند و عمليات خود را بهصورت انفرادي با يك قبضه اسلحه همراه با ماشين شخصي انجام ميدهند، اما بهراستي چرا ارتش تا بن دندان مسلح رژيم صهيونيستي قادر به شناسايي و دستگيري مجريان عملياتهاي دو روز گذشته عليه شهركنشينان نبوده است؟ ارتشي كه با انواع دوربينهاي پيشرفته و آخرين تكنولوژي غربي مجهز شده است، اما در برابر عمليات جوانان فلسطيني دستبسته ميماند. اين شكست براي ارتش رژيم صهيونيستي بيش از هرچيز ناشي از اراده فلسطينيها براي دفع اشغالگران است. اراده آهنيني كه در برابر نظاميان روحيهباخته و نگران ارتش صهيونيستي قرار ميگيرد. موج گسترده بيش از 10 هزار استعفاي نظامي در طول يك ماه اخير در ارتش رژيم صهيونيستي در اعتراض به طرحها و اقدامات نتانياهو ازهمپاشيدگي ارتش اسرائيل را به روشني نشان ميدهد. در واقع اگرچه فلسطينيها مصمم به مبارزه مسلحانه و آزادي كامل سرزمين خود هستند، اما ارتش رژيم صهيونيستي بهويژه در چند ماه گذشته بهشدت روحيه خود را بهدليل موج استعفاها از دست داده است.
عصبانيت صهيونيستها از هم
پس از عمليات موفق فلسطينيها در مجاورت شهرك صهيونيستنشين کریات اربع، اختلافات داخلي در تلآويو شعلهور شد و مقامات كابينه نتانياهو شروع به اتهامزني عليه هم كردند. بنابر گزارش «ایزرائیلنیوز»، «ایتامار بنگویر»، وزیر امنیت داخلی كابينه نتانياهو خواستار برگزاری نشست کابینه امنیتی این رژیم در اولین فرصت شد و در نشست با دستیاران خود وضعیت کنونی را نتیجه سیاستهای ضعیف «یوآف گالانت» وزیر جنگ اعلام کرد. «شلومو نعمان» شهردار شهرک صهیونیستنشین «گوش عتصیون» نیز خواستار اعلام جنگ علیه فلسطینیها و از بین بردن زیرساختهای مقاومت در کرانه باختری شد. گالانت، وزیر جنگ نيز ناامني در شهركها را نتيجه تندروي بنگوير عنوان كرد.
روزانه هزاران موشک بر سر ما فرود میآید
از سوي ديگر، یک ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی با هشدار نسبت به هرگونه جنگ و درگیری با مقاومت در آینده، اذعان کرد که در چنین نبردی روزانه هزاران موشک مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی را هدف قرار خواهند داد. براساس گزارش الميادين، «اسحاق بریک» ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در اینباره گفت: «نیروی هوایی در نبرد بعدی به یک هدف استراتژیک برای دشمن (مقاومت) تبدیل خواهد شد.» بریک اذعان کرد که در چنین نبردی روزانه ۳ هزار و ۵۰۰ موشک در کنار هزاران پهپاد بر سر صهیونیستها فرود خواهد آمد. وی ادامه داد: «موشکهای سنگین و نقطهزن روی باند فرودگاهها یا نزدیک باند، فرود میآیند و آنها را فلج میکنند.» بریک همچنین اذعان کرد: «در یوم کیپور (جنگ اعراب و اسرائیل ۱۹۷۳) نیروی هوایی متحمل ضربه مهلکی شد و از آن زمان تاکنون همچنان نتوانسته از جایش بلند شود.»