kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۰۳۲
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۷
نیکاراگوئه دومین مقصد رئیس‌جمهور پس از ترک ونزوئلا

رئیسی: استقلال‌خواهی، آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی وجه مشترک انقلاب‌های مردم ایران و نیکاراگوئه است

 
 
 
رئیس‌جمهور کشورمان که پس از ترک ونزوئلا به نیکاراگوئه سفر کرده بود، از سوی رئیس‌جمهور این کشور مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
«دانیل اورتگا» رئیس‌جمهور نیکاراگوئه به صورت رسمی از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که در رأس هیئت‌ عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به نیکاراگوئه سفر کرده است، استقبال کرد.
در این مراسم که در میدان آزادی شهر «ماناگوآ» برگزار شد، جمعی از مردم نیکاراگوئه و همچنین رؤسای سه قوه این کشور (قوه مقننه، قوه قضائیه و قوه انتخابات) حضور داشتند و از رئیس‌جمهور و هیئت عالی‌رتبه همراه استقبال کردند.
دانیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه ضمن خوشامدگویی به رئیسی و با ادای احترام به شهید سلیمانی گفت: «زنده‌باد شهید ایران ژنرال قاسم سلیمانی، زنده باد ملت ایران».
 اورتگا در این مراسم از شهید سپهبد سلیمانی تمجید و به احترام ایشان یک دقیقه سکوت اعلام کرد.
رئیسی طی سخنان در این مراسم ایستادگی مردم نیکاراگوئه مقابل زیاده‌خواهی و استکبار را رمز پیروزی این ملت عنوان کرد و با بیان اینکه استقلال‌خواهی، آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی وجه مشترک انقلاب‌های مردم ایران و نیکاراگوئه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران نظامی مردم‌سالار است و در 44 سال سپری شده از پیروزی انقلاب اسلامی همواره رأی مردم، تمامی نهادهای جمهوری اسلامی را شکل داده است.
رئیس‌جمهور ادعای دموکراسی و حقوق بشر غربی‌ها را دروغین خواند و گفت: غربی‌ها به‌ویژه آمریکایی‌ها باید به نظام‌های برآمده از رأی مردم احترام بگذارند، اما برعکس عمل می‌کنند.
رئیسی ادامه داد: آمریکا می‌خواست با تحریم و تهدید ملت ما را متوقف کند، اما ملت ما نه‌تنها متوقف نشد بلکه از تهدید و تحریم برای خود فرصت ساخت و به پیشرفت رسید.
رئیس‌جمهور با ‌اشاره به نقش آمریکایی‌ها در ایجاد داعش و سیاست جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم گفت: آنها ادعای مبارزه با تروریسم دارند، اما قهرمان مبارزه با تروریسم یعنی حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند.
آیت‌الله رئیسی همچنین روابط میان ایران و نیکاراگوئه را راهبردی توصیف کرد و افزود: جمهوری اسلامی برای توسعه روابط میان دو کشور در تمامی حوزه‌ها به‌ویژه در حوزه علم و فناوری آمادگی دارد.
انیل اورتگا رئیس‌جمهور نیکاراگوئه نیز در این مراسم با اشاره به همزمانی انقلاب ایران و نیکاراگوئه گفت: انقلاب دو کشور دارای ریشه‌های قوی در مسیر مبارزه با استیلاطلبی سلطه‌گران و به خصوص آمریکا بود که همواره به دنبال تحمیل خواست خود به دیگران بوده و هستند.
رئیس‌جمهور نیکاراگوئه سلطه‌طلبی را جزو ماهیت امپریالیسم دانست و افزود: مستکبرین به بهانه حقوق بشر و دموکراسی به کشورهای مستقل فشار می‌آوردند، اما ما همچنان با قدرت مقابل آنها ایستاده‌ایم.
شکست توطئه‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا نشان‌دهنده اهمیت همکاری‌های دو کشور
رئیس‌جمهور پیش از ترک ونزوئلا در دیدار رئیس‌ و تعدادی از رؤسای کمیسیون‌های مجلس ملی ونزوئلا، با بیان اینکه ملت و دولت ونزوئلا در مقاومت خود در برابر نظام سلطه تاریخ‌ساز شده‌اند، از قهرمانان ملی این کشور که مقابل ظلم سلطه‌طلبان ایستادند تجلیل کرد و آنها را الگویی برای رهایی‌بخشی ملت‌های تحت ستم دانست.
وی با بیان اینکه در رایزنی‌های صورت گرفته در این سفر بر ضرورت گسترش روابط و بررسی راهکارهای آن تمرکز داشتیم، افزود: پتانسیل‌ها و توانمندی‌های بسیار مناسبی در دو کشور وجود دارد که بالفعل کردن آنها می‌تواند با وجود تحریم‌های ظالمانه روابط دو کشور را به سطوحی بسیار بالاتر از وضعیت فعلی ارتقا داده و منافع مردم ایران و ونزوئلا را تامین کند.
 رئیسی با‌ اشاره به هدف‌گذاری انجام شده برای افزایش حجم مبادلات فیمابین از سطح 3 میلیارد دلار فعلی به 10 میلیارد دلار در گام اول، اظهار داشت: باید تحریم‌ها و فشارها را به فرصت‌هایی برای پیشرفت تبدیل کنیم. این حرکت در ایران آغاز شده و در دو سال اخیر گام‌های خوبی نیز در این مسیر برداشته شده است و این تجربیات می‌تواند در ونزوئلا نیز مورد استفاده قرار گیرد.
آیت‌الله رئیسی ایران را دوست روزهای سخت ونزوئلا دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه‌های انرژی، صنعتی و فناوری داشته و آماده تبادل این تجربیات و توانمند‌ی‌ها با ونزوئلا هستیم.
رئیس‌جمهور با ‌اشاره به برگزاری منظم انتخابات در کشورهای ایران و ونزوئلا و استقرار نظام‌های مردم‌سالار در این دو کشور، از استانداردهای دوگانه سلطه‌گران در مواجهه با کشورها به بهانه دموکراسی انتقاد و خاطرنشان کرد: مجالس ایران و ونزوئلا به عنوان جلوه اراده سیاسی مردم دو کشور می‌توانند نقش موثری در گسترش همکاری‌های فیمابین در عرصه‌های مختلف داشته باشند.
رئیسی آزادی‌خواهی را از ویژگی‌های مشترک مردم ایران و ونزوئلا برشمرد و با تاکید بر اینکه روابط دو کشور مقطعی نبوده بلکه عمیق و راهبردی است، گفت: اعتراف رسمی مقامات آمریکایی به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران و نیز شکست دولت آمریکا برای تسلط بر ونزوئلا و تصاحب منابع نفتی این کشور نشان می‌دهد همکاری‌های دو کشور علیه امپریالیسم چقدر مهم و موثر است.
 ایران از مهم‌ترین کشورها در جهان
در حال تحول و عاری از امپریالیسم است
خورخه رودریگز رئیس ‌مجلس ملی ونزوئلا نیز در این دیدار، جمهوری اسلامی ایران را یکی از مهم‌ترین کشورها در جهان در حال تحول و عاری از امپریالیسم دانست و تصریح کرد: مجلس ونزوئلا حامی برنامه‌های رئیس‌جمهور این کشور برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران است و آمادگی دارد در زمینه گسترش همکاری‌های فیمابین با مجلس ایران همکاری کامل داشته باشد.
وی با ‌اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر ایران در عرصه‌های مختلف صنعتی، فناوری و علمی با وجود تحریم‌ها و فشارهای گسترده اظهار داشت: ونزوئلا در مسیر مقابله با امپریالیسم باید ایران را الگوی عملی خود قرار دهد.
خورخه رودریگز همچنین به اعتراف رئیس‌جمهور سابق آمریکا به طرح این کشور برای تسلط بر ونزوئلا و غارت منابع نفتی این کشور ‌اشاره و تصریح کرد:‌ کشورهای امپریالیستی همواره به دنبال زیر سؤال بردن نظام‌های دموکراتیک واقعی مثل ایران و ونزوئلا و تحمیل دیکتاتوری به این کشورها هستند، اما همبستگی ملت و دولت در کشورهای ما و نیز تعاملات و همکاری‌های ما با یکدیگر این توطئه‌ها را به شکست کشانده است.
رئیس‌ مجلس ملی ونزوئلا و رئیس‌جمهور کشورمان همچنین یاد قهرمانان ملی مبارزه با استکبار و تروریسم در دو کشور از جمله سیمون بولیوار و سردار حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشتند.
ایران و ونزوئلا در کنار هم 
دستان عدالت‌خواهان جهانی را می‌فشارند
آیت‌الله رئیسی همچنین در دیدار پرشور جمعی از نخبگان و دانشگاهیان ونزوئلایی در سالن تئاتر «ترسا کارنیو» کاراکاس، با ادای احترام به قهرمانان ملی این کشور اظهار کرد: بزرگان‌ و قهرمانان ونزوئلایی در استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی و آزادیخواهی پیشقدم بودند و در مبارزره با نظام سلطه و استکبار جهانی، تا استقلال کامل دست از مبارزه دست بر نداشتند.
رئیس‌جمهور به ملت قهرمان ونزوئلا که با صبر و بردباری و تحمل سختی‌ها و مشکلات، تاکنون در مقابل نظام سلطه و زیادخواهی آن ایستادگی و از استقلال، آزادی و شرف خود دفاع کرده و می‌خواهد عدالت را در کشورش حاکم کند، درود فرستاد.
رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه امام خمینی(ره)‌ و رهبر معظم انقلاب اسلامی به ما آموخته‌اند که مقاومت و ایستادگی دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند نه تسلیم، افزود: برخی تصور می‌کنند که دشمن با عقب‌نشینی و وادادگی تسلیم می‌شود، اما این یک محاسبه نادرست است.
رئیس‌جمهور با ‌اشاره به اینکه تجربه ملت ایران نشان می‌دهد که تنها راه مقابله با دشمن که می‌تواند او را از دشمنی پشیمان کند، ایستادگی و مقاومت و پافشاری بر مواضع و اهداف است، اظهار داشت: رهبر انقلاب اسلامی به ملت ایران آموختند که برای خنثی کردن توطئه‌ها و فتنه‌ها باید قوی شد و اگر ملتی قوی شود و به خداوند اتکال کرده و اعتماد به نفس داشته باشد، می‌تواند به پیروزی برسد. رئیسی با بیان اینکه آموخته‌های حضرت مسیح به بشریت نیز اجرای عدالت است و ایشان از کسانی که می‌خواهند به نام او به بشریت ظلم کنند، بیزار است، تصریح کرد: نظام سلطه تنها به دنبال سلطه‌طلبی بر جهان است و می‌خواهد همه ملت‌ها منابع خود را مطابق میل سلطه‌طلبان در اختیار آنان قرار دهند و لذا حاکمیت اراده ملت‌ها را بر نمی‌تابند.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به سخنان اخیر رئیس‌جمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه آمریکا نباید در برابر نفت ونزوئلا پول بدهد، زیرا به دنبال به هم ریختن و غارت نفت این کشور است، خاطرنشان کرد: این رفتار جلوه یک نظام استکباری است.
آیت‌الله رئیسی در تشریح ابزارهای نظام سلطه برای سلطه‌گری گفت: سلطه‌گران با تهدید و تحریم، امپراتوری رسانه‌ای، بحث‌های حقوق بشری، سازمان‌های بین‌المللی، مداخله نظامی، انحصار علم و فناوری و دخالت در امور داخلی کشورها سلطه خود را اعمال می‌کنند.
رئیس‌جمهور سیاست جمهوری اسلامی را مخالفت با هرگونه جنگ و مداخله نظامی عنوان کرد و افزود: ایران در مقابل باج‌خواهی‌های نظام سلطه ایستاده و لذا 44 سال است که مورد کینه و تحریم آنان قرار گرفته است، اما ملت ایران از تحریم‌ها و تهدیدها برای خود فرصت ساخته و آن را به بستر پیشرفت تبدیل کرده است. رئیسی ایستادگی در مقابل یک‌جانبه‌گرایی، تحقق استقلال ملت‌ها، اجرای عدالت در جوامع بشری، منزوی ساختن تحریم و جنگ، احترام به ملت‌ها، چندجانبه‌گرایی، انحصارزدایی، گسترش همکاری‌های رسانه‌ای و تغییر سازوکارهای موجود در شورای امنیت سازمان ملل را از جمله شاخصه‌های نظم نوین جهانی عادلانه دانست. رئیس‌جمهور تاکید کرد: ملت ایران در کنار ملت ونزوئلا خواهند بود و دستان عدالت‌خواهان جهانی را می‌فشاریم و تا استقرار نظم نوین عادلانه جهانی خواهیم ایستاد.
آیت‌الله رئیسی با‌ اشاره به ضرورت تغییر ساز و کارهای موجود در شورای امنیت سازمان ملل، اظهار داشت: سازمان ملل باید سازمان ملت‌ها و نه دولت‌ها باشد.
رئیس‌جمهور دلیل پیوستن ایران به سازمان همکاری ‌شانگهای و عضویت در بریکس در راستای این سیاست دانست که جمهوری اسلامی ایران، سازمان‌های منطقه‌ای را از جمله قدرت‌های نوظهور در نظم نوین جهانی می‌داند.
رئیسی جایگزینی ارزهای ملی به جای دلار را از دیگر الزامات نظم نوین عادلانه جهانی دانست و تصریح کرد: برای استقرار نظم نوین جهانی همچنین باید در حوزه هوش مصنوعی و فناوری سرمایه‌گذاری کنیم، لذا با دولت ونزوئلا توافق کردیم که دفتر فناوری‌ها در کاراکاس به منظور همکاری در عرصه فناوری‌های نوین بین دو کشور ایران و ونزوئلا فعال شود. رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نظم جدیدی در حال رقم خوردن است که در این نظم جدید کشورهای مستقل، جایگاه اصلی را خواهند داشت و قدرت‌های سلطه‌گر و استکباری افول خواهند کرد، گفت: نشانه‌های تحقق این نظم جدید مشاهده می‌شود و یقین داشته باشید که آینده از آن ملت بزرگ ایران به ونزوئلا و ملت‌های مستقل آمریکای لاتین خواهد بود؛ زنده باد ایران، زنده‌باد ونزوئلا.