kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۸۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۷
در ادامه روند صعودی چند روز اخیر رخ داد

پیشروی شاخص بورس به سمت کانال یک میلیون و 500 هزار واحد

 
 
 
 
شاخص بورس دیروز، بیش از ۱۸ هزار واحد دیگر رشد کرد و به کانال یک میلیون و 500 هزار واحد نزدیک‌تر شد.
شاخص کل در پایان معاملات دیروز با رشد ۱۸ هزار و 293 واحدی توانست به جایگاه یک میلیون و ۴۷2 هزار و 761 واحد برسد و به سوی کانال یک میلیون و 500 هزار پیشروی کند. شاخص کل هموزن هم با 3675 واحد افزایش به 433 هزار و 763 واحد رسید. ارزش معاملات خرد به میزان ۴,۳۰۱ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز سه‌شنبه با کاهش مواجه شد ولی نسبت به هفته‌های قبل هنوز هم در جایگاه بالایی قرار دارد.
شاخص کل بورس روز سه‌شنبه هم توانسته بود با رشد 45 هزار و 133 واحدی به جایگاه یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحد برسد که با ثبت رشد بیش از سه درصدی در یک روز رکورد بی‌نظیری را در سال جاری ثبت کرده بود.
به اعتقاد کارشناسان افزایش نرخ ارز، خبر عرضه‌های مستمر خودرو در بورس کالا و شرایط مقاومت‌ها و حمایت‌های تکنیکالی از جمله دلایل روند مناسب بازار در روزهای اخیر بوده است.
در مجموع رشد بیش از 63 هزار واحدی شاخص بورس در دو روز اخیر کام بسیاری از سهامداران را شیرین کرده است البته به تاکید خبرگزاری فارس «این نکته را نباید هیچ وقت فراموش کرد که سرمایه‌گذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است و قبل از خرید و فروش حتما باید مطالعه و مشورت با افراد خبره و امین صورت گیرد».
کاهش چشمگیر تاخیر شرکت‌ها در افشای اطلاعات
در همین حال سرپرست مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس، دیروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شرکت‌هایی که در بورس پذیرش می‌گیرند باید اطلاعات ماهانه، سه ماهه، شش ماهه، و 12‌ماهه حسابرسی شده یا حسابرسی ‌نشده را در سامانه کدال افشا کنند. همچنین یکی دیگر از موارد نظارتی ما نظارت در مورد زمان پرداخت سود شرکت‌هاست که در مجامع عمومی آنها تصویب می‌شود که این زمان نباید از هشت ماه اعلام‌شده قانون بعد از مجمع بیشتر باشد.
ولی‌الله جعفری یادآور شد: پیشنهادی در قالب لایحه اصلاح قانون بازار سرمایه به مجلس ارائه می‌شود که مدت زمان پرداخت سود بعد از مجمع از هشت ماه به سه ماه کاهش پیدا کند. در آن صورت باید هیئت‌مدیره شرکت‌ها سودی را مصوب کنند که امکان پرداخت به سهامداران وجود داشته باشد.
وی در مورد تأخیر در افشا و انتشار اطلاعات هم گفت: میانگین تاخیر شرکت‌ها از 24 روز سال 95 در حال حاضر در پایان سال 1400 به هشت دهم روز یعنی 16 ساعت کاهش پیدا کرده است و شرکت‌هایی که اطلاعات خود را با تاخیر منتشر کنند، اسامی هیئت‌مدیره آنها در کدال منتشر می‌شود.