استاندار تهران:
نمایشگاههای عیدانه و رمضانه در استان تهران بر پا میشود
استاندار تهران از برگزاری نمایشگاههای عرضه مایحتاج شب عید و ماه رمضان در پایتخت و شهرستانهای استان تهران خبر داد.
علیرضا فخاری در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند برگزاری نمایشگاههای ویژه مایحتاج شب عید گفت: این نمایشگاهها در پنج نقطه حکیمیه، ارم، مصلی، خاوران و بوستان ولایت و همچنین شهرستانهای استان تهران برگزار خواهد شد. در حقیقت این نمایشگاهها عیدانه و رمضانه هستند تا اقلام مورد نیاز شهروندان برای شب عید و ماه مبارک رمضان را عرضه کنند.
وی افزود: بیتردید نمایشگاهها باید دارای چندین هدف یعنی قیمت و کیفیت مناسب، فراوانی، در دسترس بودن و پراکندگی در استان جهت دسترسی شهروندان باشند. باید تنوع کالایی در نمایشگاهها تأمین شود و این نمایشگاهها در سطح استان پراکنده خواهند بود تا مردم به منظور تأمین کالا مجبور نشوند به شهر تهران مراجعه کنند. بیتردید مراجعه مردم از سطح شهرستانها به شهر تهران باعث ایجاد ترافیک و مصرف بالای سوخت خواهد شد.
استاندار تهران تاکید کرد: کمبود کالایی برای شب عید وجود ندارد اما لازم است تا نظام توزیع بهبود پیدا کند و ساماندهی جدیدی برای آن در نظر گرفته شود و از سوی دیگر با تحول در حوزه نظارت بتوانیم شب عید کنترل قیمت و بازار را انجام دهیم.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، «شهیاد آبنار»؛ مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی از برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی و ضروری در ایام پایانی سال جاری و ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۸ اسفند به مدت ۱۰ روز در سراسر کشور دایر میشود و قیمت کالاهای عرضه شده در آن ۱۰ درصد کمتر از قیمت بازار خواهد بود. محل برگزاری این نمایشگاه در تهران بوستان ولایت، خلیجفارس، مصلی، حکیمیه و... است.
کالاهای عرضه شده شامل روغن نباتی، برنج، شکر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، خرما، ماهی، صیفیجات (پیاز و سیب زمینی) و انواع میوهها اعم از پرتقال و سیب است. در بخش اقلام غذایی ماکارونی، کنسروجات، رب گوجه فرنگی، آجیل، شیرینی، کیک، کلوچه، شکلات، انواع شیرینی، آب معدنی، لبنیات و حبوبات عرضه میشود.
همچنین وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار و تأمین نیاز ماه مبارک رمضان و ایام نوروز طرح فجر تا فطر را آغاز کرده که با توزیع گوشت قرمز گرم و منجمد وارداتی سعی در شکستن قیمتها دارد. اجرای طرح فجر تا فطر، از دهه مبارک فجر سال جاری آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان سال آینده ادامه خواهد داشت. در این طرح، انواع کالاها (۳۴ محصول) با تخفیفهای ویژه ۱۰ تا ۲۵ درصدی به فروش میرسد.
این طرحها باید به حذف واسطهها منجر شود. ارسلان قاسمی؛ رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون با تاکید بر سیستم توزیع ناکارآمد گوشت، افزود: کسانی که سالهاست از این رانت استفاده کردهاند حاضر نیستند از منافع رانتی خود بگذرند. سیستم توزیع ناعادلانه و رانتی کشور سبب شده تا سوداگران قیمتها را مدیریت کرده و نرخ گوشت افسار گسیخته باشد.
گفتنی است، برپایی نمایشگاههای عیدانه و رمضانه اگر به عرضه مایحتاج با تخفیفهای بالا باشد قدرت خرید مردم را بالا میبرد.