کشف مقبرههایی مملو از طلا
باستانشناسان با کاوش در قبرس صدها اثر باستانی از جمله سربندهایی از جنس طلای خالص را از مقبره اشرافزادگان عصر برنز کشف کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، این اکتشاف نشاندهندۀ ثروت عظیم مردمی است که در آنجا دفن شدهاند؛ ثروتی که در جزیره قبرس حاصل شد از تجارت مس بود که در آن زمان فلز مهمی برای ساخت برنز محسوب میشد.
بسیاری از آثار تاریخی که در مقبرهها کشف شدهاند، به عنوان تولیدات سایر تمدنهای این منطقه همچون «مینوسی»های «کرت»، مقدونیهای یونان و مصریان باستان به قبرس وارد شده بودند.
به گفته باستانشناسان، کشف این اشیاء وارداتی تجارت وسیع منطقه مدیترانه در اواخر عصر برنز، یعنی فاصله ۱۶۴۰ تا ۱۰۵۰ پیش از میلاد را ثابت میکند.
باستانشناسان کاوش در مرکز تجارت عصر برنز واقع در سواحل جنوبی قبرس را از سال ۲۰۱۰ آغاز کرده بودند و مقبرههای اشرافزادگان را در سال جاری میلادی کشف کردند.
در دو مورد از این مقبرهها بیش از ۵۰۰ شیء تاریخی از جمله ظرفهای سفالین ساختهشده در «کرت»، «یونان» و «ساردینیا»، جواهراتی ساختهشده از کهرباهای منطقه «بالتیک»، سنگهای قیمتی همچون لاجوردهای افغانستان و عقیقهای جگری هندوستان، آینههای برنز، خنجر، چاقو و تیر کشف شد.
بسیاری از اشیائی که در این مقبرهها کشف شد از جنس عاج و نوعی سرامیک نفیس ساخته شده که از مصر باستان به این مکان منتقل شده بود.
این احتمال وجود دارد که این مقبرهها به افراد سلطنتی تعلق داشته باشند، اما از نوع دولتی که در آن زمان بر قبرس حکومت میکرد، اطلاعات بسیاری کمی وجود دارد.
تحقیقات باستانشناسان با بررسی DNA این افراد همچنان ادامه دارد.