سلب صلاحیت دائم اعضای سابق هیئت مدیره بورس تهران
صبح دیروز نامهای به امضای مدیر پیگیری تخلفات سازمان بورس منتشر شد که در آن سلب صلاحیت دائم اعضای سابق هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران به کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت ابلاغ شده بود.
خبرنگار اقتصادی فارس برای بررسی صحت و اصالتنامه با مسئولان سازمان بورس تماس گرفت، که یک مقام مسئول با تائید اصالتنامه، گفت: محکومیت هیئتمدیره سابق بورس تهران صحت دارد، اما باید از طریق مقامات قضایی اعلام شود. در این نامه ذکر شده است که این افراد بهصورت دائمی در بازار سرمایه سلب مسئولیت شده است. در ابتدای این نامه ذکر شده است عطف به ابلاغ آرا قطعی اعضا وقت هیئتمدیره شرکت بورس و اوراق بهادار تهران به استحضار میرساند با عنایت به رای صادره مبنی بر سلب صلاحیت دائم نامبردگان ذیل، از تصدی سمت مدیریت در بورسها و تشکلهای خودانتظام مقتضی است دستور فرمایید اقدامات لازم در این رابطه معمول گردد.
این افراد عبارتند از: س.م.س- م.م- م.ر.خ.ن- م.ر.ص.م- م.ا.م.پ.ز- ع.ا.ا.ت- ع.ص- ا.ت.خ .ت-
پیگیریها نشان میدهد نامه مذکور صحت داشته و این افراد به صورت مادامالعمر از هرگونه مسئولیت در بازار سرمایه سلب صلاحیت شدهاند و این موضوع به ماجرای ماینرها در مهرماه سال گذشته برمیگردد.
در آن برهه از زمان علی صحرایی که مدیرعامل وقت شرکت بورس بود، از کار برکنار شد؛ اما بررسیها نشان میداد، این ماینرها با مجوز هیئتمدیره بورس در زیرزمین بورس تهران قرار داده شده بودند.
ماجرای ماینرهای بورس چه بود؟
در مهرماه سال گذشته خبری مبنی بر کشف تعدادی ماینر در شرکت بورس تهران منتشر شد که این شرکت در اطلاعیهای این مسئله را تکذیب کرد، اما بعد از ورود نهادهای نظارتی، این موضوع تائید و به برکناری مدیرعامل این شرکت منجر شد.
محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سابق سازمان بورس درباره بحث مربوط به کشف ماینر (دستگاه استخراج ارز دیجیتال) در شرکت بورس تهران در مهرماه سال 1400 گفت: براساس مستندات موجود و بررسیهای انجامشده و گزارشهایی که دریافت شده و همچنین توضیحاتی که از اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت بورس دریافت شده، این موضوع به ماههای پایانی سال ۹۸ برمیگردد که در آن یک کمیته شامل دو نفر از اعضای هیئتمدیره شرکت بورس تهران به همراه مدیرعامل و چند تن از مدیران شرکت بورس تصمیم گرفتند که تعدادی دستگاه ماینر (استخراج رمزارز) خریداری و بهرهبرداری کنند.
وی آن زمان ادامه داد: آنان ادعا میکنند که در آن زمان بهدنبال کار تحقیقاتی در این زمینه، استفاده از امکانات موجود و فعالیت اقتصادی بوده و در همین راستا در دو نوبت یکبار به تعداد ۵۰ دستگاه و یک نوبت به تعداد ۳۲ دستگاه ماینر خریداری شده است. این دستگاهها در ابتدای سال ۹۹ خریداری و شروع به بهرهبرداری میشود، اما به گفته آنان، در آن زمان استفاده از این دستگاهها به شکل امروز، تخلف شمرده نمیشده و راحتتر میتوانستند کار را انجام دهند. بنابراین تا شهریورماه حدود سه و نیم بیتکوین ماین استخراج کردند و بعد هم آن را متوقف کردند.