kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۲۴۲
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۴

«ناتو را منحل کنید»؛ راه‌حل سیاستمدار آمریکایی برای پایان جنگ اوکراین

 
 
در واکنش به جنگ‌افروزی ناتو در اوکراین یکی از مقامات حزب دموکرات آمریکا اعلام کرد بهترین گزینه برای مردم اوکراین این است که ناتو منحل شود. 
نزدیک به 17 ماه از جنگ اوکراین می‌گذرد. دو طرف همچنان با وجود تمامی تبعات اصرار دارند که جنگ را ادامه دهند. کیف می‌گوید تا بازپس‌گیری تمامی اراضی و از جمله کریمه به جنگ ادامه می‌دهد هدفی که کارشناسان، رسانه‌ها و مقامات آمریکایی نیز آن را غیرواقعی می‌دانند. مشاور سابق ولودیمیر زلنسکی نیز در این باره گفته است که حمله به کریمه برای اوکراین هزینه بسیار گزافی داشته و در پی خواهد داشت. به گزارش خبرگزاری راشاتودی، ‌ «الکسی آرستوویچ»‌، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت: «‌شانس بازپس‌گیری شبه‌جزیره کریمه با حمله نظامی پایین است. هزینه این اقدام چیست؟ از بین رفتن ۲۰۰ هزار سرباز اوکراینی!؟ اقتصاد اوکراین هم به‌کلی نابود خواهد شد.» 
از سوی دیگر ناتو نیز تصمیم گرفته است با ارسال موشک‌های دوربرد و همچنین بمب‌های خوشه‌ای بر آتش جنگ بدمد و این در حالی است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد مردم تعدادی از کشورهای اروپایی نسبت به ادامه کمک‌ها به اوکراین دچار تردید شده‌اند. نشریه فایننشال‌تایمز با استناد به بررسی مرکز تحقیقاتی پیو و مطالعات «یوروبارومتر» گزارش داد که ساکنان تعدادی از کشورهای اروپایی در مورد رئیس‌جمهوری اوکراین و ارسال تسلیحات به اوکراین تردید دارند. به گزارش ایسنا در گزارش روز شنبه فایننشال‌تایمز تحت عنوان «تردید بر سر حمایت از اوکراین» با استناد به نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو آمده است که تنها ۱۱ درصد از پاسخ‌دهندگان در مجارستان، ۲۸ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی انجام‌ شده در یونان و ۳۸ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی ایتالیا گفتند که از اقدامات ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در عرصه بین‌المللی اطمینان دارند، در حالی که اکثریت در مورد رهبر اوکراین تردید جدی دارند. همچنین براساس مطالعه «یوروبارومتر»، کمترین میزان حمایت از کیف در اتریش، بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، یونان، مجارستان و اسلواکی نشان داده شد. بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در هر یک از این کشورها، به‌جز جمهوری چک، گفتند که مخالف حمایت مالی و نظامی از اوکراین هستند. علاوه‌بر این، شرکت‌کنندگان در نظرسنجی انجام شده در هفت کشور فوق‌الذکر، نگرش منفی نسبت به عضویت بالقوه اوکراین در اتحادیه اروپا نشان دادند.
درخواست برای انحلال ناتو
 آتش‌افروزی ناتو در جنگ اوکراین باعث شده است که برخی سیاستمداران آمریکایی خواهان انحلال ناتو شوند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک در همین راستا «جفری یانگ»، سیاستمدار دموکرات آمریکایی معتقد است بهترین سناریویی که می‌تواند برای مردم اوکراین اتفاق بیفتد، این است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) منحل شود. «جفری یانگ» در توئیتر نوشت: «بهترین اتفاق برای مردم اوکراین، انحلال ناتو و خروج همیشگی تمام تسلیحات و نیروهای آمریکا از گوشه و کنار اروپا است.» سیاستمدار آمریکایی که در حمایت از عملیات نظامی جاری روسیه در اوکراین، همواره صراحت کلام داشته، در این پست توئیتری اظهارات اخیر «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید را بازنشر کرد. «کربی» که هماهنگ‌کننده روابط راهبردی در شورای امنیت ملی واشنگتن است، گفته است که ۳ هزار نیروی ذخیره دیگر از آمریکا به اروپا اعزام خواهند شد و غالبا روی ماموریت‌های اجرایی و لجستیکی جهت «حمایت و حفظ حضور نظامی گسترده برای طولانی‌مدت» تمرکز خواهند داشت.برخی کاربران نیز به توئیت کربی و اظهار نظر یانگ واکنش نشان داده‌اند. یکی از این کاربران نوشت: «کربی به طور ناخواسته اقرار کرد که ارتش اوکراین از بین رفته است.» برخی دیگر هم نوشته‌اند که همه اینها نشانه‌ای است مبنی بر اینکه آمریکا به جای تمرکز بر مشکلات داخلی خود، به جنگ بازگشته است.
هشدار دوباره پوتین
از سوی دیگر تأیید ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین بار دیگر واکنش تند پوتین رئیس‌جمهور روسیه را درپی داشت. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ضمن هشدار درباره استفاده اوکراین از بمب خوشه‌ای اهدایی آمریکا اعلام کرد که مسکو ذخایر کافی از این مهمات در اختیار دارد. به گزارش فارس، رئیس‌جمهور روسیه ارسال بمب‌های خوشه‌ای آمریکا به اوکراین را نشانه تمام شدن تسلیحات آنها خواند و هشدار داد که روسیه برای خود حق پاسخ دادن به این اقدام را محفوظ می‌داند. به گزارش اسپوتنیک، پوتین گفت: «روسیه این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در صورت استفاده از مهمات خوشه‌ای علیه ما، از چنین مهماتی استفاده کند. ما ذخایر کافی از آنها را داشته باشیم.» وی البته تاکید کرد که روسیه هنوز از این مهمات استفاده نکرده و نیازی به استفاده از بمب‌ خوشه‌ای در اوکراین نداشته است.
ولادیمیر پوتین با یادآوری استاندارد دوگانه آمریکایی‌ها در قبال بمب‌های خوشه‌ای اعلام کرد، آنها قبلا استفاده از چنین مهماتی را «جنایت و جرم» خوانده بودند و اکنون هم باید توسل به چنین تسلیحاتی، جرم و جنایت تلقی شود. اظهارات مقام ارشد روسیه درباره بمب خوشه‌ای و هشدار او درباره پاسخگویی مسکو در شرایطی مطرح شده که پیش از این، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه اعلام کرده بود، روسیه در صورت استفاده اوکراین از بمب خوشه‌ای اقدام مشابه انجام می‌دهد. «پیمان ممنوعیت بمب‌های خوشه‌ای» یک معاهده بین‌المللی است که هرگونه استفاده، انتقال، تولید و انبار این بمب‌ها را ممنوع اعلام می‌کند. این پیمان روز ۳۰ می‌۲۰۰۸ (10 خرداد 1387)در دوبلین به تصویب رسید و از اوت ۲۰۱۰ (شهریور 1389) اجرایی شد. آمریکا، روسیه و اوکراین جزو کشورهایی هستند که این معاهده را امضا نکرده‌اند. این بمب‌ها پس از پرتاب به شمار زیادی بمب کوچک‌تر تبدیل می‌شوند که می‌تواند باعث کشتار گسترده غیرنظامیان شود. بمب‌های منفجر نشده نیز برای چند دهه خطر به همراه دارند.
رئیس‌جدید واگنر
رسانه‌های روس همچنین گزارش کردند که رئیس‌جمهور روسیه قصد دارد یکی از سرهنگ‌های بازنشسته و از مؤسسان گروه واگنر را به‌عنوان فرمانده جدید این گروه شبه‌نظامی منصوب کند. به گزارش فارس، در پی بحرانی که «یوگنی پریگوژین» رهبر گروه شبه‌نظامی واگنر در روسیه به وجود آورد، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که قصد دارد یک سرهنگ بازنشسته روس و یکی از مؤسسان و مدیران اجرایی گروه واگنر با نام مستعار «سدوی» که به مفهوم «مو خاکستری» است را به‌عنوان فرمانده جدید واگنر منصوب کند. خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه و رسانه‌های روسی گزارش کرد که طبق اسناد تحریم‌های اتحادیه اروپا که اسناد رسمی فرانسوی است، «سدوی»، نام جنگی «آندری تروشوف»، یکی از فرماندهان ارشد واگنر است.طبق این گزارش،‌ خزانه‌داری فرانسه، نام مستعار تروشوف را به‌عنوان «سدوی» تعریف کرده است.بنا به گفته اتحادیه اروپا، دستیاران تروشوف شامل «دیمیتری اوتکین» یکی از نیروهای ویژه اطلاعات نظامی سابق روسیه و از بنیانگذاران واگنر می‌شود. کانال‌های حامی واگنر در تلگرام به طور مکرر اعلام می‌کنند که «تروشوف» با نام مستعار سدوی شناخته می‌شود و اینکه او یکی از ارشدترین فرماندهان واگنر محسوب می‌شود.روزنامه کامرسانت روسیه به نقل از پوتین گزارش کرد که سدوی،‌ فرمانده واقعی واگنر است. اتحادیه اروپا در سند ۲۰۲۱ خود تروشوف را به‌عنوان «مدیر اجرایی (رئیس ‌ستاد کارکنان) گروه واگنر معرفی کرده و همچنین می‌گوید که او عضو مؤسس گروه واگنر است. «تروشف» برای خدماتش در افغانستان دو بار نشان ستاره سرخ را دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۶ برای حمله به پالمیرا در سوریه علیه داعش، بالاترین مدال روسیه یا همان قهرمان روسیه را دریافت کرد. روزهای گذشته نیز برخی رسانه‌های غربی گزارش داده بودند که رئیس‌ واگنر یا کشته شده و یا در زندان است و دیگر هرگز او در انظار عمومی ظاهر نخواهد د.
جنایت در روز روشن
خبر دیگر این که رسانه‌های روسی از جمله «ریانووستی» تصاویری جنجالی منتشر کردند که نشان می‌دهد نیروهای ارتش اوکراین یک خودروی غیرنظامی روس را متوقف می‌کنند، سرنشینان آن را به قتل می‌رسانند و بعد تلاش دارند برای پنهان‌کردن این جنایت، اجساد و ماشین را مخفی کنند. به گزارش مهر نیروهای ارتش اوکراین درحالی این افراد غیرنظامی را به قتل می‌رسانند که پیش از نزدیک‌شدن به آنها، پرچم سفید را به نشانه تسلیم روی خودرو نصب کردند. این جنایت، بازتاب‌های فراوانی در شبکه‌های اجتماعی داشته و کاربران آن را به عنوان جنایت جنگی توصیف کردند.