kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۳۸۸
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۳
بر اساس مشاهدات میدانی

قیمت مرغ در بازار کاهش یافت

 

بررسی میدانی نشان داد که دیروز قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است.
گزارش میدانی خبرگزاری فارس از بازار دیروز مرغ حاکی است قیمت این کالای پروتئینی نسبت به هفته گذشته حداقل دو هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یافت.
براین اساس هر کیلوگرم مرغ در فروشگاه‌های محصولات پروتئینی 66 هزار تومان به فروش رفت. این در حالی است که هفته گذشته نرخ هر کیلوگرم مرغ گرم، 68 هزار تومان برچسب خورده بود. در حالی که پیش از این گفته می‌شد با افزایش تقاضای مرغ به ویژه در آستانه عید و ماه رمضان، قیمت‌ها افزایش خواهد یافت، اما در حال حاضر شاهد روند کاهش قیمت‌ها هستیم.
در روزهای گذشته با بالا رفتن قیمت گوشت در بازار، برخی پیش‌داوری کرده بودند که تقاضا در بخش گوشت سفید هم افزایش می‌یابد و قیمت مرغ بیش از اندازه بالا خواهد رفت.
البته همزمان با کاهش دو هزار تومانی قیمت مرغ در هر کیلو‌، تعدادی از فروشندگان پروتئینی برخی قطعات مرغ را گران‌تر کرده‌اند که دو دلیل‌ دارد نخست اینکه افزایش تقاضا در این بخش موجب شده برخی فروشندگان قیمت‌ها را بالا ببرند و دلیل دوم اینکه ستاد تنظیم بازار فقط برای مرغ کامل، قیمت تعیین کرده است و مشتقات آن شامل این نرخ‌گذاری نیست و به همین دلیل دست سودجویان برای افزایش قیمت باز است. ستاد تنظیم بازار در آخرین جلسه قیمت هر کیلوگرم مرغ را 63 هزار تومان تعیین کرده بود.
گفتنی است با توجه به اینکه درآمد اقشار کم‌درآمد سالانه یک‌بار افزایش می‌یابد بهتر است قیمت ارزاق عمومی و اجاره بها، سالانه یکبار تغییر کند تا امثال کارگران و بازنشستگان گرفتار نوسانات هر روزه بازار نشوند.
پیش‌بینی تولید میگو
در همین حال رئیس ‌سازمان شیلات هم از انجام برنامه‌ریزی جهت تولید سالانه ۱۶۰ تُن میگو، ۵۰۰ هزار تُن انواع آبزیان از طریق پرورش در دریا و صید سالانه ۸۵۰ هزار تُن طی برنامه هفتم توسعه خبر داد.
حسینی ادامه داد: سازمان شیلات ایران هرساله به عنوان تسهیلات ارزان‌قیمت سرمایه در گردش، وام‌هایی را در اختیار پرورش‌دهندگان بخش خصوصی قرار می‌دهد. البته امسال هم ۱۲۶ میلیارد تومان با سود ۱۵ درصد در قالب تسهیلات بانکی در اختیار پرورش‌دهندگان بخش خصوصی قرار گرفت.
وی با اشاره به این که در زمینه توسعه صید و صیادی و افزایش بهره‌وری از ذخایر آبزیان دریاهای جنوب و شمال کشور همگام با حفظ ذخایر، برنامه‌های کلانی از سوی سازمان شیلات تدوین شده است، افزود: از سوی دیگر وجود ۷۰ بندر صیادی با ۱۲۰ اسکله تخلیه آبزیان و ۳۷ اسکله مردمی به عنوان نقطه تلاقی خشکی و دریا، ظرفیت مناسبی برای توسعه صنعت شیلات محسوب می‌شود.