kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۶۳۳۲
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۶
به برکت مجاهدت‌ها و با وجود دشمنی‌ها و خیانت‌ها

انقلاب 43 ساله شد

حیات 43 ساله انقلاب اسلامی ایران، ثبات و استقرار انقلاب و تأثیرگذاری آن در جهان اسلام، تنها به برکت رهبری امام خمینی (ره) و جانشین برحق او حضرت آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای و مبارزات قهرمانانه مردم ایران است که در سال 57 با عقلانیت انقلابی و با حساب‌وکتاب به خیابان‌ها آمدند و طومار رژیم منحوس پهلوی را در هم پیچیدند.
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
انقلاب اسلامی ایران که 43 سال پیش با مجاهدت ملت ایران و به رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی رسید، یک خیز عظیم اجتماعی بود تا به برکت اسلام و با راهنمایی و رهبری اسلام، وابستگی و عقب‌ماندگی از این ملت زدوده شود و برای اجرای احکام الهی و استقرار عدالت، جامعه‌ای اسلامی تشکیل شود که ترکیبی از عدالت‌خواهی، آزادی‌خواهی، مردم‌سالاری، معنویت و اخلاق باشد.
امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در نخستین سخنرانی عمومی خود پس از پیروزی انقلاب در مدرسه علوی درباره شکست رژیم و پیروزی انقلاب چنین فرمود: «حفظ ایمان شما را وادار کرده بود با ظلم مخالفت کنید. شیطان از این عمل شما دور بود. نظر خدای تبارک‌وتعالی با شما بود، نظر امام زمان(سلام‌الله‌علیه) با شما بود. من از شما ملت عظیم تشکر می‌کنم که در مواقعی که گرفتاری اسلام زیاد بود و در خطر واقع بود، از برای اسلام و مسلمین قیام کردید، نهضت کردید، زحمت کشیدید، خون دادید، جوان دادید، و شرّ ظلم را از سر خودتان کوتاه کردید، دستگاه ظلم
۲۵۰۰ ساله را منهدم کردید؛ قوای بزرگ عالَم، که طرفداری و پشتیبانی می‌کردند از این رژیم فاسد، عقب نشاندید؛ نتوانستند کاری بکنند... و الان قدم ثانی است که شما باید بردارید و آن قدمِ سازندگی است.»
شاید کمتر کسی گمان می‌کرد که انقلاب 57 بتواند با ایستادگی بر آرمان‌ها و اهداف خود طی مسیر کرده و در برابر خیانت‌ها و خباثت‌های ایادی استکبار و استعمار مقاومت کند یا آنکه افق‌های جدیدی را در مجموعه ملت‌های مسلمان به وجود آورد و برای بسیاری از جوامع الگو شود.
 همین محاسبات غلط ضدانقلاب و معاندین (از مارکسیست‌ها و توده‌ای‌ها و نهضت آزادی و سلطنت‌طلبان گرفته تا اپوزیسیون و معاند خارج‌نشین و سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس و اسرائیل) بود که ذهن خیال‌اندیش آنان را به این باور رسانده بود که می‌توانند با ترور رهبران انقلاب، عملیات خرابکارانه و کودتا و... راه را بر انقلاب ملت ایران سد کنند!
امروزه و در شرایطی که نظام سلطه از آفریقا تا اروپا و آسیا پروژه‌های استعماری خود را پیش برده و در برخی کشورها با کودتا یا روش‌های مدرن سلطه‌گری، امنیت، استقلال و آزادی آنها را به گروگان می‌گیرد، جمهوری اسلامی ایران به رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و همراهی ملت غیور و انقلابی ایران همچنان به سمت قله‌های پیشرفت و اقتدار گام بر داشته و مانیفست آن در کشورها و ملت‌های آزاده جهان مانند سوریه و عراق و یمن و فلسطین و... به الگوی ارزشی تبدیل شده است.
انقلاب اسلامی
 الگوی ملت‌های مسلمان
بر اساس همین واقعیت است که بسیاری از صاحب‌نظران و اندیشمندان جهان معتقدند که انقلاب اسلامی ایران تأثیری شگرف در سطح جهانی به وجود آورده است.
پروفسور «لودویگ هاگه من» استاد دانشگاه ورتسبورگ آلمان می‌گوید: «انقلاب اسلامی ایران نه یک انقلاب شیعی و نه یک انقلاب ایرانی است، بلکه یک انقلاب وحدت‌بخش امت اسلامی است.» یا پرفسور «آندریا مایر» استاد متخصص الهیات مسیحی که می‌گوید «انقلاب اسلامی در ایران برای مسلمانان سرتاسر جهان الگویی جهت تحقق کامل دولت آرمانی اسلام‌گرا شد.»
همچنین پرفسور «کارستن کولپه» که یکی از برجسته‌ترین خاورشناسان غربی و ایران‌شناسی نامدار است، در کتاب خود تحت عنوان «مشکل اسلام» حضرت امام خمینی(ره) را آغازگر نهضتی می‌خواند که تأثیر جهانی دارد. یا «شیخ عبدالعزیز عوده» رهبر معنوی جهاد اسلامی فلسطین می‌گوید: «مهم‌ترین اثر فرهنگی این انقلاب بیداری مسلمانان در بسیاری از کشورهای دنیا است... پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، دیگر، مسلمانان جهان یتیم نیستند.»
الگو شدن انقلاب اسلامی برای ملت‌های مسلمان و تأثیرگذاری آن در طراز جهانی، تنها به برکت رهبری معمار کبیر انقلاب و جانشین برحق او حضرت آیت‌الله‌ العظمی خامنه‌ای و مبارزات قهرمانانه مردم ایران است که 43 سال پیش با عقلانیت انقلابی و با حساب ‌و کتاب به خیابان‌ها آمدند و طومار رژیم منحوس پهلوی را در هم پیچیدند.
وضعیت امروز جمهوری اسلامی
با 43 سال قبل، قابل‌ مقایسه نیست
وضعیت امروز جمهوری اسلامی با 43 سال پیش قابل‌مقایسه نیست. بررسی عملکردها، گزارش‌ها و آمارهای داخلی و بین‌المللی (مأخوذ از معتبرترین منابع بین‌المللی نظیر داده‌های اطلاعاتی سازمان ملل، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، سازمان جهانی سلامت، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و دیگر مراجع آماری جهانی) نشان می‌دهد که انقلاب اسلامی ایران در بیش از چهار دهه از حیات خود، با سرعتی باورنکردنی به‌ سوی قله‌های پیشرفت گام برداشته و در تمامی حوزه‌های علمی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و... دستاوردها و پیروزی‌های قابل‌توجهی را به ارمغان آورده و برخی پیشرفت‌ها، جمهوری اسلامی ایران را جزو کشورهای قدرتمند دنیا قرار داده است. علاوه بر تحقق استقلال، گسترش آزادی و عدالت اجتماعی، پیشرفت‌های صنعتی و زیرساختی، پیشرفت در معنویت و آزادی و مردم‌سالاری و عزت و اقتدار و... به قول رهبر انقلاب «تراکم تجربه‌ها، تراکم کارها، پیشرفت‌های فراوان، نفوذ عظیم منطقه‌ای، رسوخ مبانی انقلاب در اعماق دل‌های جوانان این کشور» از دستاوردهای بی‌نظیر انقلاب اسلامی در
43 سال گذشته است.
ثبات انقلاب و استقرار انقلاب
نکته قابل‌تأمل آنکه انقلاب اسلامی ایران برخلاف سایر انقلاب‌ها به یک ثبات و استقراری رسیده و با گذشت 43 سال از حیات خود از اهداف و آرمان‌های اولیه‌اش انحراف پیدا نکرده است.
بر همین اساس رهبری، انقلاب اسلامی را یک «استثناء» عنوان کردند و فرمودند: «انقلاب اسلامی حرکتی بود که با اهداف مشخصی - ولو آن اهداف که مشخص هم بود، در یک جاهایی کلی بود؛ به تدریج خرد شد، روشن شد، مصادیقش معلوم شد؛ اما اهداف، اهداف روشنی بود - به وجود آمد. هدف اسلام‌خواهی، هدف استکبارستیزی، هدف حفظ استقلال کشور، هدف کرامت‌بخشی به انسان، هدف دفاع از مظلوم، هدف پیشرفت و اعتلای علمی و فنی و اقتصادی کشور؛ این‌ها اهداف انقلاب بوده. انسان وقتی در فرمایشات امام(رضوان‌الله‌علیه) و در اسناد اصلی انقلاب این‌ها را نگاه می‌کند، می‌بیند که همه اینها در متون اسلامی هم ریشه دارد. مردمی بودن، متکی به ایمان مردم، عقاید مردم و انگیزه‌های مردمی و عواطف مردمی، جزو پایه‌های اصلی انقلاب است. این خط ادامه پیدا کرده؛ این خط انحراف پیدا نکرده، این خط زاویه نخورده. امروز [سال 1390]
سی و دو سال از انقلاب می‌گذرد؛ این خیلی حادثه مهمی است.»
ایشان افزودند: «این ثبات انقلاب و استقرار انقلاب که ما می‌گوییم، یعنی این. ما یک‌حرفی را زده‌ایم: «انّ الّذین قالوا ربّنا الله ثمّ استقاموا» ملت ایران «ربّنا الله» را گفت، پایش ایستاد. این ایستادن پای این سخن، از نسلی به نسل دیگر منتقل شد.»
ما توانستیم انقلابمان را نگه داریم
رهبر انقلاب در 1/12/89 در دیدار شرکت‌کنندگان در کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به حوادث دنیای اسلام و بیداری اسلامی فرمودند «آنچه اتفاق افتاده، حرکت میلیونی مردم در صحنه است؛ این بی‌نظیر است. در جمهوری اسلامی این حرکت بود که توانست ایران را نجات دهد. اگر به‌جای میلیون‌ها مردم، احزاب و گروه‌ها و شخصیت‌ها و این‌ها وارد میدان می‌شدند، این تأثیر اتفاق نمی‌افتاد. اثری در حضور میلیونی مردم هست که در هیچ‌چیز دیگر آن اثر نیست. البته حضور میلیونی مردم جز با ایمان قلبی امکان‌پذیر نیست. اولاً بیایند، ثانیاً تا حصول نتیجه در صحنه بمانند، ثالثاً آن نتیجه را حفظ کنند؛ اینها ایمان اسلامی، ایمان مذهبی لازم دارد. اینجا از انقلاب کبیر فرانسه اسم آورده شد. انقلاب کبیر فرانسه یک حرکت مردمی بود و به پیروزی رسید؛ اما آن پیروزی محفوظ نماند. در سال ۱۷۸۹ انقلاب کبیر فرانسه اتفاق افتاده؛ در سال ۱۸۰۰ - یعنی یازده سال بعد - حکومت سلطنت بار دیگر در فرانسه به وجود آمده؛ یعنی ناپلئون سر کار آمد؛ کأن لم یکن شیئاً مذکورا! بعد هم ناپلئون مُرد و همان خاندانی که با انقلاب کبیر فرانسه رفته بودند، دوباره سر کار آمدند؛ یعنی بوربن‌ها. و سال‌ها طول کشید، تا سال ۱۸۶۰، و سلسله سلاطین در فرانسه همین‌طور دست‌به‌دست شدند. پس انقلاب به‌وسیله مردم پیروز شد، اما مردم نتوانستند انقلاب را نگه دارند؛ این خیلی مطلب مهمی است. ما توانستیم انقلابمان را نگه داریم، به برکت ایمان، به برکت اسلام، به برکت دمیدن پی‌درپی روح قرآن در کالبد این مردم و در دل‌های این مردم. این است که می‌تواند بقای حرکت‌ها را و تداوم آنها را و پیروزی آنها را تضمین کند؛ این باید اتفاق بیفتد.»
عقلانیت انقلابی
یکی از وجوه انقلاب اسلامی
گرچه امروزه عزت، ابهت و پیشرفت انقلاب اسلامی در حوزه‌های داخلی، منطقه و بین‌الملل یک واقعیت مسلم و انکارناپذیر است اما برخی بداندیشان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی طی سال‌های بعد از انقلاب سعی کرده‌اند این‌گونه وانمود کنند که حرکت انقلابی مردم ایران با عقلانیت بیگانه است. این در حالی است که عقلانیت در کنار دو مفهوم معنویت و عدالت جزو تفکیک‌ناپذیر انقلاب اسلامی بوده و شاکله فکری نهضت امام خمینی(ره) را تشکیل می‌دهد. انقلاب 57 و طرح شعارهای ضد استکباری مانند
«نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی» ماحصل محاسبات فکری مردم و این تحلیل عقلانی بود که استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی با رژیم پهلوی فاسد و وابسته به غرب حاصل نمی‌شود و مبارزه علیه طاغوت و بلوک‌های کمونیستی و لیبرالی غرب و شرق، تنها راه پیشرفت و سعادت خود و جامعه است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در یادکرد این محاسبات این‌گونه می‌فرمایند: «محاسبات جمهوری اسلامی از روز اوّل براساس منطق عقلانی و یک قوّه‌ عاقله‌ای بوده است. عناصری که این محاسبات را شکل می‌داده اینها است: اوّل، اعتماد به خدا و سنن آفرینش؛ دوّم، بی‌اعتمادی به دشمن و شناخت او... اعتماد به مردم و ایمان‌ها... اعتقاد به خودباوری و اینکه ما می‌توانیم.»
5 شاخص انقلابیگری
انقلابی بودن و انقلابی ماندن
حضرت آیت‌الله‌ العظمی خامنه‌ای خردادماه 1395 در مراسم بیست‌وهفتمین سالگرد امام خمینی(ره) فرمودند: «انقلاب مال همه است، انقلاب یک شط جاری است... و همه می‌توانند انقلابی باشند... همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه] دستیابی به اهداف انقلاب[را با موفقیت پیش برویم.»
معظم‌له، «پایبندی به مبانی و ارزش‌های اساسی اسلام و انقلاب» را اولین شاخص برشمردند و گفتند: «اگر این پایبندی
[به مبانی امام] وجود داشت، حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود. در تندباد حوادث این حرکت تغییر پیدا نمی‌کند... نقطه مقابل این پایبندی عمل‌گرایی افراطی است. یعنی هر روزی به یک طرف رفتن، هر حادثه‌ای انسان را به یک طرف کشاندن.»
دومین شاخص از نظر رهبر انقلاب، «هدف‌گیری آرمان‌های انقلاب و همت بلند برای رسیدن به آنها» است که فرمودند: «بعضی سعی می‌کنند جامعه و جوان‌های ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده ندارد! نمی‌شود! نمی‌رسیم! ... شاخص دوم این است که هرگز منصرف نشویم از رسیدن به آن اهداف بلند و آرمان‌های بلند. تسلیم نشویم در مقابل فشارها.»
«پایبندی به استقلال کشور» هم سومین شاخص از نظر رهبری است که فرمودند: «استقلال سیاسی معنایش این است که ما در زمینه سیاسی فریب [دشمن را] نخوریم... استقلال فرهنگی که از همه مهم‌تر است در این است که سبک زندگی را سبک زندگی اسلامی ایرانی انتخاب بکنیم... استقلال اقتصادی هضم نشدن در هاضمه اقتصاد جامعه جهانی است.»
حضرت آیت‌الله ‌العظمی خامنه‌ای «حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن» را چهارمین شاخص انقلابی بودن مطرح کردند و فرمودند: «باید دشمن را شناخت، نقشه او را فهمید، از تبعیت دشمن سر باز زد؛ این شاخص چهارم، این عدم تبعیت را قرآن، جهاد کبیر نام نهاده است.»
«تقوای دینی و سیاسی» هم پنجمین شاخص انقلابی‌گری بود که معظم‌له مطرح فرمودند و تأکید کردند «اینکه ما عرض کردیم که باید به آرمان‌ها پایبند بود، اسلام این‌ها را از ما خواسته است. یک تکلیف دینی است و رعایت آن تقوای دینی است. تقوای سیاسی هم همراه همین است؛ تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه‌هایی که دشمن می‌تواند از آن استفاده بکند پرهیز بکند.»