kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۵۲۵
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۲
اعلام نتایج بررسی اولیه مسمومیت‌های اخیر از سوی وزارت بهداشت و کشور

بیش از ۹۰ درصد ابراز ناراحتی دانش‌آموزان ناشی از اضطراب ایجاد‌شده در فضای مدرسه بوده است

همزمان با انتشار بیانیه شماره 2 وزارت کشور، وزارت بهداشت نیز نتایج بررسی‌ها و جمع‌بندی کمیته علمی وزارت بهداشت در زمینه بروز بدحالی در دانش‌آموزان را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون درمان وزارت بهداشت درخصوص آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت درباره بروز بدحالی در برخی مدارس، گفت: پس از دستور وزیر بهداشت مبنی بر تشکیل کمیته علمی و بررسی بدحالی‌هایی که دربرخی مدارس ایجاد شد، کمیته علمی با بیش از ۳۰ نفر از بهترین دانشمندان مرتبط با این موضوع اعم از متخصصین ریه، سم‌شناسی، میکروب‌شناسی، عفونی، روانپزشک، بهداشت محیط و... تشکیل شد. این کمیته چند جلسه برگزار کرد و اعضای کمیته حضور میدانی پیدا کردند، در نهایت نتایج بررسی‌ها این شد که این قضیه دارای چند بخش است، بخشی از بچه‌ها با ماده محرک استنشاقی مواجه شدند. یک بخش دیگر مربوط به دانش‌آموزانی است که در کنار دانش‌آموزانی بودند که با ماده محرک مواجهه داشتند و اضطراب و نگرانی به آنها منتقل شده است. بخش سوم هم مربوط به کسانی است که اصلا در آن مدرسه‌ای که ماده محرک با تعدادی از دانش‌آموزان تماس پیدا کرده، حضور نداشتند و عوارضشان ناشی از آثار روحی و روانی بوده که بر آنها گذاشته شده است.
سعید کریمی تاکید کرد: بچه‌هایی که در معرض ماده محرک قرار داشتند، دچار علائم تحریکی تنفسی شدند و به دنبال آن ضعف و دل درد و بی‌حالی برایشان ایجاد شد که این‌ها علائم مواد محرک است. مواد محرک آسیب زا چندین دسته هستند که موادی که بچه‌های ما با آن تماس پیدا کردند، از نوع گاز‌های جنگی و کشنده نبود و تا الان موردی از فوت نداشتیم و عمده بچه‌ها در طول ۶ ساعت مرخص شدند و فقط تعدادی دیگر که سابقه بیماری داشتند نیاز به بستری پیدا کردند.
کریمی افزود: این ماده محرک می‌تواند لزوما گاز نباشد و می‌تواند به صورت پودر یا خمیر یا حتی مایع باشد که وقتی روی شوفاژ یا بخاری ریخته می‌شود یا در اثر حرارت تبخیر شود و علائم حیاتی را دچار مشکل کنند.
وی بیان داشت: کارکنان مدرسه باید قبل از ورود دانش‌آموزان، محل را بررسی کنند تا در داخل کلاس بو یا علائم تحریکی و مشکوک نباشد تا از این طریق بتوانند آرامش ایجاد کرده و در عین حال مسئولان مدرسه از آن محیط حفاظت کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در بررسی‌های ما شاید کمتر از ۱۰ درصد بچه‌ها کسانی هستند که واقعا با یک ماده محرک مواجه شدند و این علایم را داشتند. این مواد محرک، عمدتا مواد دم دستی هستند و برخلاف آنچه که برخی اظهار کردند، مواد دم‌دستی هستند که می‌توانند تحریک ایجاد کنند. در عین حال به تیم‌های اورژانس اعلام کردیم که تریاژ را از همان محیط آغاز کنند.
کریمی گفت: از نظر پزشکی این مواد محرک معمولا با آب شسته می‌شوند؛ بنابراین اگر دانش‌آموزی علائم را داشت، بهتر است شست‌وشو انجام شود، همچنین افرادی که نزدیک به عامل محرک باشند، ممکن است لباس‌هایشان آلوده شود و دوباره بر اثر تماس با لباس، همان علایم تشدید شود؛ بنابراین لباس‌ها عوض شوند و شست و شو صورت بگیرد و همچنین مایعات فراوان بنوشند.
وی افزود: مواد محرک معمولا عوارض زودگذر دارند و طولانی مدت نیستند و اینکه این مواد محرک در آینده تاثیرگذار هستند یا خیر، باید بررسی بیشتر صورت بگیرد.
وجود مواد سمی و خطرناک
در هیچ‌یک از دانش‌آموزان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی یافت نشد
در همین حال بیانیه شماره ۲ وزارت کشور درباره نتایج اولیه تحقیقات از مسائل پیش آمده در برخی از مدارس کشور، شامگاه دوشنبه منتشر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، متن این بیانیه به شرح زیر است:«پیرو نخستین بیانیه وزارت کشور در پیگیری التهابات ایجاد شده در برخی از مدارس و بروز ناراحتی برای تعدادی از دانش‌آموزان عزیز و در تعقیب مجدانه این مسئله مهم و با فعالیت شبانه‌روزی وزارت‌خانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، نهادها و دستگاه‌های اطلاعاتی، قضایی و امنیتی، نتایج حاصله زیر به اختصار به سمع و نظر مردم شریف ایران می‌رسد:
۱. بنا بر گزارش‌های واصله تاکنون در ۲۵۰ کلاس از مدارس سراسر کشور، تعداد محدودی از دانش‌آموزان ابراز احساس عوارض و ناراحتی کرده‌اند.
۲. براساس بررسی نمونه‌های مشکوک در معتبرترین آزمایشگا‌ه‌های کشور و جمع‌بندی نتایج حاصله در کمیته علمی وزارت بهداشت که از متخصصین ارشد حوزه‌های مختلف درمانی و بهداشتی تشکیل شده است و همچنین سازمان پدافند غیرعامل و... خوشبختانه تا این لحظه وجود مواد سمی و خطرناک در هیچ‌یک از دانش‌آموزان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی یافت نشده است.
۳. در آزمایش‌های انجام شده درکمتر از پنج درصد مراجعین مواد محرکی یافت شده که منجر به بدحالی دانش‌آموزان و بروز علائمی شده است که خوشبختانه هیچ‌کدام منجر به مخاطرات و عوارض پایدار برای فرزندان‌مان نشده است، این می‌تواند یک اقدام عامدانه و جنایتکارانه باشد و تحقیقات در این زمینه توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی ادامه دارد.
۴. در نشست مشترک کمیته علمی وزارت بهداشت ودرمان، بنا به اطلاعات ارائه شده استانداران مرتبط با موضوع و سایر بخش‌های مربوطه، معلوم شد که بیش از ۹۰ درصد ابراز ناراحتی دانش‌آموزان ناشی از اضطراب و نگرانی‌های ایجاد شده در فضای کلاس و مدرسه بوده است.
۵. برابر بررسی‌های به عمل آمده بخشی از مواردی که منجر به ایجاد التهاب در برخی از مدارس شده است، ناشی از اقدامات ماجراجویانه است که مسئله مورد رسیدگی قرار گرفته است.
۶. تعدادی از عناصر مخل روان و سلامت جامعه، که با نشر اکاذیب و تشویش اذهان در کنار هیاهوی کور بیگانگان در ایجاد جو ملتهب و اضطراب تلاش داشته‌اند، توسط مراجع قضایی تحت پیگرد قرار گرفته‌اند که رسیدگی فوری و قاطع مورد انتظار است.
7. از اولیاء و والدین محترم دانش‌آموزان در سراسر کشور که تاکنون با خویشتن‌داری و همراهی خود، مانع از اخلال در امر آموزش فرزندان شده‌اند، خواهشمند است با رفع نگرانی از این عزیزان، در صورت مشاهده هرگونه عوامل برهم‌زننده آرامش و سلامت دانش‌آموزان موارد را به سرعت به دستگا‌ه‌های مسئول گزارش کنند.»