در بیست و هفتمین کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی مطرح شد
وعده نجات زمین این بار در کشور اهرام ثلاثه
سرویس خارجی-
بیست و هفتمین کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل در حالی در مصر در حالی برگزاری است که نجات کره زمین از گازهای گلخانه ای از اهداف این کنفرانس اعلام شده است. با این وجود کارشناسان می گویند هیچ امیدی به موفقیت این اجلاس ندارند.
در میانه جنگ اوکراین و بحران انرژی و در حالی که کشورهای غربی به سمت استفاده از سوخت های فسیلی و زغال سنگ هجوم آورده اند، و رکود اقتصادی و کمبود مواد غذایی ناشی از این جنگ آنها را به شدت آزار می دهد، کشور مصر از روز ۶ تا ۱۸ نوامبر( 15 تا 27 آبان) میزبان کنفرانس اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی کاپ ۲۷ (COP27) شده است. سران و نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان به شهر شرمالشیخ در کنار دریای سرخ دعوت شدهاند تا در این کنفرانس 12 روزه درباره راههای کاهش تولید و نشر گازهای گلخانهای رایزنی کنند. بر اساس گزاش «دویچه وله» اغلب کشورهای شرکتکننده در این اجلاس در سال ۱۹۹۷ نیز به منظور کاهش تولید دی اکسید کربن (گاز حاصل از مصرف انرژیهای فسیلی) پیمان «کیوتو» را امضاء کردند که بسیاری از هدفهای آن همچنان دور از دسترس مانده است. تحلیلگران معتقدند در دورانی که جهان با بحرانهای فراوان و فزایندهای رو بهروست و به دلیل تشدید منازعات بین المللی و شکاف بین قدرت های بزرگ انتظارات از این کنفرانس حداقلی است و همین که کنفرانس کاپ۲۷ برگزار میشود، خود یک موفقیت است.
بر اساس این گزارش کشورهای موسوم به گروه۲۰، شامل بیست اقتصاد[سابقا!] برتر جهان و عامل انتشار حدود ۸۰ درصد گازهای گلخانهای در جهان به شمار میروند که بر محیط زیست و زندگی همه کشورها تاثیرات مخربی دارند.کارشناسان میزان خسارتهای جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی را بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد دلار در سال برآورد میکنند و برخی کشورهای صنعتی نگرانند هزینه کردن برای جبران این خسارتها معضلات دیگری نظیر کمبود سرمایه برای پروژههای عمرانی را به وجود آورد.
به سوی جهنم
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در آغاز اجلاس خطاب به کشورهای شرکت کننده گفت که جهان با یک انتخاب جدی مواجه است و این انتخاب همکاری فوری برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای یا محکوم کردن نسل های آینده به مواجه با فاجعه آب و هوایی است.
این هشدار درحالی است که کشورهای شرکت کننده در این اجلاس با مسایلی مانند جنگ در اوکراین، تورم افسارگریخته و کمبود انرژی مواجه هستند. ایرنا نوشته گوترش به نمایندگان کشورها در شهر ساحلی شرمالشیخ مصر گفت: بشریت یک انتخاب دارد: همکاری یا نابودی. وی سپس خواستار یک پیمان میان کشورهای ثروتمند و فقیرجهان برای تسریع کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و تخصیص بودجه شد تا کشورهای فقیرتر بتوانند انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند و با تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کشورهای خود مقابله کنند: «سطح گازهای گلخانه ای همچنان رشد می کند. دمای جهانی همچنان در حال افزایش است. سیاره ما به سرعت به نقطه ای نزدیک می شود که مواجه با بحران آب و هوایی را اجتناب ناپذیر می کند. ما در مسیر قرار گرفتن در جهنم آب و هوا هستیم و به سرعت به سوی این مقصد حرکت می کنیم.»
از اموال پدرم چه خبر؟
خبر دیگر از کنفرانس شرم الشیخ این که پسر دیکتاتور اسبق مصر در واکنش به حضور نماینده آمریکا در نشست آب و هوایی در شرم الشیخ با لحنی کنایه آمیز جویای سرنوشت اموال و داراییهای بلوکه شده پدرش در آمریکا شد. .
ایسنا در این باره به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم نوشته، «علاء مبارک»، پسر حسنی مبارک در توییتی با لحنی کنایه آمیز با اشاره به اظهارات جان کری در سال ۲۰۱۱ مبنی بر بلوکه کردن ۳۱.۵ میلیارد دلار دارایی حسنی مبارک در آمریکا، نوشت: «به شرم الشیخ خوش آمدی! چه خبر از داراییهای بلوکه شده؟»پسر حسنی مبارک از زبان کری پاسخ احتمالی را به سؤال خود داد و نوشت: «آه، این یک موضوع قدیمی است و صرفا یک حرف بود و بعدا گفتیم که یک اشتباه ناخواسته بود»مبارک در پایان این توییت به زبان انگلیسی نوشت: «ننگ بر تو.»