kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۸۳۹
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳
مشاور ترامپ:

بعد از 41 سال مطالعه فهمیدم ایران مقابل آمریکا پیروز شده است

یکی از تندترین و ضدایرانی‌ترین مشاوران ستاد تبلیغاتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مقاله‌ای اعتراف کرده که بعد از ۴۱ سال مطالعه به این نتیجه رسیده که ایران در برابر آمریکا برنده شده است.
 
 
 
 
 
«ولید فارِس»، تحلیلگر آمریکایی لبنانی‌تبار که در دوران تبلیغات انتخاباتی «دونالد ترامپ» به‌عنوان یکی از مشاوران سیاست خارجی او فعالیت می‌کرد در مقاله‌ای تصریح کرده بعد از سال‌ها مطالعه حکومت جمهوری اسلامی ایران، از آغاز تاکنون، به این نتیجه رسیده که تهران در برابر آمریکا به پیروزی رسیده است.
ولید فارس که یکی از ضدایرانی‌ترین تحلیلگران حال حاضر آمریکا است در مقاله‌ای که دوشنبه ۲۶ اردیبهشت در رسانه دست راستی «نیوزمکس» منتشر شده، نوشت: «بعد از مطالعه بر روی رژیم ایران از آغاز آن تاکنون، بر روی انقلاب [امام] خمینی در سال ۱۹۷۹، بر روی اتحاد ایران با بشار اسد، بر روی بحران گروگان‌گیری دهه ۱۹۸۰، بر روی جنگ نیابتی ایران با اسرائیل، بر روی گسترش پروژه هسته‌ای ایران و بر روی کنترل چهار کشور عربی توسط شبه‌نظامیان طی دهه گذشته جمع‌بندی من در مقطع کنونی این است که حاکمان تهران-دست‌کم تا اینجا- پیروز شده‌اند.»
این استاد دانشگاه دفاع ملی واشنگتن در ادامه با برشمردن سوابق تحقیقاتی‌اش بر روی ایران تصریح کرده است: «من از هنگام انتشار اولین کتابم در بیروت درباره راهبردهای ایران، تا هشدارهایم به واشنگتن درباره آغاز شکل‌گیری محوری جدید از سال ۱۹۹۲ در مقالات علمی متعددم در ژورنال‌ها و یادداشت‌هایم در رسانه‌ها، تا سال‌های متمادی حضورم در جلسات استماع کنگره و سمینارهای سازمان‌های امنیتی-دفاعی ۴۱ سال را به پیگیری سیر تحولی این رژیم، ژئوپولیتیک آن و شورش‌های مردمش اختصاص داده‌ام.»
وی سپس نوشته «سفر جمهوری اسلامی ایران» را می‌توان به کلامی ساده این‌طور خلاصه کرد: «تهران، پس از حفظ یک خط درگیری مستمر با آمریکا، اسرائیل و بسیاری از کشورهای غربی توانست از جنگ سرد، نظام تک‌قطبی دهه ۱۹۹۰، دوران پس از ۱۱ سپتامبر، بهار عربی و دوران پس از خروج آمریکا از عراق و افغانستان جان به در ببرد.»
ولید فارس خاطرنشان کرد: «ایران، توانمندی‌های نظامی و اطلاعاتی‌اش را در داخل تقویت کرده، توسعه ارضی‌اش در منطقه را از طریق شبه‌نظامیان گسترده کرده و (در تحولی به همان‌اندازه مهم) به لطف جاذبه توافق هسته‌ای به نفوذ قابل‌توجهی در غرب دست پیدا کرده است.»
این تحلیلگر ضدایرانی در ادامه این مقاله، بعد از طرح این پرسش که «چرا ایران برنده شده و آیا می‌توان این روند را قطع کرد و چگونه؟» به توضیح درباره دلیل پیروزی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
ولید فارس، با طرح ادعاهای بی‌اساس و اثبات‌نشده از «ترور»، «شبه‌نظامیان»، «سیاست‌های آمریکا»، «نفوذ ایران» و «حمایت کشورهای غربی از برجام» به‌عنوان پنج دلیلی نام برده که به‌زعم او باعث پیروزی جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا شده است.
تحلیلگر آمریکایی، در توضیح درباره نخستین دلیل خود بدون اشاره به هیچ مستنداتی مدعی شده که جمهوری اسلامی ایران صدها آمریکایی از تفنگداران دریایی آمریکا در لبنان گرفته تا نظامیان آمریکایی در عراق را کشته است. وی بر همین اساس‌گریزی هم به مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین زده و توصیه کرده نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» وزارت خارجه آمریکا حذف نشود.
ولید فارس می‌نویسد: «حفظ کل دستگاه امنیتی ایران در فهرست تروریستی یک ضرورت است. خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی به‌عنوان بخشی از مذاکرات با ایران اشتباهی راهبردی خواهد بود. انجام چنین کاری به ملاها (حاکمان ایران) پیروزی عطا خواهد کرد.»
ولید فارس درباره دلیل دوم، بازهم بر پایه گمانه‌زنی‌های بدون سند و بدون اشاره به عواملی نظیر گسترش احساسات ضدآمریکایی در منطقه غرب آسیا درنتیجه سیاست‌های مداخله‌جویانه واشنگتن ادعا کرده که نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تسلط بر کشورهای عراق، سوریه، لبنان و یمن اقدام به راه‌اندازی «گروه‌های قدرتمند شبه‌نظامی» کرده است.
وی در توضیح درباره سومین عامل به مسئله سیاست‌های آمریکا در قبال ایران پرداخته و نوشته واشنگتن بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ چندین بار سیاستش در قبال تهران را تغییر داده و تهران از این نوسان‌های سیاستی به‌اندازه کافی بهره برده است.
ولید فارس نوشته درحالی‌که دولت «جورج دبلیو بوش» از ایران به‌عنوان یکی از «محورهای شرارت» یاد کرد، دولت باراک اوباما مسیر دیگری در پیش گرفت و به تعامل با جمهوری اسلامی ایران روی آورد. دولت دونالد ترامپ، یک‌بار دیگر در سال ۲۰۱۶ این سیاست را تغییر داد و آمریکا را از برجام خارج کرد، اما چهار سال بعد، بازهم دولت جو بایدن مسیرش را در قبال ایران تغییر داد.
او در توضیح درباره عامل «نفوذ ایران» نوشته است: «شاید یکی از جدی‌ترین تبعات تقویت ایران از سال ۲۰۰۹ که در ۲۰۱۵ اوج گرفت این بود که ایران توانست نه‌فقط در منطقه بلکه در اروپا و در ایالات‌متحده هم اعمال نفوذ کند.»
ولید فارس مدعی شده جاذبه مالی برجام موجب شده که ایران بتواند نه‌تنها در جهان عرب بلکه در کشورهای غربی هم نفوذ کند.
ولید فارس که در سمتش به‌عنوان مشاور ستاد تبلیغاتی ترامپ ازجمله طرفداران سیاست دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی در داخل ایران بود در بخش پایانی مقاله‌اش هم مدعی شده که آمریکا و اروپا «مردم ایران» را رها کرده‌اند.
او نوشته است: «سیاست کشورهای غربی به‌جای سرمایه‌گذاری بر روی جوانان، زنان و اقلیت‌های قومی روی توجیه خیال‌بافانه رفتار حکومت ایران متمرکز شده است. متأسفانه عکس این اتفاق در حال رخ داده است. جمهوری اسلامی از توافق برجام برای قدرتمندتر کردن خود و تضعیف منافع آمریکا استفاده می‌کند.»
ولید فارس در پایان نوشته است: «ایران فعلاً برنده شده و تا زمانی که آمریکا برای سیاست‌هایی که در حکم حمایت از حاکمان ایران است جایگزین دیگری پیدا کند کماکان پیروز خواهد بود.»