kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۴۹۷
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۷
سیاست‌های کار با شعار سال هماهنگ باشد

ضرورت حفظ کارگران ماهر و باتجربه

 
 
 
نماینده کارگران در شورای‌عالی کار با اشاره به اینکه مشاهده می‌شود تعداد زیادی از کارفرمایان، شغل ایجاد کرده‌اند اما نیروی کاری نیست، افزود: کارگران با توجه به هزینه‌های زندگی به‌دنبال شغلی هستند که درآمد بیشتری داشته باشد.
هادی ابوی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره مطالبات کارگران گفت:‌ یکی از مطالبه‌های اصلی کارگران امنیت شغلی و بحث معیشت کارگران است. در زمان حاضر مشاهده می‌کنیم که کارفرمایان شغل را ایجاد کرده‌اند اما نیروی کاری برای شغل وجود ندارد, این شغل برگرفته از معیشت است، معیشت کارگران باید واقعی دیده شود. واقعیت جامعه این است که هزینه سبد معاش کارگر حدود 15 تا 16 میلیون تومان است. ازآن‌جایی که چنین درآمدی برای یک کارگر در یک شغل دیده نمی‌شود به‌صورت اجباری کارگر مجبور است مدام به‌دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.
نماینده کارگران در شورای‌عالی کار افزود: در زمان حاضر منظور از کار بهتر این نیست که کارگر استراحت بیشتر داشته باشد و جایگاه کاری‌اش بالاتر باشد بلکه بیشترین بحث کارگر درآمد است؛ یعنی درآمد کارگر به‌گونه‌ای باشد که بتواند زندگی‌اش را تأمین کند. اصلاح بعضی موارد از تأمین اجتماعی و قانون کار در بهبود فرآیند کار مهم است.
ابوی ادامه داد: حقوق کارگران کفاف هزینه‌های زندگی‌شان را نمی‌دهد. بهتر است دولت اگر برنامه‌ای برای کوپن و بن الکترونیک و حمایتی دارد کارگران را در برنامه‌های خود بیاورد. در زمان حاضر نزدیک به 80 درصد دریافتی کارگران برای مسکن و اجاره‌بها صرف می‌شود. برای خانه‌دار‌شدن کارگران از طریق تعاونی‌ها لازم است در ابتدا تعاونی‌های مسکن کارگری تشکیل و سپس توسط آنها وام‌های بدون بهره با اقساط بلند به کارگران پرداخت شود.
او، تأمین زمین رایگان، پرداخت وام‌های ارزان و نظارت بر ساخت‌وساز را از جمله اقدامات مؤثر در تأمین مسکن کارگران خواند و افزود: کارگران برای خانه‌دار شدن آورده کمی دارند بنابراین اگر قرار است مسکن کارگری با قیمت مناسب ساخته و تحویل آنها شود بهترین راه این است که کارگران در قالب تعاونی‌های مسکن ساماندهی شوند و دولت و وزارت تعاون بر عملکرد آنها نظارت کند.
به‌گفته دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، دریافتی کارگران آن‌قدری نیست که بتوانند اقساط سنگین وام و تسهیلات بانکی را پرداخت کنند به همین دلیل لازم است وام‌های بدون بهره با اقساط بلندمدت در اختیار کارگران قرار گیرد.
ابوی با تأکید به اینکه بحث عائله‌مندی کارگران باید اصلاح شود، افزود: در بحث قانون جوانی جمعیت جوانان تشویق به ازدواج می‌شوند اما مشاهده می‌کنیم درآمد کارگر مجرد و متأهل یکسان است. باید این مسئله اصلاح و درآمد کارگر متأهل بیشتر باشد. 
وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث جدیدی که در شورای‌عالی کار مطرح شد بحث عائله‌مندی کارگران با توجه به بحث جوان‌‌سازی جمعیت بود، اضافه کرد: مقرر شد که در بحث عائله‌مندی تفاوتی در پرداخت کارگران مجرد و متأهل نباشد.
نماینده کارگران در شورای‌عالی کار گفت: یکی از تصمیمات شورای‌عالی کار این بود، کارگری که برای اولین بار به کارگاهی می‌رود در راستای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، اگر هم سابقه ندارد اما حق اولاد دریافت کند در حالی که در قانون قبلی برای این منظور حداقل 720 روز سابقه لازم بود آقای وزیر قول حل شدن این موضوع را طی چند ماه آینده داده‌اند. مسئله دیگر این است که نیروی کار به‌اندازه تعداد فرزندانی که دارد حق اولاد دریافت کند؛ مثلاً‌ کارگری پنج فرزند داشته است برای دو فرزند حق اولاد دریافت کرده است در حالی که می‌بایست به‌تعداد فرزندانش دریافت می‌کرد.
گفتنی است، پایین بودن دستمزد کارگری موجب کوچ کارگران به خصوص افراد ماهر به مشاغل دیگر از جمله رانندگی در تاکسی‌های اینترنتی، مسافرکشی و باربری با موتورسیکلت، دستفروشی و از این قبیل شده است چرا که دستمزد کارگران، کفاف حداقل‌های زندگی را نمی‌دهد. این در حالی است که در سال رشد تولید قرار داریم و باید سیاست‌ها به طرف جذاب‌تر کردن شرایط کارگری و حفظ کارگران ماهر و با تجربه برود.