نشست مهم امنیتیهای اسرائیل/دستور کار: «چه کنیم فرو نپاشیم؟»
سرويس خارجي-
بحران و شكاف اجتماعي در جامعه صهيونيستي تا بدانجا عميق شده است که مقامات امنيتي این رژیم میگویند با تشکیل جلسه، راههای جلوگیری از فروپاشی را بررسی میکنند.
«بحران، کودتا، دیکتاتوری، حمله نتانیاهو به تلآويو، جنبش اعتراضی، اعتصاب، استعفاي نظاميان، فروپاشي ارتش و...» كليد واژههاي ثابت تحولات اين روزهاي اسرائيل هستند و صهيونيستها خود را در حال مواجهه با همه اين بحرانها مي بينند. كابينه فوق افراطی «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژيم صهيونيستي با ارعاب و بگير و ببندهاي گسترده معترضان در اعتراضات هفت ماه گذشته و به روش بولدوزري در تلاش برای تصاحب قدرت همهجانبه در تلآويو است و همه اقدامات را انجام داده كه بعد از اين كسي جرات مخالفت با او را نداشته باشد. او با خفه کردن سیستم قضایی و تضعيف دادگاههاي رژيم صهيونيستي ميخواهد يك قدرت بیحد و حصر به وزيران تندرو خود بدهد تا کرانه باختری را ضمیمه کنند و چهره واقعي رژيم صهيونيستي را نمايان كنند، اما همزمان بسياري از صهيونيستها در مناطقاشغالي انجام اين كارها را به منزله فروپاشي جامعه و خط پايان حيات اسرائيل ميدانند.
فراتر از مرزهای فلسطيناشغالي، جهان نبرد داخلي عليه استبداد در تلآويو را به تماشا نشسته و برخي معتقدند كه اسرائيل از درون در حالي فروپاشي است. ترديدي نيست كه نتانياهو عامل بحران كنوني در رژيم صهيونيستي است و از آنجاكه نتانياهو خودش عامل ايجاد بحران است، او احتمالا نميتواند خودش اين بحران را حل كند. در واقع كنارهگيري و استعفاي نتانياهو قدم اول در حل بحران جاري در رژيم اسرائيل است و كابينه فعلي قادر به حل بحران نيست، بلكه اين بحران را تشديد ميكند. «آلبرت انیشتین»، دانشمند معروف سخن جالبي دارد كه ميگويد: «ما نمیتوانیم مشکلات را با همان تفکری که مشكلات را ايجاد كرده، حل کنیم.» اين جمله بدين معناست كه حل بحران اسرائيل از طرق نتانياهو كه خودش اين بحران داخلي را ايجاد كرده، امكان پذير نيست. بنابراين، با تداوم حضور نتانياهو در قدرت، رژيم اسرائيل هر روز يك قدم به فروپاشي از درون نزديكتر ميشود.
از آنجا كه بوي فروپاشي به مشام بسياري از شهروندان و مقامات امنيتي در تلآويو رسيده است، لذا آنها از هم اكنون در تقلا براي جلوگيري از فروپاشي داخلي هستند. روزنامه یدیعوت آحارونوت با انتشار گزارشي اعلام كرد كه حدود ۱۰۰ مسئول ارشد سابق در نهادهاي امنیتی، نشست فوقالعادهای را برگزار و درباره راههای حمایت از دادگاه عالی، ارتش رژیم صهیونیستی و پلیس در صورت فروپاشی داخلي گفتوگو کردند. برگزاري اين نشست خود دليل واضحي است كه صهيونيستها خودشان را در وضعيت پيش از فروپاشي ميبينند و از هم اكنون بهدنبال برنامهريزي براي دوران پس از فروپاشي هستند. در اين نشست همچنين راههاي جلوگيري از فروپاشي داخلي بررسي شده است، اما مشخص نيست كه آيا مقامات امنيتي توانستهاند به راهي براي جلوگيري از سقوط داخلي دست يابند يا خير؟ با توجه به ادامه اعتراضات، نافرمانيها و اعتصابات همزمان با تاكيد نتانياهو بر اجراي طرح خود، بعيد است كه مقامات امنيتي بتوانند اقدامي براي جلوگيري از فروپاشي داخلي انجام دهند.
خيابانهاي تلآويو در تسخير معترضان
اعتراضات عليه نتانياهو تا كنون در سي و يك هفته برگزار شده است و ديروز شنبه نيز يكي از بزرگترين تظاهراتها در تلآويو برگزار شد. برخي منابع صهيونيست آمار معترضان را بيش از 200 هزار نفر هم اعلام كردند و گفته شده حداقل 150 منطقه شاهد برپايي تظاهرات ضد نتانياهو بوده است. کانال ۱۲ عبری سیویکمین هفته متوالی تظاهرات علیه کودتای قضایی نتانیاهو را گسترده و پرجمعيت توصيف كرده و گفته است در جريان اعتراضات اين هفته نيروهاي پليس با برخي معترضان درگير و تعدادي نيز بازداشت شدهاند. آمار دقيقي از تعداد معترضان بازداشتي در اين هفته هنوز اعلام نشده است.
راکتهایی که از کرانه باختری میآیند
همزمان با آشفتگي داخلي در تلآويو، صهيونيستها نگران تقويت مواضع و توان نيروهاي فلسطيني در كرانه باختري هستند. سه ژنرال صهیونیست با نامهاي «عوزی دایان»، «گادی شامانی» و «عوزی روبین»، از ژنرالهای ارتش نسبت به «تولید خانگی» راکتهای شلیک شده توسط فلسطینیها در کرانه باختری به سمت شهرکهای صهیونیستنشین به ویژه در شمال کرانه باختری هشدار دادهاند و گفتهاند كه «در آغاز سال ۲۰۰۰، حرکت مشابهی در غزه انجام شد که در طول سالها پس از افزایش ظرفیت تولید، به یک تهدید واقعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شد.» آنها همچنین نسبت به آغاز روندی مشابه غزه در منطقه کرانه باختری و گرايش به مسلح شدن فلسطينيها در كرانه باختري ابراز نگرانی کردند. روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» نیز در این باره گزارش داد، فلسطینیها تنها در سهماه گذشته شش بیانیه درباره شلیک راکت از منطقه جنین به سمت شهرکهای صهیونیست نشین به ویژه شهرکهای «شاکید» و «رام اون» صادر کردند که به گردانهای «العیاش» نسبت داده شد. این رسانه اعلام کرد که در پنج حمله گردانهای العیاش، بقایای موشکها و راکتهای شلیک شده پیدا شد و بر اساس دادههای جمعآوریشده گفته میشود که همه این موشکها و راکتها توسط خود فلسطینیها ساخته شدهاند و علیرغم ابتدایی بودن آنها اما صهیونیستها آن را یک نقطه آغاز برای تبدیل کرانه باختری به نوار غزه میدانند. عوزی دایان در این باره از ارتش رژیم صهیونیستی خواست که جلوی ورود سلاح به کرانه باختری را بگیرد؛ چراکه در غیر این صورت کرانه باختری ظرفیت مجهز شدن به موشکهای پیشرفتهتر را خواهد داشت. پيش از اين، گروه مقاومتی موسوم به «گردان العیاش» (برگرفته از نام شهید یحیی عیاش از بنیانگذاران گردانهای عزالدین قسام) در جنین، پیشتر چندین بار ویدئوهایی را از شلیک راکتهایش به شهرکهای صهیونیست نشین بهاشتراک گذاشته بود. رسانهها ساخت این راکتها در کرانه باختری را «تحولی چشمگیر» در عرصه نبرد با رژیماشغالگر ارزیابی کردهاند.
توانایی ارتش تحلیل رفت
از سوي ديگر، منابع بسياري در مناطقاشغالي فلسطين نسبت به تضعيف زياد و نابودي توان ارتش رژيم صهيونيستي هشدار دادهاند. «آموس هرئل»، تحلیلگر مسایل نظامی روزنامه عبریزبان هاآرتص نيز در این خصوص گفته است كه مشکلات در ارتش بسیار فراتر از مسئله آمادگی نظاميان است. هرئل تاکید کرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی واقعیت را میداند و حتی در یک گزارش ویژه کههالوی، رئيس ستاد ارتش پیش از رایگیری در کنست میخواست پیش روی او قرار دهد، به آناشاره کرده بود؛ اما نخستوزیر عامدانه دیدار باهالوی را به تاخیر انداخت.
این کارشناس گفت، آمادگی ارتش رژیم صهیونیستی در تمامی زمینهها و در بیشتر جبههها با توجه به گسترش اعتراضات رو به کاهش است و هر روز که میگذرد، بحران عمیقتر میشود. او افزود، مشکل به ویژه در نیروی هوایی شدید است و اساسا متوجه مرکز عملیاتی در اسکادران دانشکده پرواز است که اتکای زیادی به نیروهای ذخیره وجود دارد. هرئل در ادامه گفت که متان کاهانا، عضو کنست که یک خلبان جنگی و سرهنگ ذخیره است به تازگی هشدار داده كه این پدیده در نیروی هوایی سه یا چهار برابر خطرناکتر از چیزی است که «یوآو گالانت»، وزیر جنگ توصیف میکند. این تحلیلگر روزنامه هاآرتص افزود: «شاید بتوان مشکل سیستم آموزشی را برای مدت زمان کوتاهی برطرف کرد؛ اما اگر طولانی شود، نتیجه آن خلبانها و دریانوردانی با تمرین کمتر است؛ موضوعی که میتواند پیامدهای فاجعهباری داشته باشد.» اين هشدار كارشناس عبري زبان با توجه به موج بيسابقه استعفاها و كنارهگيري افسران نظامي از فعاليت و خدمت در ارتش اعلام شده است. براساس گزارش تايمز اسرائيل تا كنون بيش از 10 هزار نظامي كنارهگيري خود از ارتش را اعلام كردهاند. همچنين روز گذشته نيز نیروهای ذخیره در واحدهای ویژه و واحد سایبری در بیانیهای اعلام کردند نتانیاهو و وزیران تندرو او مانند مافیا در حال حمله به دیوان عالی رژیم صهیونیستی هستند؛ این کابینهای است که منجر به پایان رژیم صهیونیستی و متلاشی شدن کامل ارتش خواهد شد.