جزئیات خدمات حملونقل به زائران اربعین اعلام شد
بلیت رفت و برگشت پرواز 8 میلیون تومان، ظرفیت قطارها 600 هزار نفر صندلی
سرویس اقتصادی-
در نشست خبری سفرهای اربعین 1402 قیمت بلیت رفت و برگشت پروازهای اربعین هشت میلیون تومان و ظرفیت قطارها سه برابر اعلام شد.
به گزارش کیهان، نشست خبری معاونان حملونقلی وزارت راه و شهرسازی با موضوع سفرهای اربعین 1402 دیروز برگزار شد. شهریار افندیزاده؛ معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دوره ایام اربعین از یکم تا 25 صفر [27 مرداد تا 20 شهریور] است، افزود: امسال پیشبینی میشود چهار میلیون زائر اربعین داشته باشیم که با ایجاد قرارگاه در سازمان هواپیمایی و سازمان راهداری تلاش میکنیم مسائل را برطرف کنیم.
افندیزاده با بیان اینکه زمان بازگشت از سفرهای اربعین در سال گذشته دو روز تعیین شده بود، ادامه داد: این زمان امسال، به پنج روز افزایش یافته و از 15 تا 20 شهریور است. ضمن اینکه امسال خط کشتیرانی بین خرمشهر یا آبادان با بصره راهاندازی میشود که هنوز به توافق نهایی در این رابطه نرسیدهایم و منتظر اعلام نظر طرف عراقی هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۹۰ درصد انتقال زائران اربعین، جادهای و قسمت اعظمی با وسایل نقلیه شخصی بود، ادامه داد: امسال با توجه به کمبود حملونقل عمومی، تصمیم گرفتیم از ظرفیت سازمانهای دیگر استفاده کنیم. به تمام وزارتخانهها برای ۵۲۰۰ دستگاه ابلاغ کردیم که تاکنون فقط وزارت صمت و نفت اعلام آمادگی کردند. نکته دیگر بحث واردات دو هزار دستگاه اتوبوس تا پنج سال کار کرده از کشورهای دیگر است که این امکان بهصورت ثبت سفارش آماده شده اما احتمالا به اربعین امسال نمیرسد. معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: سال گذشته ۴۰ درصد زائران از شلمچه و ۹ درصد از پایانه چذابه منتقل شدند؛ امسال برنامهریزی شده از مرزهای تمرچین و باشماق هم خروج انجام شود؛ سال گذشته خروج از این مرزها ۱۰ درصد بود که امیدواریم امسال افزایش پیدا کند تا حجم مسافر در مرزهایمان تقسیم شود.
برکات اربعین برای مسیرهای غرب کشور
در ادامه نشست داریوش امانی؛ رئیسسازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره یکی از برکات راهپیمایی اربعین برای جادههای غرب کشور، اظهار داشت: اقداماتی در مسیرهای منتهی به مرزها از نظر ایمنسازی و موارد قابل ذکر در حال انجام است. سال گذشته 1800 میلیارد تومان را به این کار اختصاص دادیم. امسال حدود 2800 میلیارد تومان برای زیرساختهای مذکور هزینه شده است.
او افزود: بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی دمای هوا در شلمچه 47 تا 53 درجه خواهد بود سازمان راهداری با نصب سایهبان، تونل سرد و مواردی از این دست اقدام به خدماترسانی به زائران اربعین خواهد کرد.
رئیسسازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان اینکه قیمت بلیت اتوبوس به مقصدهای مهران و سایر پایانهها هنوز مشخص نیست، ادامه داد: قیمت بلیت اتوبوس برای اربعین هنوز تایید نشده و شنبه هفته آینده قیمت بلیت ناوگان جادهای در دستور کار قرار میگیرد. اتوبوسهای عملیاتی حدود هفت هزار دستگاه است و 5200 دستگاه اتوبوس برای اربعین کمبود داریم.
او افزود: البته در تلاشیم بخشی از کمبود را با اجاره اتوبوس از کشورهای همسایه تامین کنیم. بحث اجاره ناوگان از سایر کشورها ارتباطی به دولت ندارد و مرتبط با بخش خصوصی است. ضمن اینکه برای تشویق اتوبوسداران داخلی برای مشارکت در طرح انتقال زائران اربعین، در حال رایزنی برای تامین لاستیک و سوخت هستیم. نکته دیگر اینکه، از طرف ما آمادگی سفر زائران اربعین با ماشین شخصی به عراق وجود دارد اما طرف عراقی تا این لحظه مخالفت کرده است.
قطار رایگان خرمشهر- شلمچه
همچنین سید میعاد صالحی؛ مدیرعامل راهآهن نیز در این نشست با بیان اینکه با افزایش سه برابری ظرفیت حملونقل ریلی تلاش میکنیم در اربعین امسال به مردم خدماترسانی کنیم، افزود: بنا داریم 600 هزار نفر صندلی برای اربعین در مسیرهای منتهی به خرمشهر و اهواز داشته باشیم و هیچگونه افزایش قیمت بلیت در ایام اربعین نخواهیم داشت و قیمت بلیت قطار اربعین کمتر از ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.
او درباره برکات راهپیمایی اربعین برای زیرساختهای راه آهن گفت: ایستگاه راه آهن اهواز 50 درصد و ایستگاه خرمشهر هم مقداری توسعه یافته است. با افزایش تجهیزات در ایستگاه خرمشهر زائران بهصورت ۲۴ ساعته و رایگان توسط ریل باس بین خرمشهر و نقطه صفر مرزی شلمچه و بالعکس جابهجا خواهند شد. ظرفیت هر قطار حدود 800 نفر است و افرادی که با خودروهای شخصی به خرمشهر میآیند نیز میتوانند از این خط ریلی استفاده کنند. مدیرعامل راه آهن بااشاره به راهاندازی قطار ترکیبی تهران- کربلا گفت: در سمت عراق از مسیر بصره به کربلا هشت ساعت مسیر است اما ایستگاه میانی وجود ندارد و همین مسئله موضوع قطار ترکیبی را تحت تاثیر قرار میدهد. البته مسیر ترکیبی مشهد – کرمانشاه – خسروی هم راهاندازی میشود که تا کرمانشاه با قطار و از آنجا تا خسروی با اتوبوس خواهد بود.
صالحی تاکید کرد: با سوزنبندی جدید انجام شده در ایستگاه راهآهن خرمشهر، فاصله تردد ریل باسها بین ایستگاه خرمشهر و ایستگاه شلمچه از حدود ۴۵ دقیقه به حدود ۱۵ دقیقه کاهش یافته و ظرفیت این مسیر حدود دو و نیم برابر شده است.
او درباره ظرفیت ناوگان ریلی اظهار کرد: زمانی که مدیریت راهآهن را تحویل گرفتم، بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان بدهیهای بهجا مانده از دولت گذشته فقط در بخش تعمیرات لکوموتیو و ۳۰۰۰ میلیارد تومان انباشت تعمیرات لکوموتیو وجود داشت و بسیاری از لکوموتیوهای ما خراب بودند. در سال ۱۴۰۰ در دولت جدید، باید لکوموتیوهای مسافری که در سال ۱۳۹۹ خراب بود را به شبکه ریلی اضافه میکردیم. با وجود این مشکلات، در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ با ۴۳ درصد افزایش با رسیدن به عدد ۲۳ میلیون ۶۷۰ هزار نفر، رکورد حمل مسافر ریلی را در تاریخ راهآهن شکستیم.
قیمت بلیت پروازهای اربعین
محمد محمدیبخش، رئیسسازمان هواپیمایی کشور در ادامه جلسه با بیان اینکه در حال حاضر هفتهای 300 پرواز رفت و برگشت به عراق داریم و این پروازها بدون مشکل انجام میشود، افزود: خدمات ما برای سفر اربعین مشابه نوروز و سفر حج به صورت شبانهروزی خواهد بود.
او با بیان اینکه گرانترین فرودگاههای منطقه ما، متعلق به عراق است، ادامه داد: امسال هم هزینههای دیگری اضافه کردهاند؛ به عنوان مثال، ویلچر در تمام فرودگاهها رایگان است اما در عراق، هزینهای برای آن تراشیدهاند.
رئیسسازمان هواپیمایی کشور افزود: با اینحال امسال نرخ بلیت رفت و برگشت پروازهای اربعین از تهران و مشهد به نجف و بغداد و بالعکس به ترتیب هشت میلیون و 9 میلیون و 500 هزار تومان است. ضمن اینکه عرضه و پیش فروش متناسب با تقاضا تا چند روز آینده به صورت پلکانی شروع میشود؛ یعنی تعداد بلیتها روز به روز افزایش مییابد.
محمدی بخش با بیان اینکه فروش بلیت چارتری متوقف شده، ادامه داد: در موضوع پرواز چارتری با ۱۹ سایت برخورد شده است.
سعید چلندری؛ مدیرعامل شهرک فرودگاهی امام خمینی(ره) نیز در ادامه جلسه گفت: امسال آمادگی پذیرش ۲۵۰ هزار نفر برای سفر هوایی اربعین را داریم اما پارسال 180 هزار نفر بود. پارکینگهای ترمینال سلام ظرفیت پذیرش شش هزار خودرو را دارد و نیروهای حفاظتی و خدماتی دو برابر شده است. همچنین اتوبوسهایی برای انتقال مسافران از فرودگاه تا میدان آزادی در دستور کار قرار گرفته است.
همچنین رضا نخجوانی؛ مدیرعامل شرکت فرودگاهها گفت که در سال جاری ۲۵ فرودگاه برای انتقال زوار اربعین در نظر گرفته شده است اما پارسال ۲۰ فرودگاه بود. ضمن اینکه شمسالدین فرزادپور؛ مدیرعامل ایران ایر از افزایش 25 درصدی خدمترسانی به زائران اربعین نسبت به سال گذشته خبر داد.