پایگاه خبری المعلومه خبر داد
انتقال تروریستهای داعشی توسط آمریکا از عینالاسد به دیالی عراق
تحلیلگر سیاسی عراق از وجود اطلاعات دقیق و تأییدشدهای مبنی بر اقدام آمریکا در راهاندازی یک «خط تاکسیِ» هوایی برای داعش برای انتقال تروریستهایش از عینالاسد در غرب عراق به ارتفاعات دیالی در شرق این کشور خبر داد.
بارها و بارها گفته شده است که رد پای دخالتهای دولتهای غربی را میتوان در شکلگیری ناآرامیها در غرب آسیا و نیز میتوان در شکلگیری گروههای افراطی و خشن چون داعش پیگیری کرد. اما این گفتهها وقتی جذابتر میشوند که از زبان «متهمانِ» این پرونده جاری شوند. یادمان هست که چندی پیش نخستوزیر سابق قطر در اعترافات بیسابقهای، جنگ جاری در سوریه را کار آمریکا، عربستان و قطر خواند و گفت آنچه در سوریه رخ داد انقلاب مردمی نبود بلکه جنگی بود که در زمان صدارت او آغاز شد. چنین اعترافی را از مقامهای فرانسوی نیز به یاد داریم. چندی پیش نیز یکی از اعضای وزارت دفاع آمریکا اعتراف مشابهی داشته است؛ یکی از اعضای وزارت دفاع آمریکا میگوید تصمیم واشنگتن برای حمایت از عناصر تروریستی در آغاز جنگ داخلی سوریه فاجعهآمیز بود و باعث ظهور داعش و سایر گروههای شبهنظامی در غرب آسیا شد.
حالا «عقیل الطائی»، تحلیلگر سیاسی عراق، درخصوص حمایت آمریکا از تروریسم در مناطق خاصی از کشورش برای متزلزل کردن ثبات موجود، هشدار داد و گفت که آمریکا از «تاکسی داعش» برای انتقال تروریستها از پایگاه «عین الاسد» در الانبار به «تلال حمرین» در دیالی استفاده میکند. وی در گفتوگو با وبگاه المعلومه، توضیح داد: «حضور آمریکا در عراق پروندهای در همپیچیده است که تنها با ائتلاف بلوکهای سیاسی ملی میتوان آن را بست. اطلاعات دقیق و تاییدشدهای در دست است که حاکی از آن است که بالگردهای موسوم به «تاکسی داعش» که در واقع بالگردهایی از نوع «شینوک» هستند، اقدام به انتقال گروههای کوچک از تروریستهای داعش از پایگاه عین الاسد در الانبار به ارتفاعات حمرین در دیالی میکنند و این امر با دوربینهای حرارتی رصد شده است.»
آنطور که فارس نوشته، این تحلیلگر عراقی همچنین افزود: «هواپیماهای آمریکایی داعش را به همراه سلاح و موتورسیکلت از و به مناطق مذکور منتقل میکنند و تروریستها از این امر در انجام عملیاتهای جنایتکارانه در نزدیکیهای دیالی، المقدادیه و جنوب کرکوک بهره میبرند. این گروهها علاوهبر دریافت حمایتهای لجستیکی و معیشتی طبق دستورالعملهایی که دریافت میکنند، حرکت میکنند.»
نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴، به بهانه مبارزه با داعش وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیرو را در قالب یک ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آنها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تأکید کردند. تأکید مردم عراق بر اخراج آمریکا زمانی شدت گرفت که آمریکا سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیسسازمان الحشدالشعبی عراق را به شهادت رساند. در واکنش به این جنایت، پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد. با وجود چند دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد و مدعی خروج یگانهای رزمی خود و تغییر ماموریت نیروهای باقیمانده در عراق به استشاری و آموزشی است.