kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۴۹۳
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۷
در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر مطرح شد

مقام معظم رهبری؛ حامی شعرا و ادبای این سرزمین(اخبار ادبی و هنری)

 
 
 
در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان این‌که مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) بیشترین نقش را در ارتقای شعر و ادبیات به‌ویژه در حوزه انقلاب اسلامی و مقاومت دارند، عنوان کرد: این شخصیت عالی‌قدر همچون یک باغبان و پدری دلسوز حامی شعرا و ادبای این سرزمین هستند.
همزمان با چهل‌وچهارمین فجر شکوهمند انقلاب اسلامی، آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، عصر جمعه (چهاردهم بهمن‌ماه ۱۴۰۱) با حضور محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران)، رضا اسماعیلی (دبیر علمی هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر)، مدیران و مسئولان فرهنگی کشور و جمعی از شاعران و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، ضمن تبریک ولادت علی‌بن‌ابی‌طالب‌(ع) و عید بزرگ چهل‌وچهارمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، بیان کرد: خدای متعال را شاکریم در چنین شبی اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزار شد.
او با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران یک نهضت بزرگ با بافتی فرهنگی است، عنوان کرد: اندیشمندان بزرگ انقلاب، رهبران آن نیز هستند. بسیاری از تحولات سیاسی، یک گروه نظریه‌پرداز و رهبران فکری و یک گروه عملیاتی و اجرایی دارند. امتیاز بزرگ انقلاب اسلامی ایران این است که رهبر، موسس و بنیانگذار آن مهم‌ترین نظریه‌پرداز این حرکت بزرگ هم بود. امام(ره) یک شخصیت کم‌نظیر، حکیم، فیلسوف، عارف، مفسر، فقیه، عالم بزرگ و مرجع تقلید مومنان بود؛ از این‌رو فضای تنفسی این نهضت تماماً فرهنگی است و آثار فرهنگی که در این نهضت بزرگ حضور داشته و نقش‌آفرینی کردند در حوزه شعر و ادبیات است. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امام عظیم‌الشأن ما در کنار همه خصلت‌های بزرگ و تبحری که در دانش‌های مختلف داشت، خود یک شاعر توانمند بود، ابیاتی را از یک شعر امام خمینی(ره) خواند. وی افزود: رهبر عزیز انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) نیز در کنار همه خصلت‌ها و ویژگی‌های مهم و منحصربه‌فردی که دارند، بیش از ۳۳ سال کشتی انقلاب را در میان امواج متلاطم هدایت کردند. ایشان خود شاعری برجسته هستند و هر سال در ماه مبارک رمضان و در شب تولد کریم اهل‌بیت، امام حسن مجتبی‌(ع) میزبان شعرا هستند و در عین حال جریان شعری و ادبی را در راستای اهداف انقلاب راهبری کردند. 
او ضمن بیان این‌که امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) بیشترین نقش را در ارتقای شعر و ادبیات به‌ویژه در حوزه انقلاب اسلامی و مقاومت دارند، عنوان کرد: این شخصیت عالی‌قدر همچون یک باغبان و پدری دلسوز حامی شعرا و ادبای این سرزمین هستند. این افتخار بزرگی است که در سرآمد شعر و ادبیات ما چنین شخصیت فرزانه‌ای قرار دارد. 
در ادامه این برنامه از استاد «قادر طهماسبی» متخلص به فرید تقدیر و تشکر به عمل آمد. همچنین شاعرانی از تاجیکستان و لبنان به شعرخوانی پرداختند. در بخش دیگر این آیین، رضا اسماعیلی ضمن تبریک چهل‌وچهارمین فجر انقلاب اسلامی «بیانیه هیئت داوران هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر» را قرائت کرد و در پایان برنامه برگزیدگان هر بخش معرفی شدند.