kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۹۴۶
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۸

حرف و حدیث‌های نقش «آرادکوه» درخصوص تجمع گاز متان

 

ایجاد گاز متان بر فراز آرادکوه و سایر مراکز دفع پسماند در هر کجای دنیا طبیعی است اما آرادکوه در سال‌های اخیر هشدارهای متعددی دریافت کرده که باتوجه به نگرانی‌های به وجود آمده باید طرح تجهیز آرادکوه یا انتقال آن به مکانی دیگر تسریع شود.
به گزارش تسنیم، روز شنبه 7 آبان‌ماه ناسا گزارشی از تشکیل ابر پنج کیلومتری گاز متان در جنوب تهران منتشر کرد که پس از بررسی محدوده در تصویر انتشار یافته مشخص شد این آلودگی حدوداً بر فراز مجتمع پردازش زباله آرادکوه تجمع یافته که از سال 1342 مرکز انباشت، زباله‌سوزی و دفن پسماند استان تهران است.
سرریز زباله‌های عادی و بیمارستانی پایتخت به این منطقه در جنوب تهران علاوه‌بر آلودگی‌های زیست‌محیطی، نفس ساکنان این منطقه را به شماره‌انداخته است و با وجود اخطارهای زیست محیطی، این مجتمع هنوز با فناوری روز دنیا هماهنگ نشده و با وجود تصمیم چندین باره مسئولان برای برطرف‌کردن معضل مجتمع دفن پسماندهای آرادکوه به‌واسطه تخریب‌های زیست‌محیطی و ناهنجاری‌های اجتماعی، همچنان آرادکوه به فعالیت خود و آلوده‌‌سازی هوا، خاک و آب ادامه می‌دهد.
تجهیزات و بستر مناسب برای استحصال گاز
در آرادکوه تعبیه نشده است
رئیس‌محیط‌زیست شهرستان ری در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به وجود معضلات ناشی از آرادکوه اظهار داشت: لندفیل یا مجتمع دفن زباله در تمام دنیا به عنوان یکی از مراکز تولید گاز متان محسوب می‌شود. 
علیرضا فاضلی ثانی افزود: در مجتمع پردازش زباله آرادکوه چون لندفیل قدیمی و مربوط به حدود 60 سال پیش است، تجهیزات و بستر مناسب برای استحصال گاز در آن تعبیه نشده است.
فاضلی بیان داشت: موضوع انتقال مرکز پسماند آرادکوه در کارگروه پسماند مطرح شده و در طرح جامع شهر تهران که در شورای شهر تهران مصوب شده در 20 سال آینده برای انتقال آن اقدام می‌شود.
وی با بیان اینکه جانمایی انتقال این مرکز انجام شده است، گفت: جانمایی محل مشخص و کارشناسان و مشاوران در زمینه محل آن اقداماتی داشتند که در حال بررسی است. ظرفیت آرادکوه نیز مانند سایر لندفیل‌ها محدود است و مسئولان در حال بررسی و به نتیجه رساندن این موضوع هستند.
رئیس‌محیط‌زیست شهرستان ری ادامه داد: بخشی از زباله‌های وارده به آرادکوه تبدیل به کمپوست می‌شود و تمام لندفیل‌ها تلاش می‌کنند حجم زباله دفنی را کاسته و بخشی از زباله‌ها در زباله‌سوز سوزانده و برق از آن استحصال شود اما تولید کمپوست و مانداب شیرابه‌ها همیشه با بوی نامطبوع همراه است که باید برای کاهش آن تلاش شود.
عزیزی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز در رابطه با انتشار تصویر ابر پنج کیلومتری متان بر فراز منطقه آرادکوه گفت: این موضوع صرفاً در حد یک گزارش خبری منتشر شده و پرسش ما از دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و محیط زیست تهران با این پاسخ مواجه شد که هنوز به صورت مکتوب از دستگاه‌های بالادستی در این خصوص چیزی منتشر نشده و این مسئله فقط در حد یک خبر است که نیاز به بررسی دارد.